FOTBAL  »  Superliga  »  CFR - FC VASLUI 3-0

VIDEO Forfait după Istanbul » CFR i-a administrat un 3-0 trupei lui Şumudică

Articol de GSP - Publicat duminica, 05 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 05 august 2012 01:07

”Dubla” lui Bastos şi golul căpitanului Cadu au tranşat aseară duelul de Ligă de la Cluj


Fitilul l-a aprins patronul Paszkany înainte de meci, cînd l-a arătat cu degetul pe Alexandru Tudor drept o armă a răzbunării lui Crăciunescu înainte de a părăsi biroul de la FRF. Dar la cum a debutat duelul de Liga Campionilor dintre CFR şi FC Vaslui, nu era nevoie nici măcar de chibrit.

Click aici pentru rezumatul VIDEO!

Andone a schimbat jumătate de echipă şi sistemul faţă de Liberec, iar ardelenii au avut două viteze în plus faţă de moldoveni. În plus, l-a aşezat pe fîşneţul Nicoară în centru pentru a pune presiune pe fundaşii adverşi, iar efectul a fost devastator.

Adevăratele dureri de cap ale lui Şumudică au venit de pe ambele benzi din defensivă. Milanov şi Sălăgeanu au părut nişte jaloane îndoite după acţiunile în viteză ale lui Camora sau Ivo Pinto, ultimul fiind un veritabil lansator de centrări pentru a semăna panică în careul lui Coman. Mai întîi, plonjonul lui Nicoară s-a pierdut în peluză (5), iar apoi "foarfeca" lui Kapetanos a punctat la momentul artistic al partidei (7). Şumi a făcut doar o modificare după bătălia cu turcii, l-a scos pe tînărul Stanciu şi i-a dat ocazia lui Sburlea de a fi invizibil o repriză întreagă.

Indigo de Champions League
Scenariul de la mijlocul săptămînii cu Liberec s-a rescris cu Vasluiul, doar Kapetanos ratînd rolul principal, interpretat de Camora. Antal l-a busculat în careu pe lusitan, iar Tudor a evitat o ploaie de acuze şi jocuri oculte. Cadu a tras plasat, iar oaspeţii păreau că şi-au epuizat flacoanele de energie în lupta din Istanbul (17).

Doar Sînmărtean şi Niculae au făcut risipă, ultimul dîndu-i emoţii lui Felgueiras după o reluare din cădere în careu (27). Un minut mai tîrziu, Kape a încercat să fie altruist, ratînd o situaţie rarisimă, singur cu Coman. Niculae a mai tras o salvă (35), dar finalul reprizei a fost vişiniu, cu Cadu şi Kapetanos evidenţiind calităţile lui Coman (40, 42).

Gafa din apărare
De la vestiare, campioana şi vicecampioana s-au întors amorţite şi sedate. După ritmul alert din prima parte, nimeni nu a mai riscat. O singură bîlbă a apărării vasluiene s-a transformat într-un dezastru pentru Şumi şi ai lui. Ivo Pinto a catapultat un nou balon din margine, iar la serviciu s-a aşezat Bastos (69). "Plăieşii" au lăsat garda jos, iar Piccolo a fost la un pas să parafeze neprezentarea oaspeţilor (79). Nu a mai greşit Bastos, după combinaţia de efect cu Deac (83), iar trupa lui Porumboiu a fost groggy.

Revoluţie în echipă
Ioan Andone l-a titularizat aseară pe Felice Piccolo în centrul defensivei, alături de căpitanul Ricardo Cadu. Italianul a bifat astfel primele sale minute în acest sezon, în precedentele două etape fiind preferaţi Rada şi Maftei. O altă surpriză a lui Ando aseară a fost titularizarea lui Viorel Nicoară în ofensivă şi trecerea lui Ciprian Deac pe bancă. Gabi Mureşan şi Modou Sougou nu au fost trecuţi nici măcar pe foaie, ambii fiind menajaţi pentru manşa retur cu Slovan Liberec, programată miercuri.


Mai mulţi ca în Ligă
Fanii CFR-ului au aşteptat cu interes confruntarea cu FC Vaslui, primul derby al "feroviarilor" din noul sezon. Dacă la meciul cu Slovan Liberec, din turul 3 al Ligii Campionilor, au fost aproximativ 8.000 de spectatori în tribune, aseară asistenţa a fost mai numeroasă, peste 10.000 de oameni luînd cu asalt arena din Gruia. 

Supărat la schimbare
Ioan Andone a operat prima modificare în minutul 60. L-a scos pe Diogo Valente şi l-a introdus pe brazilianul Edimar. "Decarul" portughez al CFR-ului s-a arătat consternat de decizia antrenorului de a-l înlocui şi a părăsit cu greu terenul. Valente a dat mîna cu "Fălcosul", dar i-a spus acestuia că mai putea continua jocul.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (287)
cfrclujole
cfrclujole  •  21 August 2012, 13:34

Forta CFR!

rin08
rin08  •  05 August 2012, 17:37

se accidentarea lui deac de catre sinmartean ce ziceti?

wollt..
wollt..  •  05 August 2012, 17:20
Postat de terminatorul2 pe 05 August 2012, 17:18

Chiar , ce-ai făcut ?!

ai dormit ma ?

Vezi toate comentariile (287)
Comentează