FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CS SEVERIN 4-2

VIDEO + FOTO Distracţie de serviciu » Dinamo începe să respire să respire sub bagheta "Neamţului" după 4-2 cu Severin

Articol de - Publicat marti, 04 decembrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 03 decembrie 2012 23:10

Severinul a controlat surprinzător prima jumătate de ceas, a deschis scorul dintr-un penalty transformat de Neacşa (14), dar a cedat după egalarea lui C. Matei (34). Repriza secundă a fost doar o defilare în culorile roşu şi alb


La debandada şi belele care s-au adunat în curtea lui Dinamo, şi 150 de spectatori înseamnă un record pentru clubul din Ştefan cel Mare! E ultimul semn că mai respiră nişte oameni îmbrăcaţi în roşu şi alb, care, pe deasupra, îşi mai şi sacrifică o seară pentru a tremura în tribunele unui stadion orfan şi medieval.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Iar tristeţea unui final de an urît pentru trupa din "Groapă" s-a simţit la început şi pe gazon, chiar dacă rivala era doar "lanterna" Ligii 1. Adică un fel de morţii cu răniţii, cum se spune pe tăpşanele din cartier. Severinul s-a pus arţăgos la cîrma meciului încă din secunda unu, a obţinut rapid două cornere în primele trei minute, iar Dandea (4) a finalizat cu capul, scoţîndu-l deja la treabă pe Bălgrădean. N-a fost destul spre a-i trezi pe "cîini"! Băieţii lui Napoli s-au aşezat şi mai temeinic peste jumătatea dinamovistă, iar Neacşa (14) a produs declicul. Obţine un penalty meritat, pe care tot el îl transformă lejer, punînd magiun în ghetele pregătite de bucureşteni pentru Moş Nicolae.

Vancea (26) a continuat sarabanda neaşteptată, a scăpat singur cu Bălgrădean, dar portarul lui Dinamo a blocat, ajutat imediat de Koulibaly, care a scos de pe linia porţii balonul reluat de acelaşi activ "nouar" al oaspeţilor. Numai că aici avea să se încheie curajul mehedinţenilor.

Trezirea roş-albilor a dat-o Cosmin Matei. Mai întîi cu o centrare respinsă dificil de Marinescu şi apoi cu trasor la colţul lung, imposibil de deturnat de goal-keeperul severinean (34). S-a lăsat cu 1-1 la pauză, Dorinel a mutat imediat prin schimbarea gafeurului Koulibaly şi introducerea lui Curtean, mutare urmată de retragerea în defensivă a lui Dragoş Grigore, folosit la închidere în primele 45 de minute.
Iar schimbarea a produs efect imediat. Curtean (47) a inventat o pasă de manual pentru Dănciulescu, iar golgeterul cu pedigree n-a iertat, cu o finalizare simplă la firul ierbii. Tot el scoate o lovitură de pedeapsă, fault în careu comis de portarul Marinescu, prilej pentru Alexe (52) să urce tabela la 3-1 şi să mai adauge măcar cîteva zeci de mii de euro la cota lui de transfer.

Ţucudean (56) a înfundat şi mai tare plasa Severinului, 4-1, după care Kader (57) a forţat nota cu un fault dur, numai bun pentru a vedea cartonaşul roşu. Aşa că afacerea s-a simplificat definitiv pentru "cîini", Ţucudean încearcă "dubla", dar nimeşte numai bara (74), e o defilare roş-albă. Nu e însă o mare bucurie s-o scoţi la liman cu tipii de pe ultimul loc, aşa că rămîne cum am vorbit: Dinamo înseamnă deocamdată deprimare şi spirit sinistru. Mai ales dacă vezi şi seninătatea cu care încasează în final un gol de generic, trasor Thomas de la 25 de metri, perfect pentru a-l îngheţa pe linia porţii pe Bălgrădean!

Ţucudean a învins canicula
Atacantul de 22 de ani a marcat din nou după 16 meciuri în care nu cunoscuse bucuria golului! George Ţucudean nu mai înscrisese de pe 26 august, cînd a punctat decisiv în victoria cu Petrolul (2-1). Arădeanul a dat gol aseară, din foarfecă, după care a mai ţintit bara o dată. "Nu-mi fac probleme că nu marchez, pot ajuta echipa şi altfel", spunea atacantul care a ajuns la cota de 8 goluri în acest sezon, în toate competiţiile.

Penalty cu probleme
În minutul 14, arbitrul Cătălin Popa a acordat penalty pentru oaspeţi, la un contact între Galcev şi Dragalina la marginea careului dinamovist, dar în interior. Doar Koulibaly a protestat, restul "cîinilor" au evitat să o facă. La pauză, fostul stelist Falemi mărturisea: "Niciodată nu dai penalty la o astfel de fază!". Doar că reluările DigiSport au arătat un arbitru foarte bine poziţionat, iar una dintre ele prezintă o intrare imprudentă a bulgarului la adversar, cînd l-a lovit pe acesta, dar nu şi mingea.

Issa Ba, lovit cînd să intre
Chiar cînd dinamoviştii se pregăteau să meargă la cabine, după antrenamentul dinaintea partidei, Issa Ba a acuzat o problemă musculară şi l-a anunţat pe Dorinel Munteanu că nu poate juca! Tehnicianul a fost nevoit să renunţe la senegalez, care le-a dat planurile peste cap "cîinilor" în toamnă cu desele accidentări la genunchi, şi a optat pentru Koulibaly. Burkinabezul a fost la prima apariţie în mandatul lui Munteanu şi a apărut pe teren cu o freză nou-nouţă.

"Fotbaliştii nu mai rabdă mult"
Reprezentantul majorităţii fotbaliştilor dinamovişti, Victor Becali, a mărturisit ieri că este la curent cu problemele financiare ale roş-albilor, confirmînd informaţia Gazetei cum că jucătorii au fost la un pas de grevă. Agentul FIFA a spus la Radio GSP: "Băieţii rabdă, dar nu ştiu ce se va întîmpla dacă nu-şi iau restanţele în două-trei săptămîni. Nu mor de foame, dar nici n-o duc prea bine. Eu nu pot să fac probleme lui Dinamo, dar şefii trebuie să înţeleagă situaţia echipei. Eu le-am zis jucătorilor să mai stea, să nu facă scandal, au înţeles şi ei, dar mult nu mai rezistă".

Liberi pentru export!
Mai mulţi jucători ai celor de la Severin, printre care Vancea, Marinescu, Olah şi Moutinho, au fost declaraţi liberi de contract de către comisiile Ligii în urmă cu cîteva zile. Chiar şi aşa, aceştia au intrat aseară pe teren cu gîndul la o evoluţie cît mai bună pentru a putea ajunge în această iarnă la alte formaţii cu pretenţii în Liga 1!

Dorinel şi superstiţia sa
Antrenorul dinamovist n-a avut puterea să vadă penalty-ul executat de Marius Alexe. Camerele TV l-au surprins pe Dorinel Munteanu stînd cu spatele la teren şi ghidîndu-se după bucuria celor din jur. Imediat, tehnicianul le-a făcut semn jucătorilor săi să atace încontinuu poarta adversă.

De ce a luat "roşu" Kader
În minutul 57, Kader, de la oaspeţi, l-a faultat pe Galcev undeva la mijlocul gazonului, a primit cartonaş galben, iar bulgarul dinamoviştilor a protestat împingîndu-l pe adversar. S-a ales şi el cu avertisment. Doar că fotbalistul severinenilor a avut o reacţie urîtă şi l-a bruscat pe mijlocaşul roş-albilor, băgîndu-i mîna în gît, chiar sub ochii "centralului", care i-a acordat imediat şi al doilea "galben", ce i-a atras eliminarea.

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (37)
cfrclujole
cfrclujole  •  31 Decembrie 2012, 01:03

dghgfh

andystar
andystar  •  05 Decembrie 2012, 05:07

cam blat meciu asta :)))))))) Tot raul pe care ii doriti voi Stelei sa vi se intample voua ! etapa viitoare otelul bate crapid si iasi dinamo ! sa vezi ras !!!! acum daca no fi blat ciobi cu cainii record dupa record stabilesc cainii auzi tu 100 :)))) astia nu sunt 1 mil in tara ! Bine ma da doar 100 de fani spartani in stefan cel mare ?? Pai unde sunt ma fanii aia adevarati ai lui dinamo ?? Altii vorbesc de Steaua ca are fani de rezultat dar si cand era pe 6 umplea stadioane in timp ce dinamo ... este rusinea si mizeria tarii !

conasu_boeru
conasu_boeru  •  04 Decembrie 2012, 19:17
Postat de andystar pe 04 Decembrie 2012, 18:10

cam blat meciu asta :)))))))) Tot raul pe care ii doriti voi Stelei sa vi se intample voua ! etapa viitoare otelul bate crapid si iasi dinamo ! sa vezi ras !!!! acum daca no fi blat ciobi cu cainii ! record dupa record stabilesc cainii auzi tu 100 :)))) astia nu sunt 1 mil in tara ! Bine ma da doar 100 de fani spartani in stefan cel mare ?? Pai unde sunt ma fanii aia adevarati ai lui dinamo ?? Altii vorbesc de Steaua ca are fani de rezultat dar si cand era pe 6 umplea stadioane in timp ce dinamo ...

........cam prost esti azi ! Nu stiu maine cum esti.....Ai ramas cuplat pe Steaua - Viitorul sau Steaua - Chiajna ?

Vezi toate comentariile (37)
Comentează