FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CEAHLĂUL 2-1

VIDEO I-au vopsit nemţeşte » Steaua a cîştigat al treilea meci consecutiv în debutul sezonului: 2-1 cu Ceahlăul

Bourceanu n-a renunţat nici aseară la atitudinea cu care i-a impresionat pe suporterii Stelei în sezonul trecut +1   FOTO
Bourceanu n-a renunţat nici aseară la atitudinea cu care i-a impresionat pe suporterii Stelei în sezonul trecut

Articol de - Publicat duminica, 21 iulie 2013 00:00 / Actualizat joi, 19 septembrie 2013 19:59

Trupa lui Reghecampf n-a jucat nici foarte bine, nici foarte rău, a avut repede 2-0, ajutată şi de asistentul Păunescu, după care a preferat să joace la rezultat şi să se menajeze pentru perioada de foc care urmează.

Ghencea nu e Arena Naţională, motiv pentru care aseară a venit un sfert din asistenţa de marţea trecută, de la debutul în Champions League. Nici Ceahlăul nu e Vardar Skopje, aşa că Steaua s-a trezit cu un meci mai greu decît şi-ar fi imaginat, chiar dacă pe banca nemţenilor a stat neamţul Miriuţă, colegul de echipă al lui Reghecampf în Germania.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Assist prin procedeul Rabona
Ceahlăul a stat bine în teren, a pasat, a jucat deschis şi a pus probleme. Steaua a marcat însă prima. Prin asistentul Florin Păunescu, pardon, prin Adi Popa, dintr-un ofsaid grosolan, neobservat de tuşierul vîlcean vrăjit şi el, probabil, de modul spectaculos în care Latovlevici a centrat, prin procedeul Rabona.

S-a făcut 2-0 după un sfert de oră, de această dată gol marcat în condiţii regulamentare, însă moldovenii au refuzat să considere meciul închis şi şi-au făcut în continuare jocul migălos de posesie prin care au ajuns de multe ori la poarta lui Tătăruşanu.

Supergol Jula
Nici Radu Petrescu n-a dorit ca partida să "se termine" devreme şi a închis ochii la o fază în care trebuia să le acorde steliştilor un penalty. Încă o mare eroare la cariera lui plină de greşeli parcă nici nu mai contează. Şi cum fotbalul e mereu imprevizibil, în loc de 3-0 s-a făcut 2-1, după o execuţie de mare fotbalist a lui Emil Jula, jucător repatriat de Liga 1 după un exil de 5 ani prin Germania.

Şi în repriza a doua s-a jucat fotbal. Ceahlăul a avut curaj, a împins-o pe Steaua spre poarta ei şi putea egala în minutul 50: Jula a scăpat pe stînga, dar Tătăruşanu a ieşit şi a blocat bine, după care piticul Lucas Garcia n-a mai avut forţă să tragă la poartă. Ciudat, Reghecampf a ales să-şi irosească toate schimbările cu o jumătate de oră înainte de final, preferînd să-i scoată pe Pintilii, Tănase şi Stanciu.

Locul 14 din Liga 1 e peste campioana Macedoniei
Steaua a preferat să nu mai rişte şi să apere un 2-1 puţin glorios, în aşteptarea dublei cu Dinamo Tbilisi şi a derby-urilor cu Astra, Rapid, Dinamo şi CFR care urmează. Ceahlăul a încercat să rişte, dar n-a prea mai avut forţă. Chiar şi aşa însă, putea da lovitura cu 9 minute înainte de final, cînd tot Jula a fost aproape de a agăţa o minge în careu şi de a-l pune din nou în dificultate pe Tătăruşanu.

În plus, Radu Petrescu a mai demonstrat o dată că ecusonul FIFA îi atîrnă prea greu la piept: n-a acordat penalty pentru Ceahlăul în minutul 85 la un fault comis de Latovlevici.

O victorie şi trei concluzii
A rămas 2-1, un debut cu dreptul pentru campioana en titre şi trei concluzii de vară. Prima: Steaua nu e chiar un Superman care calcă totul în picioare şi are şi ea slăbiciuni. A doua: Ceahlăul, locul 14 sezonul trecut, nu numai că n-a însemnat carne de tun pentru "nemţii" lui Reghe, dar a fost cu mult superioară lui Vardar Skopje, campioana Macedoniei. A treia: oare cîte meciuri trebuie să mai strice Radu Petrescu pentru ca să realizeze cineva că acest băiat n-are nici o treabă cu profesia de arbitru?!

"Mijlocul nostru nu a funcţionat deloc şi din acest motiv am practicat un joc mai slab. Nu critic pe nimeni, dar jocul echipei nu a fost aşa cum trebuia" (Laurenţiu Reghecampf, antrenor Steaua)

"Şi anul trecut am început campionatul cîştigînd la limită cu Chiajna şi am cucerit titlul. Totuşi, mi-e greu să spun că sînt mulţumit de cum am jucat azi, poate jucătorii sînt puţin obosiţi" (Mihai Stoica, manager general Steaua)

"Steaua ne-a luat de sus şi probabil de aici a rezultat diferenţa mică de scor. Cred că meritam să cîştigăm un punct. Ceahlăul e mai puternică decît în sezonul trecut" (Andrei Dumitraş, fundaş Ceahlăul)

579825-steaua-ceahlaul-2-1.jpg

Campionul modest de la FCSB » Povestea unui fotbalist atipic din vestiarul roș-albastru: greu încercat în copilărie și salvat de soție + locuiește în zona blamată de bucureșteni

FCSB se transformă total » Planul lui Becali pentru Liga Campionilor conține și „opțiunea interzisă, din umbră”


Comentarii (102)
thefisherking
thefisherking  •  21 Iulie 2013, 16:16

Cred ca arbitrul a gresit grav si clar doar la golul lui Popa, penalty-ul despre care se tot discuta e exact asa, discutabil. In rest, cred ca daca Steaua mai avea nevoie de goluri, mai dadea, dar au preferat sa joace turca cu cei de la Ceahlaul, desi nu prea vad cum asta i-a odihnit. Un mare plus pt Ceahlaul, as paria linistit ca anul asta termina intre primele 8. Incet incet, se transforma intr-o echipa solida, cu trasee clare si inteligente si cu compartimente foarte echilibrate. Un mare minus pt Tatarusanu. Baiatul asta vrea mai mult sa para inteligent si interesant, decat vrea sa joace fotbal. Pacat... Nikolici, de exemplu, ar vrea sa joace fotbal, dar nu-i iese decat triatlon

agb87
agb87  •  21 Iulie 2013, 16:07

+2 puncte de la arbitrii. hai sa le numaram sezonul asta...

nino
nino  •  21 Iulie 2013, 11:50

Ar trebui sa fim fair play si sa spunem ca are si Ceahlaul niste merite in meciul asta.Mie mi-a placut foarte mult cum a jucat.Cred ca Ceahlaul va face un campionat al naibii de bun anul asta.

Vezi toate comentariile (102)
Comentează