FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASA TG. MUREȘ 0-1

VIDEO Ianis Zicu a lovit iar, ASA e noul lider, 1-0! » Steaua în derivă: se duce și titlul?

Momentul meciului: Ianis Zicu înscrie singurul gol al partidei
Momentul meciului: Ianis Zicu înscrie singurul gol al partidei

Articol de - Publicat joi, 30 aprilie 2015 00:00

ASA a arătat ca o echipă care ştie ce vrea şi ce poate, Steaua ca una care vrea mult, dar poate puţin. Gâlcă s-a blocat şi o dată cu el şi cei 11 din teren.

Prudenţă, priviri concentrate. O campioană galonată şi puţin blazată contra unui outsider pur. Interesantă ofertă! Aşezări prudente, echipe compacte care translatează verdele gazonului ca nişte platforme colorate în roşu-albastru şi negru.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Acesta trebuie să fie Meciul. Finala campionatului. Partida care ne va arăta de ce ASA a urcat atît de sus şi cum a fost posibil ca Steaua să piardă 12 puncte din avansul de 13.

Surprizele de start

Bourceanu, nu Breeveld, în "11"-le de start. Cine a decis asta nu mai contează. Să spunem că antrenorul. ASA a răspuns cu Mureşan şi cu Axente din start, căpitanul ardelenilor recuperîndu-se în timp record.

Prezenţa lui Mureşan a fost simţită din start de Tănase, blocat de fiecare dată la construcţie de şesarul celor de la ASA. N'Doye a măturat, nu fără o anume eleganţă felină, celelalte încercări de posesie avansată ale Stelei.

Mai directă pe poartă şi încercînd să accelereze, echipa lui Gâlcă s-a lovit de posesia mai lentă a tîrgmureşenilor. Voit mai lentă, a nu se înţelege mai molcomă după tiparul ardelenesc.

Zicu, i-ai mulţumit lui Dodel?

Lipsesc ocaziile, trebuie să ne mulţumim doar cu cîteva situaţii în care au fost implicaţi, pe rînd, Axente (minutul 7), lob peste Arlauskis şi peste tranversală), N'Doye (19), şut prins de portarul stelist, Adi Popa, şut peste poarta lui Stăncioiu, după o pasă a lui Guilherme.

Golul lui Zicu (37), după un cornex executat ca la carte de Voiculeţ şi tratat ca în curtea şcolii de apărarea Stelei (plus Tănase, cel mai bun spectator al lui Ianis), a picat greu în stomacul campioanei, nepregătit să digere o echipă care pasează mai mult şi mai bine. Cu mai multă limpezime.

Cu acea claritate care vine şi din calitatea unor fotbalişti care au recăpătat gustul meseriei. Sepsi, Voiculeţ, Zicu. Sau care îl descoperă cu adevărat acum, cazul lui Bumba.

Gâlcă aşteaptă. Ce?

Este greu să ni-l închipuim pe Gâlcă nervos şi certînd pe cineva, aşa că trecem repede peste presupusa "muştruluială" de la pauză. Faptul este că antrenorul Stelei nu a operat nici o modificare de efectiv după primele 45 de minute şi, mai rău, parcă nici de orientare tactică, nici de motivare a băieţilor săi.

Varela (50) este totuşi pe punctul să rezolve egalarea cu o lovitură de cap după cornerul bătut de Bourceanu. Mingea ocoleşte puţin poarta, destul însă pentru a activa apărarea condusă de Marius Constantin şi ranforsată de Mureşan şi N'Doye.

Ţucudean (54) se vede şi el în sfîrşit la capătul unei acţiuni de vîrf veritabil, în urma căreia trimite un şut care plînge pe lîngă bara din dreapta lui Stăncioiu.

Gladiatorul, primul sacrificat

Steaua are nevoie de mai multă viteză, probabil şi de mai multă imaginaţie. În concluzie, iese Bourceanu, un gladiator fără haz, şi intră Iancu, tînărul matador care nu a ucis deocamdată nici un taur mai acătării. ASA dă o mînă de ajutor adversarei cedînd uşor centrul terenului.

Scurgerea timpului este un sfetnic parşiv pentru ardeleni, care pun miza pe un 1-0 fragil ca o coajă de ou din hipermarket. Apărarea ASA-ului este pe punctul să se scufunde la o fază banală, cînd Feussi (73) alunecă şi reuşeşte totuşi să împingă mingea în afara careului, de unde Iancu trimite mult peste poarta lui Stăncioiu.

Asalt orb

În tribună se fluieră la greu întreruperile şi se aplaudă cu foc cornerele, ca singură speranţă de acces spre golul egalizator. Chipciu şi Tănase cară mingi care cîntăresc o tonă, Prepeliţă pasează cu călcîiul la adversar, Adi Popa şi-a pierdut şi viteza, şi aplombul.

Este imaginea unei echipe care, la rîndu-i, şi-a pierdut forţa, strălucirea şi farmecul de odinioară. Odinioară înseamnă nu un secol, ci un sezon. Prin comparaţie, ASA este tabloul lucrului aşezat, temeinic. Să vedem cît durează şi temeinicia asta, că am mai văzut cazuri!

S-a resemnat Gigi?

Imediat după terminarea partidei, Becali s-a oprit la ieşirea din stadion pentru a face cîteva declaraţii. "Nu mi-am văzut familia timp de doi ani şi voi credeţi că mă interesează un sezon pierdut la fotbal? Oricum, titlul nu e ratat încă, dar chiar nu mă interesează dacă îl luăm sau nu", a declarat patronul Stelei.

Gâlcă: "De-acum ASA e favorită!"

  • "Am dominat de la cap la coadă, am luat gol la fază fixă. Multe ocazii, n-am fost în stare să marcăm măcar o dată. Acum nu mai depindem de noi"
  • "Datoria noastră e să cîştigăm toate cele 5 meciuri şi apoi să aşteptăm, dar admit că ASA e favorită să ia campionatul. Ar fi dureros să pierdem titlul"
  • "În decembrie toţi spuneau că sîntem campioni, eu am fost singurul care a zis că nu şi n-am fost ascultat să nu dăm drumul jucătorilor importanţi"
  • "Am avut şi în seara asta un penalty, nu ni s-a dat, asta e, totuşi n-a fost un arbitraj slab"

N'Doye a făcut spectacol la declaraţii

  • "Le-am zis lui Ciobi şi lui Narcis înainte de meci că bat Steaua într-un picior. În săptămîna asta, eu şi Mureşan nu ne-am antrenat deloc, jur, am intrat, am jucat într-un picior şi i-am făcut praf. Practic, pentru mine a fost un antrenament în seara asta, m-am distrat cu Steaua"
  • "V-am mai spus că Steaua nu m-a bătut niciodată, chiar m-am plictisit de cîte ori i-am învins. Am mai şi jucat cu ghetele cu numele lui Gigi imprimat pe ele"
  • "Sîntem pe primul loc, imediat cum ajungem la Tîrgu Mureş fac o poză la clasament şi o pun pe perete în vestiar"

"Am demonstrat că sîntem cea mai bună echipă din campionat, dar, atenţie, războiul nu e cîştigat"
Narcis Răducan, preşedinte ASA Tg. Mureş

"Ne simţim bine, sîntem pe primul loc, dar aceasta nu a fost etapa a 34-a, mai e de jucat şi, dacă nu rămînem pînă la final în fruntea clasamentului, ar fi o mare deziluzie. Din acest moment, mi se pare ceva normal să luăm titlul"
Gabi Mureşan, mijlocaş Steaua

"Steaua nu m-a impresionat cu nimic, a jucat exact așa cum mă așteptam. Orașul Tîrgu Mureș merită un titlu, la cum se comportă oamenii de acolo cu noi"
Gabriel Mureșan, mijlocaș ASA

"Steaua a fost o fantomă în tot returul, nu e vorba numai despre pierderea acestui meci cu ASA. Echipa are probleme evidente"
Gabi Balint, la DigiSport

steaua asa 0 1

"Nu mă interesează vechea siglă!"

Finanţatorul Stelei, Gigi Becali, a declarat înainte de meciul de ieri cu ASA că nici un reprezentant al echipei nu va participa la licitaţia pentru a obţine vechea siglă a echipei. "Stema Stelei este doar un desen care nu valorează nici 5.000 de euro. Palmaresul şi istoria sînt preluate de noi de cînd am luat echipa asta. Palmaresul, istoria şi tradiţia. Nu mă interesează sigla! Nu particip la licitaţie. Pentru ce să particip? Pe mine nu mă interesează asta! Este doar un desen, o sa vedeţi că nu plăteşte nimeni 5.000 de euro pentru ea". Steaua a pierdut în decembrie 2014 dreptul de a mai folosi vechea siglă a clubului, aceasta fiind acum în proprietatea Ministerului Apărării.

Spionaţi de turci

Cristi Tănase şi Alex Chipciu au fost urmăriţi aseară de emisarii formaţiei Konyaspor din Turcia, echipă la care evoluează Ciprian Marica şi Gabriel Torje. Doi dintre oamenii de încredere ai clubului din Turcia au venit special la Bucureşti pentru cei doi, după ce au primit referinţe din partea colegilor lor de la echipa naţională. "Interesul pentru Tănase este mai vechi, dar acesta nu a vrut să plece pînă acum din Ghencea. A fost dorit şi de Piţurcă în Arabia Saudită, dar oferta nu s-a concretizat", au spus surse din cadrul clubului. Cei doi oficiali ai lui Konyaspor vor merge mîine la Ploieşti pentru a-l vedea la lucru pe Toto Tamuz.

Persoana non-grata

Gabi Mureşan a forţat să joace ieri cu Steaua, chiar dacă încă avea dureri puternice la picior. Acesta i-a cerut lui Ciobotariu să fie titular dacă nu va avea probleme la încălzire. Dacă toţi jucătorii mureşeni au fost fluieraţi de public, mijlocaşul a avut parte de un tratament special. A fost înjurat şi fluierat de spectatori la fiecare atingere de balon, iar fanii din peluze l-au şi scuipat atunci cînd acesta ajungea în apropierea lor. Oficialii din Ghencea își îndemnaseră fanii să vină la stadion prin filmuleţul în care Mureşan îl accidenta grav pe Rusescu, la meciul din tur.

Arena inundată!

Chiar dacă ieri cei care se ocupă de întreţinerea Arenei Naţionale au decis ca acoperişul stadionului să fie închis pe toată durata meciului, ploaia şi-a făcut simţită prezenţa. Fanii au avut probleme serioase în a ajunge pe locurile trecute pe bilete. Bălţi imense de apă erau pe scările şi pe holurile celui mai mare stadion din Bucureşti. Mai mult, înainte de meci au existat şi fani care au trebuit să stea prin afara stadionului, după ce oficialii ALPAB au uitat să deschidă una din porți pentru a permite accesul.

N-au avut bani de avion!

Mureșenii plănuiseră să vină la București cu un charter, dar au calculat că deplasarea din Ardeal la București ar costa 9.000 de euro cu o aeronavă închiriată special. Pentru că nu și-a permis să achite această sumă, echipa a călătorit cu autocarul! Bumba și colegii lui au ajuns marți în Capitală. Revenirea la Tîrgu Mureș se va face cu avionul astăzi, fiindcă s-au strîns bani doar de cursa de întoarcere.

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (29)
panion44
panion44  •  30 Aprilie 2015, 20:01
Postat de zidane92 pe 30 Aprilie 2015, 16:40

Soc,fum,teroare,*** de blatistii lui negoita din stefan cel mare! ASA e pe locul 1,de nepretuit!!!!!!!!!!!! Inca ceva vreau Dinamo-Steaua 1-0 cu gol din ofsaid de 5m si apoi sa pierdem toate meciurile pana la final,numai sa va ofticati la maxim!!!!!!!!

tu esti prea hater ca sa mai fii si suporter...mai tii cu ***?o sa schelai pe aici o saptamana ca steaua asa slaba cum e..tot ***...

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  30 Aprilie 2015, 19:25

acum toti astia care spun ca steaua face blaturi,fac misto ca steaua nu joaca si pierde titlul,cata *** e in tara asta,acum vedeti ca se joaca corect baaaaaaaaa?? singurele hotii sunt arbitrajele pro asa si contra steaua ! mult prea pe fata !

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

macoalex72
macoalex72  •  30 Aprilie 2015, 19:10

baiete sper sa nu o iei razna de tot . iti dai seama ce rusinos e pt voi sa fiti batuti de o echipa finantata de primarie...recunoaste ca sunteti varza nu va mai lamentati atat.sper sa va desfintati cat mai curand ,cind ciobanul se vasatura de fotbal

Vezi toate comentariile (29)
Comentează