FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - CSU CRAIOVA 1-1

VIDEO Frica se plătește! Pasul înapoi făcut de ACS Poli a costat-o victoria cu CSU Craiova, scor 1-1

Nuno Rocha (dreapta) le-a luat fața aseară lui Artean (stînga) și colegilor săi // Foto: Adrian Pîclișan
Nuno Rocha (dreapta) le-a luat fața aseară lui Artean (stînga) și colegilor săi // Foto: Adrian Pîclișan

Articol de - Publicat duminica, 16 august 2015 00:00

Timișoara a pierdut victoria printre degete, fiind egalată de CSU cu două minute înainte de final, după ce echipa lui Alexa a făcut pasul înapoi în speranța că va proteja unicul gol marcat.

Dan Alexa spunea după egalul cu ASA că echipa sa joacă fotbal adevărat, dar nu are noroc. Însă, aseară, cu CSU, nu zeița Fortuna i-a furat lui Alexa cele trei puncte, ci lipsa curajului. Timișoara a fost echipa mai bună, mai ofensivă, dar după marcarea golului, aceasta s-a retras, iar oltenii nu au iertat.

Kirschtein, din nou!

Prima repriză s-a scurs fără mari evenimente, ambele echipe preferînd un joc de expectativă. Cu două minute înainte de finalul primei părți, Craiova putea să-i amuțească pe cei 3.000 de spectatori timișoreni prin Acka, însă norocul lui Alexa s-a numit, și de această dată, portarul Kirschtein. Acesta a avut reflex la balonul trimis cu capul, pe spate, de apărătorul craiovean și astfel cele două echipe au intrat la cabine la egalitate.

După pauză a crescut ritmul, cu gazdele în prim-plan. Eforturile bănățenilor au dat roade în minutul 57, cînd Elek a pus capul dintr-un metru pentru 1-0, după greșeala lui Dumitraș, care nu a făcut pasul la ofsaid.

Treziți la realitate de golul primit, oltenii au avut două ocazii serioase în minutele 62 și 65, prin Mateiu, dar Kirschtein a fost din nou salvator. Fazele parcă i-au amintit lui Dan Alexa de postul pe care a evoluat ca fotbalist, mijlocaș la închidere. Și, de dragul acelor vremuri, tehnicianul a ordonat pasul înapoi. Mare greșeală! Cu două minute înainte terminării timpului regulamentar, Nuno Rocha a adus un punct echipei sale, după ce i-a luat fața în careu apaticului Melinte.

Transfer reușit

Timișoara l-a prezentat pe Marius Croitoru doar cu o zi înainte de partida cu Craiova, dar acest lucru nu l-a împiedicat pe Dan Alexa să-l titularizeze pe mijlocașul de creație în vîrstă de 34 de ani. Croitoru a jucat pînă în minutul 75, cînd a fost schimbat de Segovia și a avut o evoluție foarte bună, fiind aplaudat la scenă deschisă de cei aproximativ 3.000 de suporteri prezenți pe "Dan Păltinișanu".

Eliminare stupidă

Intrat în teren în minutul 75, cînd l-a schimbat pe Madson, atacantul Craiovei, Simon Mazarache, 22 de ani, a primit în minutul 90Ă3 al jocului cartonaș galben pentru simulare. Mazarache a protestat vehement și chiar i-a adus injurii "centralului" Rusandu, care i-a arătat al doilea cartonaș galben, eliminîndu-l.

"Pentru acest meci ne-am confruntat cu probleme serioase de lot. Doi dintre cei patru fundași centrali au fost accidentați înainte de joc, l-am pierdut și pe Izvoranu, care a făcut o indigestie, am fost nevoiți să improvizăm"
Emil Săndoi, antrenor CSU

Ce a spus Dan Alexa după meci:

  • "Schimbarea lui Croitoru ne-a închis în spate. Am introdus un atacant, dar nu am mai reușit să punem presiune. Golul l-am luat dintr-o greșeală individuală, dar mai supărat sînt pe jucătorii care au permis să se centreze în careu acel balon"
  • "Croitoru e un jucător foarte bun, îmi pare rău că a cerut schimbare pentru că umplea mijlocul terenului. Sînt foarte mulțumit de el, e un mare plus pentru echipă"
  • "Era clar că nu aveam cum să dominăm pînă la final o echipă a Craiovei cu jucători atît de buni. Au intervenit greșeli, precipitare și teamă, am cedat mingea repede"
  • "Avem o problemă mentală la echipă de care trebuie să scăpăm, dar eu zic să nu disperăm pentru că avem mulți jucători cu experiență, sînt sigur că vor veni și victoriile cît de curînd, pentru că am avut momente de joc foarte bune cu echipe de top"

acs csu 1 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (1)
ovidiu_3003
ovidiu_3003  •  16 August 2015, 10:39

...o sa i batem pe fcsb sa le sune apa in cap ...

Vezi toate comentariile (1)
Comentează