FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - FCSB 1-0

VIDEO+FOTO » Viitorul - FCSB 1-0. Asta rușine! Gigi, pune mâna și învață! "Regele" a dat jumătate din echipă la FCSB, după care a îngenuncheat-o la Ovidiu

Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor +13   FOTO
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de GSP - Publicat sambata, 09 septembrie 2017 17:37

Deşi şi-a vândut toate vedetele, multe dintre ele chiar la Steaua, Hagi a câştigat, 1-0, contrar tuturor pronosticurilor, şi i-a mai dat o lecţie de fotbal finului său.

Gigi Becali a cumpărat tot a avut mai bun Viitorul, în timp ce Hagi a vândut, nu doar la Steaua, tot ce a avut mai bun. În aceste condiţii, disputa directă ar trebui să arate complet dezechilibrat. Probabil aşa au gândit şi casele de pariuri din moment ce au pus cote enorme pe un succes al campioanei.

Ghiţă şi Drăguş versus Gnohere şi Teixeira

Şi dacă înainte de startul jocului mai ai timp să parcurgi şi lista rezervelor, atunci chiar te gândeşti că meciul ar urma să se joace degeaba, fiindcă trupa lui Dică n-are cum să nu câştige. Notaţi numele de pe banca gazdelor: Buzbuchi, Ghiţă, Nooijer, Ciobanu, Drăguş, Dumitrescu, C. Băluţă. Și acum pe cele ale roş-albaştrilor: Fl. Niţă, Larie, Gnohere, Fl. Coman, Golofca, Ov. Popescu, Teixeira!

Balaurul fals şi super-fotbalistul Eric

Şi întâlnirea începe aşa cum e normal, cu oaspeţii dominând! Chiar stând în prejma careului lui Râmniceanu, fără însă a produce ocazii. Noua echipă a Viitorului a realizat încet-încet că "balaurul" din faţa ei nu are chiar 7 capete. Are numai unul şi nici nu scoate flăcări pe el.

Vezi VIDEO cu golul partidei!

Campioana a început să pună probleme, iar după o jumătate de oră a şi dat lovitura. Eric a prins un şut formidabil. A lovit mingea cum poate doar gleznele crescute pe nisipul Copacabanei o pot face şi plonjonul disperat al puştiului Vlad a fost inutil. Mingea s-a dus fix unde a dorit sud-americanul. În plasă. Fabulos gol!
La pauză, Dică, oare el?, face două schimbări, ies Enache şi Budescu şi intră Teixeira şi Golofca, dar de fapt modifică aproape jumătate din echipă, ca aşezare pe posturi:

# Bălaşa trece din stoper, fundaş dreapta
# Momcilovici trece stoper, deşi începuse ca fundaş stânga
# Junior Morais, din mijlocaş central, a trecut fundaş stânga
# Florin Tănase a trecut al doilea atacant, din mijlocaş stanga
# Golofca a intrat mijlocaş stânga, unde evoluase Tănase
# Teixeira a intra mijlocaş central, unde jucase Junior Morais

Noua generaţie de puşti a lui Hagi

Practic, modificările au produs 3 schimbări pe cele 4 posturi din defensivă!!! Aşa ceva nu are voie să se petreacă la un club de talia Stelei, care a investit peste 6,5 milioane de euro doar în această vară. 

Planici a ratat o mini-ocazie în startul reprizei, cap peste din 6 metri, după care Steaua s-a zbătut mult şi a reuşit nimic. Tot Viitorul putea să marcheze, însă Chiţu a preferat să şuteze tare, în loc să plaseze mingea, iar Vlad a respins (67).
Cu trecerea timpului, Steaua a părut să obosească, în timp ce noua generaţie de puşti a lui Hagi, în frunte cu Drăguş şi Ciobanu, a dat drumul unor raiduri devastatoare pe contrataac, dar Drăguş a ratat o imensă ocazie cu două minute înainte de final. 

Aroganţe versus Hagi

Steaua a avut prima ocazie adevărată în minutul 85, când Râmniceanu a scos şutul bun al lui Bălaşa! Finalul a fost tensionat, dar s-a terminat 1-0! Victorie pentru Viitorul!

E aproape inexplicabil, ţinând cont de vânzările şi investiţiile de la cele două cluburi din ultimele două-trei luni, dar e atât de logic şi explicabil având în vedere modul în care au arătat şi s-au exprimat aseară.

Fotbalul nu e decis mereu de vedetisme, milioane şi aroganţe, ci de muncă, caracter şi, poate cel mai important, de oameni care se pricep. Iar Hagi a mai demonstrat aseară încă o dată că se pricepe. Şi că e foarte bun! z

CIFRELE MECIULUI
45% Posesie 55%
4 Cornere 9
7 Şuturi la poartă 8
3 Şuturi pe poartă 2

Steaua a cerut trei penalty-uri

În startul partidei, în careul gazdelor, au avut loc 3 evenimente în urma cărora oaspeţii au cerut 11 metri, însă n-au primit nimic:
1. Alibec a căzut în duel cu un adversar, reluările TV au demonstrat că nu se impunea penalty
2. Budescu a centrat, mingea a fost respinsă, Mladen a preluat greşit şi mingea i-a atins braţul drept. N-a existat intenţie, iar decizia lui Găman a fost corectă
3. Budescu a căzut după un duel cu Dani Lopez, Găman a dictat simulare şi i-a dat "galben" stelistului. Reluările au arătat că Lopez a pus o mână pe Budescu. "După părera mea, sunt circumstanţe de penalty" a fost părerea lui Dan Lăzărescu, expert Dolce Sport pe probleme de arbitraj

"Se spune că Becali a cumpărat tot ce are mai bun Viitorul. Fals! Ar fi valabilă această frază dacă l-ar fi transferat pe Hagi"
Basarab Panduru, expert Dolce Sport

CLASAMENT:

clasament

Vezi meciul liveTEXT

VIITORUL - FCSB 1-0 VIDEO
A marcat: Eric 32

Echipele de start:

FCSB: Andrei Vlad - Enache, Planici, Bălașa, Momcilovici - Pintilii, J. Morais - Man, Budescu, Fl. Tănase - Alibec

Viitorul: Rîmniceanu - Lopez, Țîru, Horj, Cr. Ganea - Cicâldău, Mladen, Vînă - Eric de Oliveira, Țucudean, Chițu

 
 

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (528)
madalin_eivissa
madalin_eivissa  •  10 Septembrie 2017, 19:03

ASTRA + VIITORUL = fcsb, peste 6 milioane de euro cheltuite vara asta pe transferuri, in clasament cam putine puncte...

adianghelescu
adianghelescu  •  10 Septembrie 2017, 17:22
Postat de florar pe 10 Septembrie 2017, 00:21

Regele ala care in prelungiri tragea de timp cu Gaman?

pai si ati avut vreo o ocazie sa intoarceti scorul voi echipa nemaivazuta?

florar
florar  •  10 Septembrie 2017, 14:47
Postat de haideusicfr pe 10 Septembrie 2017, 13:34

Rusinos nu-i asa domnule Ioanitoaia? Steaua a fost i echipa completa cu vedetele alibecx si budesucu. Si a clacat .In fata uneui echipe in desfiintare.Nu va este rusine? Fata de Ț comentariile afisate pe gsp? C e subsenanta au acele Çomnetarii"?

Iar se baga asta in seama...E bine cand iei 4 de la Timisoara...Numai deontologi pe aici...

Vezi toate comentariile (528)
Comentează
Close