FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - ASA TG. MUREŞ 1-0

VIDEO+FOTO De la Băjenaru, cu dragoste » Gaz Metan a detonat aseară bomba finalului de sezon, 1-0 cu ASA, în ultimul minut de joc

Articol de - Publicat luni, 11 mai 2015 00:00

Mijlocaşul care are un meci în 2011 în tricoul Stelei a oferit oxigen elevilor lui Gâlcă prin eurogolul ce a adus primul eşec al mureşenilor în acest an

Inima trebuie să-ţi bată cît să-ţi iasă din piept, adrenalina s-o simţi mestecată în gură alături de idei care se zbat să-şi urle întîietatea, picioarele să-ţi ardă pe iarbă, iar degetele să aibă un joc necontrolat, febril.

Click aici pentru VIDEO și FOTO!

Probabil, starea pe care o trăiesc de ceva vreme jucătorii mureşeni, confruntîndu-se cu istoria, cu atingerea unei performanţe colosale. Cu precizia celui mai temut bisturiu, elevii lui Ciobi au tăiat distanţa care-i separa de o Stea ce savura şampania unui titlu iluzoriu. Dar presiunea le-a tăiat răsuflarea celor mici ce se visau mari.

Hora superficialităţii

Lideri de două runde, mureşenii le-au lăsat medieşenilor bucuria mingii în primul sfert de oră. Apăsaţi de retrogradarea ce-i priveşte hîd, elevii lui Ion Balaur au încercat să provoace daune apărării lui ASA. Istoviţi, cu mîna trăgînd de jambiere, gazdele au trebuit apoi să suporte contraofensiva unei armate ce vrea să se încoroneze campioană.

Hora (22) a ratat incredibil după un contraatac de manual şi un assist remarcabil al lui Axente. Fază de grupele Champions League în minutul 30: Mureşan a săltat o minge în careul advers, Hora a venit din spate şi a tras, dar Pleşca a respins cumva, pentru ca Zicu, acrobatic, să trimită mingea în bară.

Au fost momentele cînd roş-albaştrii au arătat de ce sînt candidaţii numărul 1 la titlu: apărarea bloca fără cusur, Gorobsov desena realist, Mureşan un mecanism german, iar Zicu capabil de a scoate oricînd un Houdini din joben.

Combustibil evaporat

Dar reduta Mediaş a refuzat capitularea. Din cînd în cînd, cîte un jucător al gazdelor s-a încumetat să tragă de la distanţă, la fie ce-o fi. Iar elevii lui Ciobi, biciuţi de cronometrul nemilos, au uitat ideile acasă. Intrat pentru a schimba karma, în locul lui Axente, "Vassaras" Manolov nu l-a înţeles pe Zicu (66). Pe ce pistă o alerga Ianis precum Vidal sau James Rodriguez, că aseară a terminat repede combustibilul?!

Llullaku (70) i-a furat mingea lui Hora, dorinţă multă, eficienţă zero, dar nici n-a tras, nici nu i-a pasat în faţa porţii goale lui Dan Roman. Din Capitală, probabil, s-au auzit pumni în masă. Imediat, la poarta cealaltă, Goga nici n-a avut timp să ceară penalty, Haţegan i-a indicat clar că nu-l înduioşează.

Mediaş cu alură de campioană

Tic-tac-tic-tac, timpul a început să curgă tot mai repede. Bumba şi ai lui au tras telefonat, Pleşca a reţinut milităreşte. A început o ploaie rece tare, care a dat liber unui joc pe contre ce tăia respiraţia. Dan Roman (80) a fost aproape să aducă bucuria Stelei, Stăncioiu a parat vitejeşte.

Manolov (83) a reluat artistic cu capul, Pleşca iar a pus stop. Alex Muntean (84) a fost la cîteva palme de un gol-spectacol. Gaz Metan a încheiat partida cu sufletul, de parcă ea trăgea la titlu, Roman (90) întînzîndu-l serios pe Stăncioiu.

Iar Vitinho a făcut o fază braziliană, i-a pasat lui Băjenaru, care l-a lăsat mască pe Stăncioiu şi a aruncat campionatul în aer, trimiţînd Mureşul în infern şi oferind şanse Mediaşului să se salveze de la retrogradare.

7 meciuri fără eșecbifaseră mureșenii în deplasare pînă la înfrîngerea de la Mediaș. Avuseseră 5 victorii și două remize, nu mai pierduseră din noiembrie 2014, 0-2 la Ploiești, cu Petrolul

1 victoriea bifat acasă Gaz Metan în 2015, aseară, cu mureșenii. Nu mai cîștigase de pe 5 decembrie, cu FC Brașov, 2-1

PROGRAMUL CANDIDATELOR LA TITLU

16 mai ASA Tg. Mureş - Petrolul FC Braşov - Steaua
23 mai Astra - ASA Tg. Mureş Steaua - FC Botoşani
28 mai ASA Tg. Mureş - Oţelul CSMS Iaşi - Steaua

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează