FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - POLI IAȘI 1-0

VIDEO Gaz Metan câștigă în prelungiri cu Poli Iași, 1-0 » Teja a facut în 10 etape ce n-a reușit Pustai în tot sezonul regulat trecut!

foto: facebook/gaz metan
foto: facebook/gaz metan

Articol de - Publicat duminica, 30 septembrie 2018 17:58

Gaz Metan a învins-o pe Poli Iași, scor 1-0, într-un meci din etapa a 10-a din Liga 1. Gazdele au avut ocaziile mai mari și au ratat și o lovitură de pedeapsă, reușind să marcheze abia în prelungiri. 

Tehnicianul Gazului face minuni la Mediaș, are 17 puncte după 10 etape, cu unul mai mult decât strângea Pustai după tot sezonul regulat trecut, în 26 de runde.

În vară, când a venit la Mediaș, lui Teja i s-au promis supertransferuri, dar la primul antrenament avea doar 8 jucători. Ușor, ușor, și-a încropit un lot cu fotbaliști veniți din Insulele Capului Verde, Guineea-Bissau sau Guineea.

În fața unei apărări bine organizate a Iașiului, Mediașul a început în forță, chiar dacă venea după thriller-ul din Cupă cu Bucovina Rădăuți, câștigat abia după lovituri de la 11 metri. Prima ocazie mare: Caiado a centrat din lovitură liberă, Fortes a deviat ușor, dar Cobrea a fost atent și a respins.

Gallego a comis prima imprudență (16), a pus mâna pe minge ca un începător, dar Marius Constantin a ratat de la punctul cu var în fața unui Cobrea în zi bună. Ieșenii n-au mișcat, au fost doar prezenți. Doar "capul" lui Frăsinescu (21) poate fi contabilizat.

Discursul lui Stoican de la pauză parcă i-a adormit și mai tare pe Cristea și compania. Tot medieșenii au avut inițiativa, au continuat să creeze și să pună pericol. Doar "centralul" Antonie a reușit să le mai pună piedică gazdelor, fluierând ca la baschet fiecare contact. Rezultatul? 11 cartonașe galbene într-un meci fără durități.

Când nimeni nu mai spera nimic, Chamed a bătut ca la manual o lovitură liberă de pe stânga, iar Ely Fernandes a marchat golul victoriei (90+1), după o bâlbâială greu de descris a ieșenilor. De nervi, Stoican a luat la picioare sticlele cu apă.

Teja sfârșește luat în brațe de toată lumea. Doar Pustai nu pare fericit, deși face parte încă din stafful Gazului! Teja a făcut în 10 etape cu un punct mai mult decât reușea profesorul de matematică în 26 de runde anul trecut în sezonul regular! 

3 penalty-uri a apărat Cobrea în L1, câte unul pentru Chiajna, Petrolul și Poli Iași

2 jucători ieșeni, Sin și Qaka, vor lipsa runda viitoare cu Viitorul după ce azi au primit al patrulea cartonaș galben

"E trist pentru că am muncit şi am luat un gol pe final. Am dat cu piciorul unui punct bine meritat pentru noi"
Flavius Stoican, antrenor Poli Iași

Ardelenii urcă 3 locuri cu această victorie, de pe 6 pe 3, ajungând un singur punct de FCSB, care are un meci mai puțin. Moldovenii se află pe locul 7, cu 14 puncte. 

GAZ METAN - POLI IAȘI 1-0
A marcat: Ely Fernandes 90+1
* Marius Constantin a ratat un penalty în minutul 17

Echipele de start:

Gaz Metan: Pleșca - Crețu, I. Cristea, M. Constantin, R. Trif - Luis Aurelio, Ivanov - Caiado, Olaru, Ely - Fortes 
Rezerve: Cecilia Batista, Bușu, Diallo, Chamed, I. Stancu, Buziuc, Yazalde 

CSM Poli Iași: Cobrea - Gallego, Mihăescu, Frăsinescu, Panțîru - Cioinac, Qaka - Carlos Soares, Flores, Sin - A. Cristea
Rezerve: Rusu, Bosoi, L. Rus, P. Petre, Mendes, Ndongala, Enoh 

CLASAMENT LIGA 1

clasament

 
 

 

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
gazistu
gazistu  •  01 Octombrie 2018, 23:50

"Punct bine meritat pentru noi"... si nu ati tras un sut pe poarta tot meciul! Da-o-n colo de treaba!!

sala_dalles
sala_dalles  •  30 Septembrie 2018, 18:04

Un meci stricat de " cap de ciment " care in plus nu " isi vede lungul nasului ! Mult prea agitat fara motiv .

Vezi toate comentariile (2)
Comentează