FOTBAL  »  Superliga  »  U CLUJ - STEAUA 0-3

VIDEO + FOTO Nebunia continuă » Steaua - ASA se joacă miercuri cu titlul pe masă! După ardeleni, și roș-albaștrii s-au impus: 3-0 cu U Cluj

Articol de GSP - Publicat duminica, 26 aprilie 2015 00:00

 U e la un pas de faliment, sportiv şi economic, cu tot cu numele mare pe care îl poartă. Steaua continuă lupta pentru titlu şi pentru istoria ei.

Tănase, Tamaş şi Bourceanu pe bancă. Pe teren: Rîpă, Toşca, Breeveld, Stanciu. În vremuri de criză, se mai schimbă şi reperele. Steaua joacă sub o presiune cum n-a mai cunoscut în ultimii trei ani, în care a defilat prin campionat. Culmea, tinerii şi jucătorii mai slab cotaţi sînt chemaţi să suporte tensiunea finalului dramatic de sezon! 

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Vedetele forjate în sute de meciuri iau loc pe bancă. Virusul nevăzut al accidentărilor i-a transformat pe Tănase, pe Tamaş şi pe Bourceanu din fotbalişti foarte buni în simpli purtători de nume celebre.

Muşchii campioanei înseamnă astăzi Toşca şi Breeveld. Şi Stanciu, care mişcă tabela cu o execuţie spectaculoasă. La o centrare a lui Rîpă, Nicuşor a dat un "cap" de Radamel Falcao în cele mai bune zile ale columbianului, cu mingea lobată peste Veselovski.

Dacă ar urmări toate meciurile jucate de Stanciu de cînd s-a apucat el de fotbal, nici un scouter din lume nu ar remarca jocul de cap al mijlocaşului stelist! Paradoxurile fac şi ele parte din reţeta pentru cîştigarea campionatului.

Popa strică un penalty

Golul Stelei o încurcă rău de tot pe U, dispusă în cea mai ermetică tactică posibilă, cu cinci fundaşi plus doi mijlocaşi defensivi în faţa lor. La 0-1, o asemenea distribuţie nu mai înţelege ce ar fi de făcut în continuare.

Falub şi-a aşezat echipa exclusiv pentru apărare, dar s-a trezit după un sfert de oră că ar fi cazul să mai şi atace. Bineînţeles, nu e suficient să vrei.

Steaua continuă să aibă iniţiativa şi are parte de ocazia desprinderii, cu un penalty pe care îl produce Morar. Gafa stupidă a atacantului, un henţ din zid la o lovitură liberă, e continuată de o execuţie slabă a lui Popa.

Extrema stelistă pare capabilă să aprindă nocturna de pe Cluj Arena cu energia pe care o stoarce meci de meci. Numai că penalty-urile nu cu inima se bat. Adi trage prost şi excelentul Veselovski reţine mingea. Slovacul din poarta lui U rămîne o victimă a jocului, salvează cît se poate salva.

0-3!

Ţucudean şi Chipciu acumulează frustrare din cauza paradelor goalkeeperului. Veselovski mai primeşte o lovitură de la Stanciu. Golul cu capul a fost inspiraţie şi hazard, Nicuşor înscrie şi cu o execuţie de talent. De Hazard, după numele superstarului de la Chelsea, nu cu noroc. Stanciu a controlat mingea cu dreptul la 20 de metri de poartă, a întors-o pe stîngul şi a expediat-o tare, direct la colţ. 0-2 şi totul e jucat.

U rămîne incapabilă să reacţioneze. Pe fondul dominării continue a Stelei, Prepeliţă face 0-3. Şi reface moralul la timp, chiar înaintea derby-ului cu ASA, de miercuri.

Clujul pierde puncte, şanse de salvare şi încrederea celor 14.000 de oameni pe care i-a atras ieri pe stadion. "Şepcile roşii" arată gata să pună punct legendei acestui club. Steaua luptă în continuare s-o continue pe a ei, deşi nici nu mai ştie dacă povestea îi mai aparţine.

"Aproape" un penalty

U a solicitat o lovitură de pedeapsă în minutul 19, în urma unui duel dintre Mengolo şi Rîpă. Africanul preia mingea în careu, acrobatic, şi stelistul îl împinge şi îl dezechilibrează. Arbitrul Avram a zîmbit şi a făcut semn ca jocul să continue. "E adevărat, e o mînă a lui Rîpă pe adversar", a recunoscut Duckadam în studioul DigiSport.

Eroul lipseşte cu ASA!

Nicuşor Stanciu, autorul unei duble aseară, a primit, în minutul 55 al partidei, al patrulea său cartonaş galben din acest sezon şi nu va putea să joace etapa următoare în cel mai important meci al trupei din Ghencea din acest sezon de Liga 1.

Steliştii o vor întîlni miercuri pe  ASA Tg. Mureş, echipa aflată pe locul 2 în clasament, la doar 1 punct de locul ocupat de roş-albaştri.

"Am fost puţin fricoşi în prima parte, am avut şi un penalty la Mengolo, neacordat, care a contat foarte mult. În a doua parte am echilibrat jocul, dar la 2-0 jocul s-a rupt, era foarte greu să mai revenim"
Adrian Falub, antrenor U Cluj

"Steaua a jucat mai bine decît noi, dar sincer să fiu, nu cred că mai avea nevoie şi de susţinerea arbitrilor. Noi am fost dezavantajaţi în acest meci, dar, oricum, Steaua a fost superioară"
Adrian Falub, antrenor U Cluj

"Doar cine nu bate penalty nu ratează, nu sînt supărat pe Popa. Era şi Prepeliţă o variantă de executant, dar am lăsat la latitudinea lor să decidă"
Costel Gâlcă, antrenor Steaua

"Sîntem la Steaua Bucureşti, vrem să cîştigăm tot, asta înseamnă Steaua, deci pe undeva văd normale discuţiile despre demiterea mea, în momentele mai slabe ale echipei"
Costel Gâlcă, antrenor Steaua

"Aveam nevoie de această victorie în vederea meciului de miercuri cu ASA, care e un joc important, dar nu decisiv în vederea cîştigării campionatului"
Costel Gâlcă, antrenor Steaua

100 de meciuria strîns Breeveld în Liga 1, cu tot cu cel de aseară. Mijlocaşul olandez în vîrstă de 28 de ani a evoluat în România la Gaz Metan, la Pandurii şi la Steaua

3 penalty-uriau ratat steliştii în retur: Iancu cu Viitorul, Rusescu cu Oţelul şi Adi Popa aseară

u cluj steaua 0 3

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (29)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  27 Aprilie 2015, 00:11

si totusi rapid e prima echipa comunista,lumea trebuie sa stie adevarul,restul e cancan !

cucu2011
cucu2011  •  26 Aprilie 2015, 22:39

BAI SA VEZI SI SA NU CREZI !!!!! 1 .Pai daca da Steaua la inceput golul pe care l-a dat MORAR NU-L ANULA Avram- va jur -pe motiv de OFSAID "LA MUSTATA " 2 .I-a refuzat lui "U" un 11m clar ca lumina zilei. 3 .I-a mai dat Stelei un 11 m dubios -doar n-a fost hent intentionat-Morar s-a intors cu spatele sa -si fereasca fata de lovitura mingii. 4.A dat AVRAM cartonas dupa cartonas clujenilor si te intrebi pentru ce ? Trebuiau intimidati astia de la "U" si A REUSIT CU BRIO arbitrul. A avut perfecta dreptate Falub cand a acuzat ARBITRAJUL.Asa se intampla cand esti echipa "mica".......????

1669672916589896
Costica Stefanovici  •  26 Aprilie 2015, 19:15

Diferenta mare intre Steaua si UCluj.No coment.

Vezi toate comentariile (29)
Comentează