FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - DINAMO 3-2

VIDEO&FOTO Steaua plînge că se termină! CRONICA unui 3-2 cu Dinamo NEBUN!

Articol de GSP - Publicat joi, 17 mai 2012 00:00 / Actualizat vineri, 18 mai 2012 11:34

Roş-albaştrii au cinci victorii la rînd, după 3-2 cu Dinamo, joacă atît de bine cum n-au mai făcut-o de mult timp, dar le-ar trebui mai mult de o etapă ca să recupereze punctele care îi separă de CFR şi de Vaslui

Derby-urile cu Steaua rezumă perfect sezonul lui Dinamo. "Cîinii" au condus clasamentul multă vreme şi au avut avantaj contra rivalei în ambele partide ale sezonului, dar încheie dezastruos stagiunea. Umiliţi şi dezorientaţi, aşa cum au ieşit aseară de pe gazonul Naţional Arena. De fapt, Dinamo termină sezonul cu imaginea pe care inclusiv suporterii ei i-o atribuiau astă-vară, atunci cînd roş-albii priveau cum adversarele din campionat fac transferuri şi întreţin planuri şi vise.

VIDEO: Vezi AICI golurile marcate în derby!

Ale Stelei încă mai există, incredibil!, echipa care a început campionatul fără stadion şi fără teren de antrenament proprii mai speră şi acum să ia campionatul şi repetă un succes contra rivalei istorice, un rezultat surprinzător în tur, însă perfect normal acum. Paradoxul Becali a masacrat trei antrenori şi a alcătuit, probabil, cel mai bun lot din România cu cele mai scumpe achiziţii ale ediţiei 2011-2012 din Liga 1.

Un bulgar formidabil şi un român slab
Iliev e plătit într-un an la Steaua cu mai mulţi bani decît a cîştigat Dragoş Grigore în toată cariera lui de pînă acum şi cota de piaţă minte rar. Fiecare dintre ei e stoper, numai că bulgarul îşi salvează echipa o dată decisiv blocîndu-l pe Niculae şi dă două goluri cum ies rar şi la antrenamente, din faze identice. De fiecare dată a centrat Bourceanu şi Iliev a lovit tare, cu capul, aproape din acelaşi punct al careului dinamovist. Dragoş Grigore n-a fost niciodată în stare să-l oprească.

Geambaşu după Steaua - Dinamo 3-2: "Frumuseţea regăsită a Derbyului"

E drept, tot bulgarul greşise la primul gol al meciului, cu care Curtean deschisese scorul dintr-o pasă şi o fază perfecte reuşite de Alexe. Dar avantajul lui Dinamo a ţinut puţin peste 20 de minute, pînă cînd Grigore, omul-dezastru pe care Răzvan Lucescu paria în mandatul lui la echipa naţională, l-a trîntit fără rost în careu pe Tatu.

New Steaua!
Stoichiţă a încheiat fiecare dintre golurile alor lui bătînd palma cu oamenii din tribune, o imagine care a făcut bucuria steliştilor să semene cu momente din baschet. În Ştefan cel Mare, "Lippi" ar fi avut nevoie de calităţile fizice ale lui Latovlevici ca să alerge de trei ori pînă la galerie, fiindcă pista largă a stadionului propriu e şi ea unul dintre motivele pentru care suporterii s-au îndepărtat şi rămîn la mare distanţă de echipa lui Badea şi a lui Săvulescu. Şi a lui Borcea.

Nu prea mai e a lui Marius Niculae, printre cei mai slabi aseară, nici a lui Dănciulescu, golgeterul pe care ambiţia de a modifica cifrele din cărţile de statistică a fotbalului l-a blocat pe banca de rezerve, uzat şi frustrat că nu s-ar opri din marcat deşi simte şi el, probabil, că nu mai e în stare. La un an de cînd a anunţat New Dinamo, trupa din Ştefan cel Mare trebuie să se apuce pe bune de reconstrucţie. Poate cu Ţucudean, o rezervă care a marcat pentru 3-2 şi care are 21 de ani, cu zece mai puţini decît ai lui Niculae.

Steaua, în schimb, ar putea să se oprească din reconstruit, după ani în care a rulat loturi întregi de jucători. Ea nu prea mai are şanse la titlu, norocul rezultatelor care ar avantaja-o ar fi unul de Las Vegas!, dar termină frumos sezonul. Fără noi revoluţii din lojă, e posibil ca următorul an să fie unul chiar foarte bun pentru roş-albaştri.

7 meciuri a cîştigat Steaua în acest campionat după ce a revenit de la scorul de 0-1, la fel fiind şi în turul cu Dinamo, din Ştefan cel Mare, scor 3-1

7 dintre ultimele 8 goluri marcate de Steaua au fost reuşite din faze fixe

CIFRELE MECIULUI:

Steaua / Dinamo

48,9 - posesie (%) -  51,1
22 - şuturi - 8
8 - şuturi pe poartă - 5
3 - cornere - 3
9 - ocazii - 5

"În mod neaşteptat, după pauză, Bonetti şi-a scos din teren cei mai buni oameni ai săi, pe Alexe şi pe Cosmin Matei. Ar trebui să explice motivele pentru care a făcut aceste alegeri" (Ilie Dumitrescu, fost jucător şi antrenor Steaua)

"Repriza a doua a fost formidabilă, iar Steaua a jucat senzaţional. Bravo lui Iliev, l-am criticat, dar uite că a rezolvat meciul şi o ţine pe Steaua cu şanse în lupta pentru titlu" (Dumitru Dragomir, preşedinte LPF)

"A fost o victorie frumoasă împotriva rivalilor, am muncit mult, dar a meritat, am demonstrat că sîntem o echipă tare. Patronul decide dacă rămîn, sînt profesionist, am dat maximum pentru Steaua" (Geraldo, fundaş Steaua)

"Mergem să cîştigăm la CFR şi să vedem ce se va întîmpla la final, sperăm ca Universitatea Cluj să-i încurce. Mai avem şanse la titlu" (Geraldo, fundaş Steaua)

"Păcat că am pierdut multe puncte la începutul sezonului, atunci cînd nu aveam stadionul nostru şi stăteam mai mult prin autocar. Oricum, nu s-a terminat, vom lupta pînă la final pentru titlu" (Novak Martinovici, fundaş Steaua)

"Avem mare încredere în Universitatea Cluj că îi poate încurca pe cei de la CFR. Eu cred că voi rămîne la Steaua şi din vară, mai ales că am mare încredere că putem lua titlul" (Gabriel Machado, atacant Steaua)

485944-steaua-dinamo.png

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (243)
dash.berlin
dash.berlin  •  07 Septembrie 2013, 17:00
Postat de sundance_nr_one pe 18 Mai 2012, 03:36

Morala e că la rapid vin si copii si femeile cind e nevoie de ei .

esti sigur bai Moflea? :)) cate conturi ai bre?

pasnick
pasnick  •  18 Mai 2012, 17:29

oricum am da-o tot sansa a treia avem. suntem tributari aerelor de vedet cu care abordam meciurile cu echipele mici. acolo s-a pierdut campionatul.

qwertt
qwertt  •  18 Mai 2012, 13:57
Postat de bazileon pe 18 Mai 2012, 09:36

Dinamo "s-a taiat" la penalty (care cred c-a fost) si Steaua a avut cateva momente in care a fost evident mai buna, dar comentariile TV si jurnalistice sunt, ca de obicei, mizerabile: ai zice ca Dinamo a pierdut cu 10-0! Acest Raureanu e un demn urmas al "granzilor" GSP. Cat despre Steaua, oricat de bine ar juca (de fapt joaca mediocru spre bine), nu are decat a treia sansa la titlu si aia ipotetica! Exact o furtuna intr-un pahar cu apa!

Exact! O Steaua slaba a batut un dinamo mai slab. Cat despre sanse la campionat, au descoperit unii matematica mai tarziu. Sansele alea de sub 1% sunt de 6-7 etape. Oricum, sper sa iasa Vasluiul campioana, sa-i vedem si pe ei in UCL.

Vezi toate comentariile (243)
Comentează