FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO

VIDEO Golgeterul Macedoniei, propus ”cîinilor” » Kostovski vrea 7.000 de euro pe lună ca să vină la Dinamo

Articol de - Publicat luni, 17 iunie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 16 iunie 2013 22:16

Atacantul Jovan Kostovski, 22 de goluri în 30 de meciuri în sezonul precedent pentru Vardar Skopje, a fost recomandat roş-albilor.

Dinamo poate intra în posesia unui golgeter, al Macedoniei, dacă va plăti 150.000 de euro pentru transfer şi se va înţelege asupra salariului individual al jucătorului, care ar vrea cel puţin 7.000 de euro pe lună. Este vorba despre Jovan Kostovski, 26 de ani, care a marcat de 22 de ori în 30 de meciuri pentru campioana Macedoniei, Vardar Skopje.

Fotbalistul înalt de 1,88 de metri are un CV şi un DVD de prezentare care-au plăcut oficialilor din Ştefan cel Mare, aceştia dorind să-l vadă pe atacantul care are şi o prezenţă în prima reprezentativă a ţării sale.

Sezon de excepţie
Totuşi, există şi un aspect, în afara detaliilor financiare, care-i determină pe "cîini" să fie precauţi. Kostovski a avut un sezon fulminant la Vardar, însă în ceilalţi ani de carieră n-a avut aceleaşi performanţe individuale.

În ediţia 2011-2012, la Vardar, a marcat doar un gol în 15 meciuri, la Orduspor a reuşit 5 goluri în 28 de meciuri, la Metalurg n-a marcat deloc în 12 întîlniri, iar la Heraklion a punctat de două ori în 16 partide. "Atacantul are calitate, dacă va ajunge în România, poate deveni golgeterul campionatului, este puternic, dar şi agil" au fost recomandările primite de dinamovişti.

5 atacanţi are Dinamo în lot în acest moment: Dănciulescu, Alexe, Cristea, Axente şi Thomas

ALTE ŞTIRI DESPRE DINAMO:

"Danciu-gol să rămînă"
Venirile masive nu îl determină pe Mulţescu să renunţe la veteranul Ionel Dănciulescu, în vîrstă de 36 de ani şi jumătate. "O să discut şi cu el, eu vreau să rămînă la Dinamo şi să joace, întrucît are o exprienţă de invidiat. Voi vorbi cu el, mă bazez pe serviciile lui", a comentat tehnicianul. Danciu-gol are 510 meciuri în Liga 1 şi 214 goluri, fiind al doilea marcator din istoria primei divizii, după Dudu Georgescu, 252 de reuşite.

Cine-a rămas după trial
Sîmbătă dimineaţă, a fost a treia şedinţă de teste în Ştefan cel Mare, iar în afara lui Florentin Matei au mai fost opriţi alţi 4 jucători. Este vorba de portarul maghiar Zoltan Kovacs, 28 de ani, ultima oară la Nea Salamina, fundaşul camerunez Collins Fai, 20 de ani, un mijlocaş central englez, Tom Black, 20 de ani, care a făcut junioratul la Manchester City, dar şi un atacant senegalez, Pape Abdoulaye Ndaw, care a semnat pe 3 ani cu dinamoviştii, urmînd să joace pentru ambele formaţii ale roş-albilor. Ndaw, 19 ani, are 1,97 metri înălţime şi-a evoluat pentru Niarry Tally, locul 11 în prima ligă a Senegalului. El se va pregăti în continuare cu roş-albii.

Adi Popa II, come back
Mulţescu a solicitat revenirea lui Adrian Popa II, fundaş central şi închizător, care anul trecut a evoluat, sub formă de împrumut, pentru U Cluj. Fotbalistul de 23 de ani a făcut junioratul la Dinamo, dar n-a apucat să evolueze pentru prima formaţie, fiind trimis fie la FC Snagov, fie la Concordia Chiajna, fie la Cluj. Popa II a bifat 22 de meciuri în prima divizie, iar Mulţescu vrea să-i dea o şansă să se impună în lot.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (27)
1745flo
1745flo  •  18 Iunie 2013, 22:40

pare bun, deci probabil ca nu va ajunge la noi....

bogdan1407
bogdan1407  •  17 Iunie 2013, 17:51

alt kirovsky...:-J e tot pe acolo si ca nume..mare talent. din macedonia iei,asa rezultate ai. la 3-4 sau 5 mii de euro pe luna iei amatori

gymd
gymd  •  17 Iunie 2013, 15:19

va spun eu sigur, daca il luam pe Kostovsky facem afacere extraordinara, seamana leit la joc cu Cl. niculescu, are lovitura de cap extraordinara, ne trb neaparat, ar trb luat si Bawab plus Eric

Vezi toate comentariile (27)
Comentează