FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - U CLUJ 1-1

VIDEO+FOTO Pe mîna fundaşilor » Gafa lui Nica şi sclipirea lui Muşat au decis meciul cu U Cluj, 1-1

Articol de GSP - Publicat duminica, 14 aprilie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 14 aprilie 2013 09:38

Nica a fost unul dintre cei mai buni jucători ai lui Dinamo, dar a greşit flagrant la golul clujenilor. Muşat l-a salvat cu o execuţie de excepţie


Dinamo nu joacă englezeşte, pune mingea jos, pasează, construieşte şi atacă poarta, dar pare ca un autoturism cu volanul pe dreapta. Cînd conduci toate atacurile doar pe partea dreaptă, acolo unde Nica şi Matei au tocit iarba o repriză întreagă, e greu să-ţi iasă ceva.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

Pentru că toate mingile bune generate de ei nu au fost fructificate de atacanţi. Nica a centrat de două ori ca în Premier League, o dată a fost ofsaid la Alexe, 2, apoi mingea lui a ajuns la Steliano Filip, 13, acesta bărbierind-o din situaţie bună de gol. Luchin, 20, a trimis şi el cu capul la o palmă de fericire în urma unui corner. Apoi, Nica, fundaşul cu mai multe acţiuni decît toţi atacanţii de pe teren în prima parte, a trimis două "torpile" deturnate de Boşneag. Clujul? Un şut anemic al lui Buleică, 31, şi atît. Mai dîrz a fost Ionel Ganea, care şi-a fluturat mîinile ameninţător şi către ai lui, şi către arbitri.

Nica mai bun pentru adversar
Dinamo a revenit de la cabine cum a început. Centrare de pe dreapta, mingea a ajuns la Alexe, 51, şi acesta a tras milimetric lîngă bară. Roş-albii au continuat să macine în gol la poarta clujenilor şi, contrar cursului jocului, Tony, 74, a marcat de lîngă un Nica absent pe faza defensivă. Dacă tot nu merge atacul, fundaşii şi-au dezvoltat skill-urile. Muşat, 81, a marcat superb, din lovitură liberă, lateral dreapta! Liniile dinamoviste s-au mutat în careul advers şi Cristea, 87, a tras tare în Boşneag, apoi Dănciulescu şi Alexe au şutat din toate poziţiile, dar baloanele lor s-au oprit în zidul viu format de ardeleni. Un punct ce nu le permite "cîinilor" să urce pe podium, dar îi păstrează în continuare la două puncte de locul secund şi de visul european. Pentru U Cluj, rezultatul e apă vie!


Penalty pentru clujeni
În minutul 43, Dragoş Grigore l-a prins din urmă pe Borza şi l-a împins cu umărul pe adversar în careul dinamovist, însă arbitrul Cătălin Popa, bine poziţionat, a considerat că atacul a fost normal. Reluările TV arată că fundaşul "cîinilor" a fost imprudent şi s-ar fi impus penalty pentru clujeni.

Au luat un italian
Universitatea Cluj l-a transferat pe mijlocaşul italian Alessandro Venezia (23 de ani). Acesta a evoluat ultima dată la Valenzana Calcio, în Serie C2, a patra ligă italiană. În 2008, Venezia a bifat trei selecţii în "naţionala" Under 18 a Italiei, fără a marca însă vreun gol.

Negoiţă l-a adus şi pe Bănică junior
Ionuţ Negoiţă a decretat ca la partidele de acasă ale "cîinilor" să nu se mai audă piesele cîntate de Inna, Akcent ori alte formaţii dance din ţară, astfel că aseară s-au putut asculta predominant melodiile celor de la U2, Coldplay ori Queen! Acţionarul dinamovist l-a adus la stadion şi pe Ştefan Bănică junior, cel care cîntă unul dintre imnurile "cîinilor". Surse din cadrul clubului susţin că artistul ar putea compune un nou imn pentru roş-albi.

Cătălin vine azi
Cătălin Munteanu şi-ar fi dorit să fie prezent aseară în tribune pentru a-şi susţine colegii, însă doctorii de la Acibadem au decis că trebuie să mai rămînă o zi pentru recuperare. Azi, mijlocaşul de 34 de ani va ajunge la Bucureşti şi, săptămîna viitoare, va continua recuperarea la o clinică din Capitală. După 7 zile va reveni la control, în Turcia, unde s-a operat, drum pe care va trebui să-l parcurgă periodic în cele 6 luni de refacere. Aseară, jucătorii au afişat un banner de susţinere: "Fii tare, căpitane!".

"Lui Gigi îi e teamă de mine!"
Ionuţ Negoiţă nu crede că Steaua o poate bate pe Dinamo la scor şi îl înţeapă pe Gigi Becali. "Unii din fotbal vorbesc cam mult, dar e problema lor. Lui Gigi Becali îi este teamă de mine. El ştie că nu poate să îi dea multe goluri lui Dinamo, astea cu primele la victorie peste 3 goluri sînt glumele pe care le face. S-ar putea să aibă o surpriză pentru că Steaua este o echipă de bătut. În tur, Dinamo a deschis scorul, iar golurile au fost încasate pe final", a spus Negoiţă la Digi1.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (68)
fcgeo
fcgeo  •  14 Aprilie 2013, 14:19

NU-I GAFA LUI NICA. CURTEAN ESTE PRIMUL VINOVAT,CA A PIERDUT MINGEA CERSIND FAULT,FAZA LA PRINS PE LUCHIN IESIT IAR GRIGORE ERA INTRUN SOMN ADANC SCOTINDUL DIN OFSAID PE CLUJEAN .NICA A VENIT DIN BANDA SI NU A AJUNS SA-L MAI DEPOSEDEZE.DACA VRETI SA JUDECATI CORECT URMARITI TOTA FAZA SI NU DOAR FINALUL.

jalemare
jalemare  •  14 Aprilie 2013, 12:15
Postat de youshin pe 14 Aprilie 2013, 11:44

doar huliganii au ramas la "U" . dar tu de unde sti ?esti cumva mentalist ?

pune punctul pe i. daca stii unde lipseste un bastonas :))

jalemare
jalemare  •  14 Aprilie 2013, 12:13
Postat de stannnkovic pe 14 Aprilie 2013, 10:22

Cred ca majoritatea celor ce comenteaza aici nu vad meciul de pe stadion..ceea ce vor unii sa se vada la televizor e una, ceea ce se intampla cu adevarat pe teren e alta..aseara am vazut o mizerie de arbitraj la comanda (probabil de la petrolul sau chiar pandurii), o mizerie de echipa - u cluj - cu o mizerie de antrenor - ganea. Daca a juca fotbal inseamna a trage de timp cumulat 20 de minute repunere out-uri sau lovituri libere si un arbitru absolut grobian si gotesc in nesimtirea lui atunci e greu sa bati fie si o echipa "de rahat" cum nu am crezut ca este aceasta u cluj..despre Dinamo, parerea mea este ca jucam nesperat de bine dupa iarna care a fost..Forza Dinamo..cu totii la s

eu am vazut penalty-ul neacordat clujului desi stateam in sectorul 109, adica tocmai in dreptul celuilalt careu :)) cred ca arbitrajul a fost comandat de ambele echipe: dinamo a cerut sa nu li se acorde penalty-uri oaspetilor indiferent ca fac prin propriul careu iar U a cerut sa le dea gazdelor 3-4 cartonase galbene ca sa nu bata la ochi :)) daca tot ai fost pe stadion sper ca ai observat ca echipei tale ii mai trebuiesc vreo 10 jucatori pentru a fi macar decenti sezonul viitor. din actualul lot doar balgradean, luchin, nica si matei ar trebui opriti. alexe-danciulescu mi-a parut cel mai impiedicat atac pe care l-am vazut in liga intai. zici ca sunt aia din ''unul nu vede, unul nu aude'':)

Vezi toate comentariile (68)
Comentează