FOTBAL  »  Superliga  »  CEAHLĂUL - DINAMO 0-1

VIDEO Heirup » Dinamo a cîştigat la Piatra Neamţ, 1-0, dar a suferit cînd gazdele jucau în 10

Fazele spectaculoase n-au lipsit de la Piatra, deși meciul n-a fost strălucit
Fazele spectaculoase n-au lipsit de la Piatra, deși meciul n-a fost strălucit

Articol de - Publicat luni, 14 aprilie 2014 00:00 / Actualizat luni, 14 aprilie 2014 10:26

”Cîinii” au mai obţinut, aseară, sub Pietricica, o victorie cu 1-0, atît de dragă dinamoviştilor în acest sezon, şi au moral pentru a încerca o minune joi, contra Stelei, în Cupă.

Încet, dar sigur, Dinamo şi-a mai asigurat 3 puncte, aseară, la Piatra Neamţ, în cursa pentru obţinerea unui bilet în cupele europene. Ceahlăul, în schimb, a intrat serios în cursa pentru menţinerea în Liga 1.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Răcoare
Cu gîndul la Europa, "cîinii" s-au dus valvîrtej spre poarta nemţenilor, însă doar alergarea a dat fiori adversarului, nu şi fazele de poartă. Bilinski s-a lipit iar de ocazii, nu şi de gol. În minutul 3, polonezul a trecut puţin pe lîngă o centrare, iar Calancea a prins în cele din urmă. Cinci minute mai tîrziu, Kamil a reluat din prima după un corner, dar n-a trimis îndeajuns de tare.

Lazăr (16), sprinten ca de obicei, a fost blocat în două situaţii înainte de centrări ce-ar fi putut crea pericol. Şi Bărboianu a încercat să surprindă prin reluări-surpriză, doar emoţii pentru adversari.

Şi-au adus aminte de fotbal
Deja devine un trade-mark al roş-albilor ca prima repriză să fie pe modul economic şi a doua pe forţă. Stoican şi-a adus aminte şi de Ţucudean, rezervă neutilizată cu Petrolul şi cu Oţelul, însă golul a venit din nou de la decarul care şi-a redescoperit apetitul de gol. Matei (51), şut, şi Cazan, spinare, au contribut la deschiderea scorului: 0-1!

Ce-a adus fotbalul sub Pietricica. Jula (58), a scăpat de Durimel, însă a oferit ratarea weekend-ului, rămas singur cu Bălgrădean, din poziţie centrală, de la 10 metri, a tras cît a putut pe lîngă poartă! Rotariu (60), după o fază colectivă, a înscris doar un gol turcesc. Ţucudean (69) n-a găsit plasa, după o fază creată de Lazăr şi de Matei.

10, dar răi
Bălgrădean (76) a citit reluarea cu capul a lui Constantinescu, a salvat victoria "cîinilor". Şi din doi timpi şutul lui Popadiuc (83). Constantinescu (84) a căutat colţul lung, lîngă un Durimel somnoros, însă roş-albii au fost ocrotiţi de şansă. În 10, nemţenii au avut momente în care au fost lei pe lîngă "cîinii roşii". Dar n-au mai întors rezultatul, ca-n tur, pe "Ştefan cel Mare".

5 goluri a înscris Matei în acest sezon, egalîndu-l pe Ţucudean. Trei dintre reuşitele mijlocaşului sînt din afara careului mare

"Am avut ocazii multe, dar n-am fructificat nici una. Se poate spune că am intrat în zona periculoasă a clasamentului. Dar arătăm fotbal de calitate, ne vom reveni" (Marian Constantinescu, mijlocaş Ceahlăul)

"Cred că meritam măcar un punct. Sînt şi erori de arbitraj care se fac periodic împotriva noastră" (Marian Bondrea, antrenor Ceahlăul)

"Cu elanul de acum poate reuşim să întoarcem rezultatul cu Steaua. Simţim că putem, mai ales că roş-albaştrii au avut căderea asta cu Vasluiul" (Vali Lazăr, mijlocaş Dinamo)

612858-ceahlaul-dinamo-0-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Un om în minus 16 minute
Nemţenii au fost loviţi de ghinion aseară. Lucas Garcia a rezistat pe teren doar 5 minute, argentinianul ieşind din nou accidentat după un duel cu Filip. Mijlocaşul n-a mai putut continua, aşa cum s-a întîmplat şi cu Ştefănescu, lovit în coaste, iar fotbalistul Ceahlăului a fost nevoit să părăsească terenul în minutul 74. Cum Bondrea făcuse schimbările, moldovenii au jucat în 10.

Ichim trebuia eliminat
În minutul 22, după ce Bilinski a căzut în duel direct, Ichim l-a călcat pe polonez, sub ochii arbitrului, însă Avram n-a oprit meciul. Vîrful "cîinilor" i-a arătat tricoul rupt, după ce-a fost călcat în zona coastelor. Reluările TV au arătat că Ichim a lovit, iar Ilie Dumitrescu a comentat la DigiSport: "Cartonaş roşu clar". Steliano Filip a scăpat fără avertisment după un duel aerian cu Constantinescu, în minutul 43.

S-a întors "Pufi"
Bălgrădean a revenit între buturi şi este prima opţiune să joace din nou, din primul minut, în Derby de România, joi, cu Steaua. Cristi a lipsit două partide de campionat, cu Petrolul (2-2) şi cu Oţelul (3-1), după eşecul cu roş-albaştrii, 2-5, din prima manşă a semifinalei Cupei, cînd a fost certat pentru evoluţia sa.

Bărboianu, multilateral dezvoltat
Ştefan Bărboianu a devenit jucătorul utilizat pe cele mai multe posturi de către Flavius Stoican. Cu Steaua, în Cupă, a jucat mijlocaş dreapta, apoi, la Ploieşti, a fost folosit ca fundaş dreapta, după care, etapa trecută, contra Petrolului, a revenit ca mijlocaş dreapta. Aseară, a început ca închizător, iar antrenorul dinamovist vrea să-i dea credit în continuare în formula de start. Mai mult, olteanul a ajuns să bată loviturile libere şi cornerele la echipă.

Inbox
- În minutul 43, după ce Constantinescu a recepţionat o lovitură în faţă, Marian Bondrea a ripostat, iar antrenorul Marius Avram l-a ameninţat cu eliminarea pe tehnicianul revenit în Liga 1.
- Stoican, în tribună, şi-a ispăşit aseară ultima etapă de suspendare, duminică, împotriva Astrei, poate sta pe banca roş-albilor.

Dosar-ȘOC în Spania! Starul Barcelonei a dezinfectat camera, „de cei care nu-s musulmani”, apoi a vandalizat o vilă de lux, cu 7 dormitoare: perdele transformate în „hamuri și leagăne sexuale”! Tribunalul anunță: „Sunt 500 de poze la dosar”

Constantin Gâlcă, noul antrenor al Universității Craiova! Acord cu Mihai Rotaru


Comentarii (16)
fangigi
fangigi  •  14 Aprilie 2014, 22:51
Postat de 7rusineadinamo pe 14 Aprilie 2014, 10:08

Doamne fereste sa prinda lesinatii astia loc de UEFA, iar o sa rada tot continentul cand vor fi eliminati din primul tur de niste desculti. MAIDANEZI PENIBIL SI MASOCHISTI.

Tu esti Mimi? Te lasa sa postezi si din bulau?:))))

sam13
sam13  •  14 Aprilie 2014, 22:04
Postat de silent.otto pe 14 Aprilie 2014, 11:39

Nu se merita sa te certi cu angajatii lui Anghelache.

invata sa te exprimi..corect e"nu merita"

sakamoto
sakamoto  •  14 Aprilie 2014, 15:55

Fotbalul cladit 24 de ani de Sandu este subtire valoric si nu produce nici un jucator de talie europeana. Avem doar valori-marunte-pe plan local, meciuri jucate in profund anonimat, fluierate de borfasi, care-si fac datoria. Un circ lamentabil, de care nu se intereseaza mai nimeni! In confruntarile cu schipe straine, se vede clar, lipsa de valoare a fotbalistilor romani. Rezultatele sint in concordanta cu ce se joaca in campionat:dezastroase! De ani buni nu exista nici un rezultat notabil la echipele nationale de juniori, tineret si seniori. Nici nu vor fi rezultate, cit timp sistemul ticalosit functioneaza:blaturi, arbitraje scandaloase si manevre oneroase.Pt un fotbal curat!

Vezi toate comentariile (16)
Comentează