FOTBAL  »  Superliga  »  CUPA ROMÂNIEI

VIDEO Imagini în premieră » Dragomir oferă detalii incendiare din culisele uneia dintre cele mai mari surprize din istoria fotbalului românesc: "Prima dată a fost o glumă"

Articol de GSP - Publicat miercuri, 15 martie 2017 18:18

Contul de youtube al emisiunii Replay de la TVR 1 a publicat în această seară imagini în premieră din timpului interviului acordat de Dumitru Dragomir la câteva luni de la Revoluția din '89.

El a povestit atunci cum s-a intervenit pentru ca echipa de ligă secundă Chimia Râmnicu Vâlcea, la care a fost președinte în acele vremuri, să câștige Cupa României, în sezonul 1972-1973. 

A fost poate cea mai surprinzătoare finală de Cupă din istorie. O echipă de B, Chimia, a întâlnit o echipă din C, Constructorul Galați. Moldovenii o eliminaseră pe Dinamo în "optimi" și pe Steaua în semifinale. 

"Prima dată a fost o glumă. Până am ajuns în șaisprezecimi, totul a fost o glumă. De aici, când am văzut că se leagă și echipa avea un schelet bunicel am început puțin să "lucrăm", așa se vorbea în lumea fotbalului.

Îmi amintesc numai un episod. Jucam cu FC Argeș, am avut un rol mai deosebit și am avut și puțină șansă. Am umblat și noi peste tot, și pe la arbitri, și pe la câte un jucător, așa se obișnuia.

În momentul în care am ajuns în finală, toți de la partid au vrut să se implice și fiecare a aranajat câte ceva. Primul secretar a plecat direct la București și a stat vreo trei, patru zile până a pus arbitru. Fiecare avea sarcină câte ceva. Adică: unul să corupă arbitrii, altul să corupă federația, altul să corupă jucătorii. Este un adevăr ce vă spun", a povestit Dumitru Dragomir la acea dată.

Interviul complet, acordat pentru TVR:

 Traseul Chimiei Râmnicu Vâlcea în Cupa României:

Șaisprezecimi: Chimia - Steagul Roșu Brașov 1-0 (1-0)
Optimi: Chimia - CFR Cluj 1-0 (0-0)
Sferturi: Chimia - FC Argeș Pitești 2-1 (0-1)
Semifinale: Chimia - Metalul București 5-4 (0-2, 2-2, 2-2)
Finala: Chimia - Constructorul Galați 3-0 (1-1)

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
mvradulescu
mvradulescu  •  16 Martie 2017, 19:17

E „convenabil” ca după aproape 45 de ani să arunci suspiciunile peste o întrecere sportivă dintre două echipe destul de mărunte. Mai ales că nici nu văd ce ar avea de câștigat din diversiunea asta fostul președinte al Ligii. Cred că nu va trece mult până vă ajunge „sămânță de scandal” și câștigarea cupei de către Arieșul Turda în fața unei echipe cu o istorie și un palmares, ce nu suportau comparația cu adversarii din finală ... Așadar consider că sunt „vorbe de clacă” menite să-i alunge nostalgia după anii tinereții !

jack_the_stripper
jack_the_stripper  •  15 Martie 2017, 22:29
Postat de v1ad pe 15 Martie 2017, 20:46

Din seria GSP: 3-0 final dupa 1-1 la pauza. Iar in semifinale 0-2, 2-2, 2-2 scor final 5-4

Esti tare, v1adutzule... Evident, giulestean... Ia mai citeste si vezi ce-au vrut sa zica GSP-istii cu 3-0 (1-1) si 5-4 (0-2, 2-2, 2-2...

andyandrei2015
andyandrei2015  •  15 Martie 2017, 21:35

*** asta trebuia inchis demult,mama ce epava de om

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (14)
Comentează