FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAŞI - CS SEVERIN 1-0

VIDEO Iaşiul a revenit la viaţă, 1-0 cu CS Severin

Ivan Petrovici a marcat ieri primul său gol în Liga 1 MediafaxFoto
Ivan Petrovici a marcat ieri primul său gol în Liga 1 MediafaxFoto

Articol de - Publicat luni, 01 octombrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 30 septembrie 2012 21:32

Victoria adusă de Petrovici, aseară, în minutul 90, resuscitează trupa din Copou. Severinul iar a pierdut pe final de partidă, rămînînd singura echipă din Liga 1 fără victorie

VEZI AICI FAZE VIDEO DE LA MECI!

Fără victorie în cele 9 runde scurse pînă la ora meciului direct, "Cenuşăresele" Ligii 1 au anunţat că vor să obţină primul succes stagional. Pentru a mai putea spera într-o salvare de la retrogradare. În prima repriză, doar oaspeţii au demonstrat că vor să continue logodna cu fotbalul de elită, însă Vancea (6 şi 22), Dandea (11) şi Zaharia (19 şi 42) au irosit bune oportunităţi de gol. De partea cealaltă, tot un fotbal chinuit, trupa lui Ciobotariu nereuşind nici un şut pe poartă.

Repriza a doua a repetat multe din episoadele primei părţi. Portarul gazdelor, Irimia, a fost într-o seară bună, drept dovadă şi mingea scoasă de sub bară, în minutul 54, la şutul lui Vancea. Şi severinenii au mai avut două-trei oportunităţi, însă goal-keeperul a ţinut Iaşiul în viaţă. Ciucur (62), şut la colţul lung, a arătat că şi CSMS-ul este pe teren. S-a intrat apoi într-un meci de uzură, jucat mult la mijlocul terenului, cu greşeli nenumărate de ambele părţi. Se părea că va fi iar o remiză pentru cele două echipe ce nu cunoscuseră bucuria victoriei.

Minutul salvării
Dar abnegaţia şi încercările din finalul partidei au fost răsplătite cu un gol. Venit tîrziu, în minutul 90, dar venit. Chinuit, ca de primul succes, în etapa a 10-a. Herghelegiu a ştiut să ţină de minge, a centrat pentru un gol al izbăvirii, reuşit de Petrovici. Care, în euforia momentului, şi-a dat jos şi tricoul, şi maioul, atrăgîndu-şi după sine al doilea cartonaş galben şi, automat, eliminarea. Dar Copoul a arătat că mai poate spera, pasînd "lanterna" către CS Severin, singura echipă fără victorie din prima divizie.

Prunea şi-a dat demisia
Preşedintele executiv al moldovenilor, Florin Prunea, a şocat aseară, după victoria Iaşiului, anunţînd că şi-a depus demisia: "Am cerut conducerii să mi se rezilieze contractul pe cale amiabilă. Am fost înjurat permanent de către spectatori, nu merit aşa ceva, mi s-a pus în cîrcă faptul că eu l-aş fi forţat pe Ionuţ Popa să plece de la echipă. Fals! Nu eu am făcut asta, alţii l-au dat afară".

"Scopul scuză mijloacele. N-am realizat prea multe după acest meci, doar descătuşarea primei victorii, care sperăm să ne dea forţă pentru partidele ce vor urma"
Liviu Ciobotariu, antrenor Iaşi

"Ar fi trebuit să învingem. Sau să obţinem măcar un punct. În nici un caz să pierdem, mai ales la cîte ocazii am avut. Am jucat mai bine decît adversarul, am atacat poarta Iaşiului, dar fotbalul e nedrept"
Nicolo Napoli, antrenor Severin

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
gabrielpus
gabrielpus  •  01 Octombrie 2012, 09:24

HAIDE IASUL

Vezi toate comentariile (1)
Comentează