FOTBAL  »  Superliga  »  FC HERMANNSTADT - CSU CRAIOVA 0-1

VIDEO + FOTO CSU Craiova urcă pe locul 2! Oltenii s-au impus cu greu, 1-0 cu FC Hermannstadt

Hermannstadt - CSU Craiova // FOTO: facebook: UCVOficial/ +18   FOTO
Hermannstadt - CSU Craiova // FOTO: facebook: UCVOficial/

Articol de GSP - Publicat sambata, 16 februarie 2019 16:02

CSU Craiova a câștigat pe terenul celor de la Hermnanstadt, 1-0, și a urcat pe locul 2 în clasamentul Ligii 1. Universitatea e o echipă diferită când nu mai joacă pe arena „Ion Oblemenco”. A suferit cu Hermannstadt în deplasarea de pe „neutrul” din Pitești și a ciupit cu noroc toate punctele.

Hermannstadt - CSU Craiova 0-1
A marcat: Nuno Rocha 67

Click AICI pentru liveTEXT

Vezi AICI video cu cele mai importante faze

CSU Craiova este pe acum pe locul 2, cu 45 de puncte, la două de liderul CFR Cluj. Oltenii au trecut peste FCSB, care va juca luni contra Chiajnei. Hermannstadt rămâne pe locul 9, cu 29 de puncte.

Echipa lui Mangia e ca Messi. Nu e tehnică, spectaculoasă și eficientă cum e superargentinianul, însă tot deține o trăsătură comună cu Leo: nici oltenii nu mai sunt la fel de buni dacă-i scoți din casa lor. Ca Messi din naționala Argentinei, Universitatea se transformă când călătorește în afara Craiovei. 

„Tati” Miriuță, prea mare risipă!

Atmosfera și întreg decorul de pe stadionul nou din Bănie îi fac pe alb-albaștri să joace mai bine. Galeria din 2.500 de oameni, o deplasare impresionantă a fanilor olteni!, nu ține loc de casă, Andrei Cristea și Koljici nu mai par mai buni decât Tsoumou și decât Ivan Lendici, atacanții low-cost cu care Miriuță și-a urcat echipa până aproape de playoff. 

Nu fotbaliștii ofensivi ai lui Mangia sunt cei mai importanți, mai mult contează portarul Pigliacelli și norocul întregii formații, acestea sunt ingredientele care păstrează scorul 0-0 până la golul pe care-l înscrie Nuno Rocha împotriva aspectului general al partidei. 

Sibienii au ratat în aproape toate modurile posibile: bară la o lovitură de cap a lui Blănaru, „cap” Lendrici prins de Pigliacelli ca la circ, cu o acrobație oprită pe linia porții, la limită! Plus un șut al lui Lucian Dumitriu, mult peste poartă dintr-o poziție excelentă, de la marginea careului. 

Punctele și titlul contează!

Risipia lui Hermannstadt a permis și chiar a anunțat golul lui Nuno Rocha. Un atac simplu, printre puținele momente de inspirație a oltenilor, l-a folosit pe Koljici drept target-man, bosniacul a deviat mingea pe care o centrase Martici de pe dreapta și Nuno Rocha a apărut la bara cealaltă, pe colțul lung. Devierea lui Koljici a dezorganizat apărarea Sibiului, mijlocașul din Capul Verde a putut să-și potrivească mingea pe coapsă înainte s-o împingă în plasă pe lângă portarul Căbuz. 

Eficient, simplu, cu toate armele utilizate la maximum. E noua rețetă a trupei lui Devis Mangia. Alb-albaștrii au pierdut din spectacol de când i-au exportat pe Băluță, pe Gustavo și pe Mitriță. Formula serioasă, muncitoate și speculantă a Științei adună punctele, ceea ce-i mulțumește pe suporteri măcar la fel de mult ca sclipirile din echipa mai veche și mai tehnică. 

7 puncte are Craiova din trei partide disputate anul acesta, în care nu a primit nici un gol: 0-0 la Viitorul, unde a ratat și un penalty, 2-0 cu CFR și 1-0 cu Hermannstadt

Echipele de start:

FC Hermnanstadt: Căbuz - Mățel, Mijuskovic, Dandea, I.Stoica, Tătar - Petrescu, Moreira, L.Dumitru - Lendric, Tsoumou
Rezerve: Niga, Pamfile, Dâlbea, Sg. Popovici, Offenbacher, Blănaru, Jazvic
Antrenor: Vasile Miriuță

CSU Craiova: Pigliacelli - Martic, Tiago Ferreira, Kelic, Bancu - Mateiu, Cicâldău - Bărbuț, An. Cristea, Mihăilă - Koljic
Rezerve: Popescu, Donkor, Briceag, Fedele, Rocha, Colli, Fortes
Antrenor: Devis Mangia

Arbitru: Radu Petrescu
Asistenți: Radu Ghinguleasc, Alexandru Cerei

 
 

 

Etapa 24: 

Vineri

Viitorul - Poli Iași 0-1 (Detalii AICI)

Sâmbătă

Hermannstadt - CSU Craiova
CFR Cluj - Astra, ora 20:00

Duminică

Voluntari - Dunărea Călărași, ora 15:00
Gaz Metan - Sepsi, ora 17:30
Dinamo - FC Botoșani, ora 20:00

Luni

FCSB - Chiajna, ora 20:00

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (63)
1764061520284739
George Adrian Popescu  •  19 Februarie 2019, 11:37

Suntem anuntati, din nou, ca "Universitatea da tun dupa tun pe piata transferurilor" dar de venit nu vine nimeni in locul lui Mitrita. La fel de multe povesti am primit si asta vara.

prolificul
prolificul  •  16 Februarie 2019, 23:39
Postat de doubleti pe 16 Februarie 2019, 22:11

Nu sunt de acord cu tine si nici cu cei care contestati jocul. Craiova a meritat pe deplin victoria, a facut un joc tactic foarte bun (cu excepția cartonasului primit de Mateiu). Craiova si-a dominat adversarul aproape tot meciul, în ciuda celor 2 ocazii mari avute de sibieni. Singurul minus, dpmdv, este forma slabă a lui Kolicj care de parca blochează jocul echipei, nu intra bine in combinatii. Testul suprem va fi pe 24 cu FCSB. Forza Știința.

te pricepi la fotbal daca asa crezi ca,Craiova a meritat pe deplin victoria!.)))))...sibienii s-au jucat cu ocaziile..daca nu victoria pentru sibieni cel mai corect ar fi fost si un rezultat egal!

2155906907801218
Topy Topy  •  16 Februarie 2019, 22:57

mult succes in continuare sibiu

Vezi toate comentariile (63)
Comentează