FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOȘANI - CSU CRAIOVA 1-0

VIDEO - grade! + fotbal! Pe o vreme cumplită, Botoșani și CSU Craiova au oferit un meci de calitate: 1-0

FOTO Ionuț Tabultoc (Botoșani)
FOTO Ionuț Tabultoc (Botoșani)

Articol de GSP - Publicat duminica, 12 februarie 2017 00:00

Pe o vreme cumplită, cele două echipe au produs un meci de calitate, câştigat meritat de gazde, care au tradus pe teren ca la carte ameninţările lui Grozavu: "Va fi război".

Cine ştie fotbal joacă în orice condiţii. Vorba lui Panduru, "când eşti fotbalist, iei mingea, driblezi şi o groapă, o denivelare de teren şi tot arăţi că ştii fotbal".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Aseară, la Botoşani, condiţiile n-au fost OK pentru un meci. -10 grade, teren îngheţat şi nămeţi uriași pe marginea terenului. Cu toate acestea, cele două formații au produs fotbal. De mare calitate!

Buș, bară

Gazdele au început nu tare, ci războinic, tocmai pentru a-i face pe plac propriului antrenor, care ameninţase în acest sens înainte de meci. Craiova s-a trezit pusă sub presiune şi a făcut faţă cu greu iureşului din start.

A avut şi multă şansă la cea mai mare ocazie a reprizei: Laurenţiu Buş a reluat cu capul un balon care s-a oprit în stâlpul din stânga porţii lui Mingote (8). Oltenii au respirat greu până la pauză, perioadă în care n-au avut nici măcar o jumătate de ocazie.

Kuku, superexecuție

Lucrurile s-au schimbat un pic la pauză. Mulţescu l-a scos pe Rocha şi l-a introdus pe Fajici. Mutare bună, iar efectul s-a văzut imediat. La două minute de la reluarea partidei, Universitatea a avut o şansă mare: centrare Bancu, reluare Fajici puţin peste.

A fost doar un zvâc al oaspeţilor, fiindcă sângele înfierbântat al oamenilor lui Leo a împins-o din nou în corzi pe Craiova. Cucu a irosit o mare şansă de gol, şut bun, din marginea careului (58).
Până la final s-a jucat tare, cu multă determinare.

Tocmai determinarea a fost cea care a făcut diferenţa. Centrare din dreapta Herghelegiu, iar Kuku a făcut un sprint de mare atacant, a atacat colţul scurt cu ferocitate, Acka a stat pe călcâie, iar execuţia vârfului gazdelor a trimis balonul în plasă: 1-0!

Reverență pentru spectatori

Dincolo de rezultat a fost un meci adevărat, un argument suprem că alibiurile de genul "ne-a încurcat terenul să jucăm bine" aparţin celor mici, care se ascund mereu în spatele scuzelor, în loc să se comporte ca nişte profesionişti.

PS: Întreaga admiraţie pentru cei 2.500 de spectatori care au mers la stadion şi au îngheţat la propriu. Puteau foarte bine să rămână în faţa televizorului, pe canapea, cu un ceai cald pe masă, însă ei ne demonstrează nouă, tuturor, că pasiunea pentru fotbal în România încă n-a murit.

Trei faze controversate

Marius Avram a avut două momente greu de judecat în prima repriză. Prima chiar în startul meciului. Dimitrov a atins mingea cu mâna, în propria suprafaţă de pedeapsă, la o centrare din partea dreaptă. "Centralul" a apreciat corect că bulgarul n-a avut intenţie şi a lăsat jocul să continue, spre nemulţumirea gazdelor, care au solicitat penalty.

După o jumătate de oră, alt moment controversat, în acelaşi careu. Şi tot Dimitrov în prim-plan. De această dată, într-un duel cu Buş, care a căzut. Nici acum Avram n-a intervenit. Încă o decizie bună. O altă fază grea s-a petrecut în minutul 66, când Roman a căzut de lângă Acka. A cerut 11 metri, însă reluările au arătat că duelul a avut loc în afara suprafeţei de pedeapsă.

"N-avem scuza terenului, a temperaturii scăzute, fiindcă şi Botoşaniul a evoluat în aceleaşi condiţii"
Bogdan Bucurică, fundaş CSU Craiova

"N-am crezut niciun moment că acest meci se poate juca, dar până la urmă terenul a fost decent. Am dominat, am fost mai buni, am meritat să câştigăm! Eu nu mai sper la play-off, chiar dacă în clasament suntem aproape de primele 6"
Leo Grozavu, antrenor Botoşani

"Când joci pe gheaţă nu mai e fotbal, eu ştiu că fotbalul se joacă pe iarbă! Din păcate, unii dintre jucătorii mei s-au protejat, mi-aș fi dorit să fie mai bărbați, în timp ce botoşănenii au avut agresivitate, au dat totul, până la sacrificiu. Adversarii au meritat victoria, recunosc asta!"
Gigi Mulţescu, antrenor CSU Craiova

1e numărul succeselor Craiovei în ultimele 6 deplasări de Liga 1, 1-0 la Târgu Mureş

70e minutul în care Craiova a tras primul şi singurul şut pe spaţiul porţii

CIFRELE MECIULUI

58% Posesie 42%
5 Şuturi pe poartă 1
8 Şuturi la poartă 2
8 Cornere 1

botosani craiova 1 0

Save

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (2)
dansy
dansy  •  16 Februarie 2017, 16:54

Federatia este vinovata ca acceptat sa se joace meciul de la Botosani pe un teren inghetat si cu benzile laterale(unde Craiova e regina) necuratate intentionat.Federatia ,daca vrea sa -si spele pacatele ar trebuie sa accepte contestatia depusa de Craiova si sa se rejoace meciul.

observator_federal
observator_federal  •  12 Februarie 2017, 12:43

Acest articol incearca sa creeze o imagine proasta Craiovei pornind de la declaratiile lui Panduru si Leo Grozavu. Cam penibil modul in care "se justifica" desfasurarea meciului pe un stadion inghetat, meci care a excelat in asalturi brutale si "la bataie" ale moldovenilor - exact ce se astepta si se stia despre ei... Despre meciul Craiovei cu Voluntari n-ati scris atat, desi puteati folosi macar jumatate din epitetele din articolele pro FCSB... Asa se scrie istoria fotbalului romanesc, ***? Lasati-i pe altii sa o scrie, pe cei care au mai mult timp de "lucrari stiintifice"; si ei tot cu "echipa lui Gigi Becali" tin!

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (2)
Comentează