FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CEAHLĂUL 1-1

VIDEO Handbal în 11 » Dinamo, răpusă de arbitru: două penalty-uri refuzate şi gol primit în urma unui henţ

Alexe a ajuns la cota 14 în clasamentul golgeterilor
Alexe a ajuns la cota 14 în clasamentul golgeterilor

Articol de - Publicat miercuri, 08 mai 2013 00:00 / Actualizat marti, 07 mai 2013 22:30

Etapa trecută, "cîinii" au învins la Bistriţa cu două 11 metri făcute cadou de Rusandu. Ieri, Radu Petrescu le-a refuzat dinamoviştilor două lovituri de pedeapsă, iar Lukanovici a marcat în urma unui henţ.

Fără suspendatul Luchin în defensivă şi fără cele mai importante piese de la mijloc, "motoraşul" Boubacar şi "creierul" Cătălin Munteanu, Dinamo a arătat mai degrabă ca o selecţionată a tinerelor speranţe. Doar speranţe. Avînd în faţă o trupă a lui Enache care a vrut, în primul rînd, să nu primească gol, băieţii lui Ţălnar au contat numai prin şuturi de la distanţă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dandea, Rafa Stănescu şi Curtean l-au încercat pe portarul Jovici, însă doar fostul timişorean a nimerit ţinta. Fără mare succes, întrucît sîrbul a respins fără probleme. Nemţenii au jucat economicos, pe contraatac şi le-a ieşit. În minutul 23, Lukanovici a preluat cu mîna, s-a descotorosit de Scutaru şi l-a învins pe "Pufi" cu un şut violent: 0-1!

Pe lîngă că n-au avut nici cea mai mică idee de joc, "cîinii" au dat nas în nas cu karma. Penalty-urile făcute cadou de Rusandu runda trecută, la Bistriţa, s-au întors împotriva lui Alexe şi compania. Radu Petrescu n-a văzut henţul evident al lui Lukanovici de la reuşita de 0-1 şi nici alte două preluări cu mîna în careul "plăieşilor". Pauză.

Ţîntaru' şi-a bîzîit la cap "căţeii" la pauză şi s-a văzut la revenirea pe teren. A intrat şi Dănciulescu, iar jocul a început cît de cît să meargă. Matei şi Curtean, prin ocazii mari, au prevestit golul "SMURD"-ului Alexe. Cristea i-a pasat perfect, căpitanul l-a driblat pe Jovici şi a restabilit egalitatea: 1-1!

Golul nu a adus prea mai mult entuziasm în rîndul bucureştenilor. Mai mult, lovitura puteau s-o dea oaspeţii, prin Achim, care a fost la doar o gleznă de 3 puncte imense pe Arena Naţională.

"Lotul pe care îl am la dispoziţie nu-mi permite să jucăm la un ritm ridicat în fiecare etapă. Buba la noi e la mijlocaşii centrali, am fost nevoit să folosesc mereu aceiaşi jucători" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

"Sper ca acest egal şi să-i trezească pentru meciul cu Steaua. Europa League a fost un vis frumos pe care noi, în retur, l-am transformat încet-încet în realitate" (Cornel Ţălnar, antrenor Dinamo)

"Degeaba am marcat eu dacă n-am cîştigat. Sper să uităm acest semieşec şi la ora derby-ului cu Steaua să dăm totul. O victorie cu Steaua ar salva sezonul, măcar din punctul de vedere al suporterilor" (Marius Alexe, atacant Dinamo)

"Dacă vom rămîne pe dinafara Europei va fi cea mai mare dezamăgire pentru noi. Vom lupta pentru acest obiectiv pînă la capăt" (Laurenţiu Rus, fundaş Dinamo)

570592-dinamo-ceahlaul-1-1.jpg

INBOX
- Cosmin Matei a acuzat probleme medicale în finalul meciului şi e incert pentru derby-ul cu Steaua. "Dacă va lipsi şi el, după ce că oricum n-am lot, putem să mergem să ne împuşcăm", a spus la final Ţălnar.
- Raphael Stănescu a fost titularizat aseară pentru prima dată în cariera sa la echipa mare. Mijlocaşul care împlineşte 20 de ani luna viitoare nu a mai jucat de un an pentru Dinamo, în mai 2012 el marcînd primul său gol pentru "cîini" în victoria cu Mioveni, 4-1.
- Preşedintele LPF, Dumitru Dragomir, îl sfătuieşte pe antrenorul "cîinilor" să se despartă de club din vară: "Dacă aş fi în locul lui Ţălnar, mi-aş lua viteză. Dacă e aşa cum am auzit, că are ofertă şi poate cîştiga 400.000 de euro pe an, atunci trebuie să plece".

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (39)
belamy
belamy  •  09 Mai 2013, 06:43

ce "comedie" de echipa......nimeni nu le-a spus ca banii pentru a-i premia, s-au dus la arbitrii de la bistrita ? daca ar fi jucat si castigat pe bune, ar fi luat banii, dar asa....de unde sa scoata si negoita atatia bani ? a bagat 7 mil. euro si s-a ales cu Dinamo II in Liga I. asta da promovare. daca nu-i da afara pe toti in vara......inseamna ca nu e afacerist ci doar masochist. pentru ce a mai ramas de jucat din acest sezon, propun doar sa le confiste gelul de par, sa-i tunda zero si sa le rada barbitele ....ca de jucat fotbal, n-au absolut nicio sansa.

radianu
radianu  •  08 Mai 2013, 20:51

Lasa sa vada si ei ce inseamna sa fi furat pe fata! De cand a fost pus Talnar antrenor au castigat 3-4 meciuri furand! Se mai intoarce roata!

pircusandrei
pircusandrei  •  08 Mai 2013, 18:12

INCREDIBIL!!!!!!!!!!!!!! Am citit cronica meciului nu l-am vazut.Dinamo sa fie furata de arbitrii???????Nu cred ,este o gluma proasta)))))))))))))))))))))))))))))))

Vezi toate comentariile (39)
Comentează