FOTBAL  »  Superliga  »  FUNDAŞUL STELEI A VORBIT PENTRU PRIMA DATĂ DESPRE INCIDENTELE DE LA PLOIEŞTI

VIDEO Galamaz: "Mama m-a rugat să nu-l jignesc pe cel care m-a lovit!"

George Galamaz. FOTO: Raed Krishan +4   FOTO
George Galamaz. FOTO: Raed Krishan

Articol de - Publicat marti, 08 noiembrie 2011 00:00 / Actualizat marti, 08 noiembrie 2011 08:11

Aceasta a fost prima reacţie pe care George Galamaz a avut-o referitor la incidentul de la Ploieşti, în care a fost lovit cu pumnul de suporterul care a pătruns pe teren

La 8 zile după ce a fost lovit şi scuipat de fanul Petrolului, care i-a provocat o fractură de os zigomatic, dar şi microleziuni ale timpanului, George Galamaz s-a prezentat în faţa mass-media şi a făcut primele declaraţii referitoare la incident. A şocat încă de la prima frază. "O să-i spun respectivului fie suporter, fie băieţaş, fie băiat. Atît, pentru că înainte de a veni în faţa dumneavoastră, mama m-a rugat să nu-l jignesc şi aşa voi face", a spus Galamaz.

Au urmat 23 de minute în care Galamaz a răspuns la orice întrebare. Fotoreporterul GSP, Raed Krishan, a surprins stările sufleteşti şi grimasele care au însoţit afirmaţiile lui Galamaz. (vezi mai jos o galerie foto)

Glumeţ
"Acest incident a fost şi un test pentru mine, mi-a demonstrat că sînt un tip care nu poate fi doborît cu un pumn. Deşi am fost lovit pe ascuns şi extrem de tare, nu am picat, deci sînt rezistent. În plus, voi fi nevoit să port o cască, îmi prinde bine acum, că vine iarna şi va fi frig"
------------------
Trist
"Noaptea de după incident a fost groaznică. Acum sînt bine, mai am probleme doar cînd e frig afară şi cînd mănînc. Din exterior, totul arată OK, nu am nici un semn, nimic, însă în interior se mai resimte lovitura. Oricum, viaţa mea pe plan sportiv s-a schimbat după acest incident. Voi avea, probabil, momente în timpul jocului cînd mă voi uita în spatele meu. Va fi ceva instinctiv"
-------------------
Ameninţător
"Suporterul acesta trebuie dat exemplu! Dacă va scăpa uşor, poate fi un alt caz asemănător în timp. Orice băieţaş care va mai dori să intre pe teren trebuie să se gîndească de o sută de ori. Nu e normal să facă un asemenea gest. Deocamdată, am dat doar o declaraţie la poliţie, pentru că eu sînt partea vătămată. Poliţia s-a autosesizat în acest caz"
------------------
Îngrijorat
"Prin acest incident s-au demonstrat cîteva bube ale fotbalului românesc. Nu putem merge aşa înainte. Trebuie să punem punctul pe «i»! Doresc ca eu să fiu primul şi singurul exemplu de acest fel. Trebuie să se schimbe legile de organizare! Trebuie ca stadionul să devină un loc civilizat, în care să poţi merge cu familia! Eu acum nu mă pot duce cu familia, cu copilul la un meci. Trebuie să se schimbe aceste lucruri!"
---------------
Moderat
"Nu mă consider ghinionist, mă consider chiar norocos pînă la urmă. Putea să mă lovească în tîmplă sau să am probleme cu timpanul. Voi încerca să dau în judecată firma de pază. Banii pe care îi voi obţine îi voi dona pentru copiii cu probleme din sectorul 6. Nu vreau să obţin eu nici un venit, vreau să ajut!"

Vezi mai jos VIDEO cu ce a spus Galamaz la conferinţa de presă susţinută luni.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (8)
octavian.giuca
octavian.giuca  •  09 Noiembrie 2011, 01:15

George Galamaz, esti un OM! Pacat ca joci la o echipa care nu te merita. Bravo si lui Martinovici.

ploiesteanu71
ploiesteanu71  •  08 Noiembrie 2011, 12:46

Din cand in cand merg cu copilul la meci,dar acum am renuntat definitiv din cauza acelor huligani care nu au ce cauta pe stadion.Inca de la deschiderea oficiala,am fost foarte dezamagit de violenta verbala a galeriei .Copilul ma intreaba ce inseamna M..e Steaua,Dinamo.Ce sa-i raspund copilului ?In loc sa venim la meci ca la spectacol,avem parte de un razboi.Ce pot invata copii de la aceste evenimente? La meciul cu Steaua,vazand aceste evenimente ,m-am hotarat sa nu mai calc pe un stadion de fotbal,dealtfel un sport de la care nu prea mai avem de castigat mai nimic,in afara de limbaj obscen,batai pe stadioane,scandal la tv. Trebuie pedepsite la maxim aceste fapte,ca in Anglia.

lavric_cristian
lavric_cristian  •  08 Noiembrie 2011, 08:24

si ca sa ma justific la ceea ce am zis o sa va dau un exemplu un doi prieteni de ai mei (studentzi linistitzi 22...23 ani)mergeau intro seara pe strada catre casa iar un individ a sarit la ei la bataie,a spart o sticla si a sarit cu ea la cei doi unu dintre ei ia dat un pumn iar celalalt un picior. agresorul a murit nu se stie in urma carei lovituri iar cei doi au primit 10 respectiv 14 ani de puscarie ( unul a facut 8 iar celalalt a iesit dupa 11 ani si 4 luni) deci ........va las pe voi sa tragetzi concluziile cat despre galamaz imi pare sincer rau si nu as vrea sa se mai intample niciodata ce sa intamplat cu nici un jucator pe terenul de fotbal

Vezi toate comentariile (8)
Comentează