FOTBAL  »  Superliga  »  RAPID - VIITORUL 2-1

VIDEO Gafă uriaşă a fostului giuleştean din poarta Viitorului, care a pierdut la Rapid, 1-2 » Noroc cu Vîtcă

Articol de - Publicat luni, 01 octombrie 2012 00:00 / Actualizat luni, 01 octombrie 2012 01:25

Rapidul a ratat mult cu Viitorul, a fost egalată cu un sfert de oră înainte de final, dar suferinţa i-a fost alinată de gafa uriaşă a fostului giuleştean din poarta echipei lui Hagi

VEZI AICI FAZE VIDEO DE LA MECI!

Rapidului îi plac nou-promovatele. Le învinge pe rînd, îşi face zestrea de puncte pe seama lor, cu emoţii la fiecare victorie. După Iaşi şi Bistriţa, a venit rîndul Viitorului să îşi plece capul în Giuleşti. La braţ cu "Regele" Hagi - emoţionat şi agitat la prima confruntare împotriva granzilor Capitalei.

Rapid a controlat prima parte şi a reuşit minimul necesar. Giuleştenii le-au dat palpitaţii vulcanicilor fani doar prin ratările lui Goga (22) şi Ioniţă (27). Însă cuplul s-a revanşat şi a prelucrat faza unicului gol al reprizei: primul a centrat în careul mic, de unde Alex a repetat performanţa din Cupă şi i-a înţepat pe constănţeni (28). Reuşită cu rol de automulţumire pentru gazde, relaxare de care putea să profite Alibec, la ultima fază a primei părţi. A şutat tare, "pe scurt", dar şi pe lîngă.

Tupeu şi gafă uriaşă
Imediat după reluare, litera de lege a fost contraatacul. Wallace s-a zbătut să demonstreze că numele echipei de provenienţă, în cazul său Albota, nu contează. Dar şutul său din unghi s-a dus pe lîngă (47). Goga şi Alibec au continuat recitalul ratărilor, 0 reuşite la faze unu la unu cu portarii adverşi.

Nereuşitele i-au încurajat pe oaspeţi, care au încheiat meciul cu doar trei fundaşi pe teren.

Iar tupeul a dat roade: cu un sfert de oră înainte de final, Bejan s-a înălţat în careu şi a reluat în plasă un corner bătut de pe stînga (74). Lovitură grea, resemnare rapidistă, contrabalansate de un cadou uriaş: cînd nimeni nu se mai aştepta, portarul constănţean Vîtcă a ieşit pe sub minge la un corner, iar Nicolae Grigore a marcat golul victoriei (86). Foştii rapidişti nu uită niciodată de fosta lor casă!

525662-clipboard01.jpg

"Nu va pleca Bozovici de la Rapid. Eu l-am adus, e un superjucător, va rămîne aici. Nici pe Herea nu sînt supărat, e un fotbalist important pentru Rapid"
George Copos, patron Rapid

"M-a deranjat că mi s-a strigat demisia. Suporterii n-au înţeles de ce l-am schimbat pe Bozovici? El mi-a cerut, a spus că nu mai poate"
"Suporterii au alte probleme, dar n-au răbdare. Probabil că e un handicap că am stat atîţia ani aici şi am cîştigat atîtea trofee. Poate era mai bine să fie antrenor un străin sau cineva care a trecut pe la Steaua"
Ioan Ovidiu Sabău

ŞTIRI

I-au cerut demisia lui Sabău
Finalul meciului de aseară a fost unul tensionat. Fanii Rapidului i-au scandat demisia lui Sabău în momentul în care, la scorul de 1-1, antrenorul giuleştean a decis să facă schimbare post pe post, Milisavljevici în locul lui Bozovici, şi l-a lăsat pe Pancu pe bancă. La 5-6 minute însă, Rapid a marcat şi scandările s-au oprit. Acelaşi lucru se întîmplase şi acum o lună şi jumătate, la meciul Rapid - CFR 3-2, Sabău fiind contestat violent la pauză, cînd era 0-2.

Unimatan, multe erori

Prestaţia "centralului" din Zalău a fost slabă aseară chiar dacă n-a influenţat rezultatul final. În prima repriză a avut 3 greşeli: nu i-a acordat "galben" lui Coman, care l-a tras pe Larie de tricou pînă i l-a rupt. Apoi, Mladen a scăpat fără avertisment după un atac extrem de tare asupra lui Coman, iar Bozovici a văzut gratuit "galben" după ce a suportat chiar el un fault dur. În finalul meciului, a lăsat jocul să continue la faza din care Nicolae Grigore a marcat golul victoriei, deşi Vîtcă a susţinut că a fost faultat de Oros.

Hagi a venit cu soţia
Patronul Viitorului, Gică Hagi, a refuzat invitaţia lui George Copos de a sta lîngă el pentru a urmări împreună partida de aseară. "Îmi pare rău, am venit în familie, sînt cu soţia şi cu fata mea", i-a spus Hagi, care a rămas la tribuna zero. Soţia sa, Marilena (foto), a purtat la gît o eşarfă în culorile şi cu stema Viitorului şi a sărit de pe scaun la fiecare ratare a elevilor lui Cătălin Anghel.

4 goluri a marcat Nicolae Grigore pentru Rapid în acest campionat, fiind golgeterul trupei lui Sabău

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
gun_of_brixton
gun_of_brixton  •  01 Octombrie 2012, 13:58

Daca il mai prinde meciul retur pe Sabau...sigur o sa-si dea demisia pe la Constanta :)

krncevic
krncevic  •  01 Octombrie 2012, 13:55

''Mladen a scăpat fără avertisment după un atac extrem de tare asupra lui Coman, iar Bozovici a văzut gratuit "galben" după ce a suportat chiar el un fault dur'' - facut tot de mladen deci mladen trebuia sa ia 2 galbene... cred ca e ruda cu unimatan de n-a luat niciunu'...

il_unico_capitano_totti
il_unico_capitano_totti  •  01 Octombrie 2012, 12:27
Postat de radu.de.la.faru pe 01 Octombrie 2012, 11:53

daca mai insista cu pasele rapide VIITORUL de cand egalase ( ca nu mai sti-ati pe unde e mingea ba RAPIDISTILOR ) va batea, asta e : TINERETUL, EXPERIENTA nema ...dar vedeti voi pe naiba de la anul si ZECE ani de acum incolo ce furori va face echipa asta care e PATRONATA de HAGI

mai taie din entuziasm, e daunator

Vezi toate comentariile (13)
Comentează