FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - ASTRA 0-1

VIDEO From Denis with love » Alibec a marcat golul care o aduce pe Astra mai aproape de play-off: 1-0 cu Mediaș

Denis Alibec a marcat 39 de goluri în 105 meciuri de Liga 1, all-time
Denis Alibec a marcat 39 de goluri în 105 meciuri de Liga 1, all-time

Articol de - Publicat marti, 20 decembrie 2016 00:00

Alibec a marcat golul victoriei care o duce pe Astra la un pas de play-off, acesta fiind ultimul său cadou pentru Şumudică şi Astra înainte de plecarea la Steaua.

Astra avea nevoie de o victorie în faţa Gazului pentru orgoliul personal, având în vedere că giurgiuvenii nu au câştigat niciodată pe terenul medieşenilor în Liga 1, dar, şi mai important, pentru play-off.

Vezi AICI fazele meciului!

Premianţi în acest sezon în duelurile europene, dar corigenţi în campionat, jucătorii campioanei aveau mare nevoie de trei puncte aseară, fiind imediat sub linia primelor şase.

La Mediaş există încălzire!

Terenul de la Mediaş s-a prezentat foarte bine, în ciuda celor -3 grade de la ora jocului, ardelenii nedorind probabil să se alinieze metodelor neortodoxe  ale celor de la ASA şi Poli Iaşi, care au lăsat suprafeţele de joc îngheţate bocnă şi impracticabile pentru a-i anihila pe mai tehnicii fotbalişti de la Pandurii, respectiv Dinamo.

Campionii nu au profitat prea mult de condiţii şi s-au lăsat dominaţi în prima repriză. Oaspeții au jucat foarte sus şi au reuşit să pună în pericol buturile lui Lung în minutele 15 şi 36, prin Petre şi Llullaku.

Tot Alibec!

Şumudică i-a trezit la pauză pe jucătorii săi, astfel încât aceştia au ieşit de la vestiare mult mai energici şi au deschis scorul prin nimeni altul decât Denis Alibec. Aflat la ultimul său meci pentru Astra înainte de trecerea la Steaua, şi relativ şters în prima repriză, atacantul a arătat încă o dată de ce Şumudică i-a permis orice, de la nopţi pierdute la counter-strike, până la ţigări fumate în public.

În minutul 55, Eric a pierdut o minge la mijloc, Budescu a speculat cadoul şi i-a pasat lui Alibec. Cu toate relele,  Denis e mult prea talentat pentru a irosi o astfel de ocazie, aşa că a tras de la peste 20 de metri, balonul a muşcat pământul şi a sărit direct în plasă.

Cadou de despărţire făcut de Denis antrenorului care l-a făcut mare. Şi cât de bine a picat victoria în etapa în care echipele din faţa Astrei, CFR şi Dinamo, au fost învinse de Voluntari şi Iaşi.

Echipa lui Marius Şumudică s-a apropiat la trei puncte de Dinamo şi la unul singur de CFR, care ocupă locul 6, ultimul calificabil în play-off.

"Un arbitru de 10"

"Centralul" partidei de aseară, Cristian Balaj, a trăit momente emoţionante. Băimăreanul cu 341 de meciuri arbitrate în prima ligă s-a retras, jocul de la Mediaş fiind ultimul din carieră.

Balaj, care a plâns impresionat de moment, a fost premiat de LPF, CCA, dar şi de Gaz Metan şi Astra. Medişenii i-au făcut cadou un tricou al clubului cu un mesaj inscripţionat pe spate: "Cristi Balaj un arbitru de nota 10".

Depunctaţi de comisii

Gaz Metan, Pandurii şi ASA Tg. Mureş au fost depunctate cu câte trei puncte de Comisia de Licenţiere a FRF pentru datorii către cluburi şi angajaţi. Decizia nu este definitivă, fiind posibil apelul până vineri, 23 decembrie, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv. O decizie definitivă trebuie să fie luată până pe data de 15 februarie 2017.

Viorel Duru a explicat: "Cele trei cluburi au înregistrat datorii restante, Gaz Metan către un alt club, iar două cluburi către angajaţi, ASA şi Pandurii. La apel nu mai pot veni cu dovezi de achitare a restanţelor, pentru că termenul a fost de 30 noiembrie. Dacă plăteşti pe 20 decembrie nu se cheamă că ai respectat cerinţa regulamentară", a spus Duru pentru news.ro.

Nervii lui Eric

Eric de Oliveira a fost schimbat cu Alexandru Munteanu în minutul 61. Decizia antrenorului Cristi Pustai l-a enervat cumplit pe brazilianul de creaţie al Mediaşului, care a ieşit înjurând printre dinţi. Mai mult, în loc să dea mâna cu Pustai, mijlocaşul a făcut un gest a lehamite în direcţia tehnicianului.

"E un moment trist pentru mine că plec de la Astra, unde m-am simţit cel mai bine în cariera mea, dar mergem înainte. La schimbare, Şumi mi-a mulţumit pentru ajutorul pe care i l-am dat"
Denis Alibec, atacant Astra

gaz metan astra 0 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (0)

Articolul nu are încă nici un comentariu. Fii primul care comentează!

Comentează