FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA

VIDEO Fildeş de abanos în inima Stelei! Voluntariul a oferit surpriza începutului de an și a învins trupa lui Reghecampf, scor 3-1

Kone a marcat 5 goluri în acest campionat
Kone a marcat 5 goluri în acest campionat

Articol de GSP - Publicat marti, 23 februarie 2016 00:00

Campioana a venit cu vedetele, dar Voluntariul l-a avut pe Hamed Kone, din Costa de Fildeş, care a jucat încântător şi a răpus de unul singur trupa lui Reghe.

În roş-albastru: Tamaş, Bourceanu, Enache, Pintilii, Chipciu, Marica, Stanciu. În alb-negru: Filipov, Spahija, Barna, Moke, Adrian Bălan. Fotbalul e însă un sport în care statutul de vedetă nu-ţi conferă din start rolul de câştigător. Şi Steaua a trebuit să treacă la munca de jos.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Tamaş a ratat prima situaţie de gol (3), după care, în decurs de 20 de minute, campioana s-a transformat într-o pisică. I-a fost milă de şoricelul din faţa ei. I-a arătat ghearele, însă l-a lăsat în viaţă.

Patru ocazii versus un gol!

Stanciu a tras la o palmă de bară (16), Hamroun a vrut să rupă plasa din 5 metri şi a trimis balonul în cartierul Tei, Chipciu a fost blocat în ultimul moment (35), iar Marica n-a avut precizie din poziţie unu contra unu cu Bornescu (36). Şi şoricelul, scăpat teafăr, a prins curaj. S-a strecurat printre picioarele pisicii, care începuse să meargă în vârful lăbuţelor, iar la un corner i-a luat una dintre cele 7 vieţi.

Hamed Kone a executat, iar Achim a demonstrat că nu e doar un foarte bun pasator, ci şi marcator: i-a "luat faţa" lui Hamroun, care dormea şi visa probabil la cum să cheltuiască noul salariu, mărit pînă la 20.000 de euro pe lună, după care a trimis cu capul în poarta lui Niţă. Na, belea! 1-0 pentru şoricel!

Popa, ce răspuns pentru Reghe

Probabil trebuie să se fi cutremurat pereţii în vestiarul Stelei la pauză. Bourceanu, un fost fotbalist, măcar după modul în care a arătat în primele 45 de minute, a rămas la cabine. Şi în locul lui a apărut Popa. Campioana a câştigat viteză şi vivacitate, iar Popa a făcut diferenţa imediat, demonstrându-i lui Reghe că a greşit mult atunci când l-a lăsat rezervă. A recuperat un balon din picioarele lui Barna, după care a dat drumul unei curse a la Usain Bolt, terminată cu un gol înscris cu piciorul stâng. 1-1 şi pisica şi-a recuperat jumătate din a 7-a viaţă.

Nume mari, prestaţii mici

Problema Stelei e că are nume mari în echipă, dar peste care a început să se aşeze praful. Tamaş a "bărbierit" aproape fiecare minge, Marica nu mai are timing-ul din perioada Stuttgart şi Schalke, iar Pintilii lăsat singur în faţa apărării e stingher şi lipsit de randament. Chipciu e mult mai tânâr decât toţi aceştia, numai că arată chiar mai rău decât colegii săi, care măcar au realizări importante în CV-ul lor de fotbalişti.

Kone, un diamant african

Odată cu trecerea timpului, Steaua a mutat centrul de greutate tot mai sus. Şi a continuat să apeleze la alte staruri în speranţa că va răpune o echipă înfiinţată abia în 2010, din ambiţia şi orgoliul unui primar. Au intrat Gebhart şi Kharja, cândva MVP-uri în Bundesliga şi Italia, dar star aseară a fost un ivorian care acum câţiva ani juca în Thailanda, Singapore şi Japonia, la "celebra" echipă Gainare Tottori.

Hamed Kone a avut, în ultimele 5 minute, două acţiuni strălucitoare cum de multă vreme nu s-a mai văzut prin Liga 1. La prima, coloana lui Pintilii a fost pusă în mare pericol de fenta africanului, după care Tamaş abia a mai avut timp să se ferească din calea unui Kone devastator, care nu s-a mai oprit decât în braţele lui Ionel Ganea, după ce l-a îngenuncheat şi pe Niţă.

3-1 final, prima înfrângere pentru Reghecampf, însă nu eşecul în sine o pune pe Steaua la podea, ci modul în care o constelaţie de vedete, plătite cu sute de mii de euro salarii, ajunge să se facă de râs în faţa unei echipe căreia i-a lipsit un sfert din lot, adică steliştii împrumutaţi acolo.

Până la drama Stelei însă, să nu luăm reflectoarele de pe un diamant pe care acest campionat atât de contestat l-a descoperit şi care aseară a strălucit în toată splendoarea lui.

"Nu este un vis pentru mine ce s-a întâmplat astăzi! Chiar îmi doresc să ajung într-o zi la Steaua pentru că este o echipă importantă cu care aș avea șanse să joc în Champions League"
Hamed Kone, mijlocaș FC Voluntari

"Sunt foarte dezamăgit de atitudinea jucătorilor, n-am știut să ținem de rezultat și-am primit două goluri pe final. Săptămâna asta unii jucători vor avea de suferit, nu e normal ce se întâmplă, vom rezolva aceste lucruri"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Trebuie să punem rapid lucrurile la punct! A fost un accident, nu este nici o rușine. Nu am luat deciziile cele mai bune, nu am riscat și-am jucat cu pase în lateral"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

"Majoritatea jucătorilor nu s-au ridicat la nivelul pe care îl cerem. Fotbaliștii trebuie să știe că atunci când vin la Steaua trebuie să joace la un anumit nivel. A fost un accident și nu se va mai repeta"
Laurențiu Reghecampf, antrenor Steaua

A uitat-o pe Ghenea? » Dimitrov are o nouă cucerire celebră: filmați pe străzile din Monte Carlo

„Dacă mănânci o lună de la penitenciar, dai colțul!” » Dănuț Lupu, despre condițiile de la Rahova: „Să mă ierte doamna Rodica, dar la Marriott era mai ieftin ...”


Comentarii (21)
dankressman.1.1.1..
dankressman.1.1.1..  •  23 Februarie 2016, 19:06

Ce bucurie pe *** si ***:):):) Lasa mah ca dam de voi! Nu merg furaciunile cu arbitri chiar la fiecare meci...Cat despre ***: Nu v-ati desfiintat inca bah? ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

sexilian
sexilian  •  23 Februarie 2016, 18:43

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

reddogsv
reddogsv  •  23 Februarie 2016, 12:41

Maradona, zis si butoiasul atomic traieste si a avut o prestatie ,,volunatara'' in seara precedenta. Sunt fericit si ma simt bine! Ce liniste pe aici, fara randomi, dashi, antisecuristi.....:)

Vezi toate comentariile (21)
Comentează