FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CSMS IAȘI 3-1

VIDEO Lazarinho » Dinamo merge și fără Gnohere. Vali Lazăr o scoate din criză: 3-1 cu CSMS Iași

Lazăr a marcat 4 goluri în acest campionat // Foto: Raed Krishan
Lazăr a marcat 4 goluri în acest campionat // Foto: Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat duminica, 18 septembrie 2016 00:00

Dinamo e scoasă din criză de Vali Lazăr, cel mai mare fan al Portugaliei dintre jucătorii români. El a șocat în 2013: ”Sper să pice România cu portughezii, să ne dea Ronaldo cinci!”

Dinamo continuă să descopere fotbaliști buni și ieftini, și fără Mircea Rednic. Distribuția la zi e în ciuda antrenorului schimbat acum câteva luni. Fără Gnohere, copilul supraponderal al "Puriului". Și cu Vali Lazăr, fotbalistul cel mai antipatic pentru Rednic.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Dublură pentru Cristiano

Lazăr a fost "deportat" la Chiajna de fostul antrenor. La 27 de ani, Vali revine în prim-plan după sezoane în care a rătăcit, fotbalistic și nu numai.

Jucătorul crescut la Chimia Brazi și promovat la Sportul lui Vasile Șiman a atras atenția cu o declarație șocant-amuzantă în 2013: "Aș vrea să picăm cu Portugalia, ca să ne dea Cristiano Ronaldo vreo cinci!".

Între timp a fost mutat de pe dreapta pe stânga, pe poziția lui Cristiano Ronaldo, și a redevenit un titular al lui Dinamo, dintr-un jucător incapabil să priceapă ce i se întâmpla.

Lazăr a trecut în ultimii ani de la frustrarea că nu prinde un transfer într-un campionat tare la un împrumut forțat la Chiajna! Acțiunile lui sunt adesea în acord cu linia neregulată a carierei, un haos din care uneori rezultă lucruri bune.

Ajutor de la Grahovac

Lazăr a centrat la golul lui Marici, o minge aruncată din stânga direct pe capul croatului. Un fotbalist ciudat și el. Stoper, Marici a bifat un bilanț ciudat: a marcat pentru 1-0 și apoi a fost dezastruos în defensivă, permeabil în majoritatea acțiunilor Iașiului. Lipsa de pregătire, pierderea reperelor după o perioadă de șomat pot fi explicații.

Lazăr a securizat succesul cu încă o acțiune în bandă. A vrut să centreze, ca și la primul gol, doar că de data asta portarul Grahovac și-a împins mingea în poartă, nu a mai fost nevoie de intervenția vreunui dinamovist.

Nemec e bun

Și încă o poveste cu Lazăr. O pasă a lui, de data asta o verticalizare, nu o centrare, l-a lăsat în poziție excelentă pe Nemec și slovacul a clarificat partida. 3-0 pentru Dinamo.

Vârful nou-venit e uriaș, e evident că nu e în cea mai bună formă și nu-și folosește calitățile fizice în măsura în care e obișnuit, dar a demonstrat că și-a păstrat instinctul.

Un gol din alunecare, o execuție repezită într-o cursă cu fundașul ca în concursurile de atletism, cu finiș la limită. Nemec a ajuns înaintea lui Sato și a catapultat balonul. Slovacul nu e neapărat mai bun decât Gnohere, dar el măcar nu vrea la Steaua.

Iașiul a arătat târziu că poate fi periculoasă, cu un gol al lui Piccioni. Prea târziu. Dinamo mai scapă un pic de nemulțumiții din galeria proprie. Și de ofertele lui Becali acum, când Gnohere e în afara lotului și Nemec pare un om pe care se poate conta.

N-a văzut un penalty al lui Dinamo

Radu Petrescu le-a refuzat "câinilor" o lovitură de pedeapsă la începutul jocului. Marici controla balonul în careul Iașiului și Țigănașu a vrut să degajeze, dar a nimerit piciorul croatului. "Centralul" Petrescu a lăsat jocul să continue și nu a intervenit nici asistentul Grigoriu.

Tot anti-Negoiță

Suporterii au păstrat atitudinea din ultima vreme. L-au contestat încă o dată pe Ionuț Negoiță, cu un banner în peluza Sud: "Se vede că ești calic. În afară de insolvență, la Dinamo, nimic!".

Suporterii sunt nemulțumiți de politica low-cost a clubului, de când Negoiță a devenit acționar majoritar. "Câinii" au adus mulți jucători în vara asta, dar fără să achite sume de transfer, doar fotbaliști liberi.

Gnohere s-a înjurat cu suporterii!

Revenirea lui Gnohere în formula lui Andone pare tot mai puțin probabilă. Atacantul retrogradat la echipa a doua a fost pe stadion la partida cu Iași și a intrat în conflict cu spectatorii. "Câinii" de la tribuna a doua l-au înjurat pe francez, el le-a răspuns și a urmat o dispută de câteva minute.

Gnohere mai are contract cu Dinamo doar până în vara viitoare și s-a arătat dispus să joace pentru Steaua, o "trădare" unică în istoria rivalității: "Aștept oferta lui Gigi Becali!".

"Ne-am retras un pic în repriza a doua, dar e bine că am câștigat. Sunt fericit să fiu căpitanul lui Dinamo, sper să duc echipa în top, unde trebuie să fie un asemenea club"
Dan Nistor, mijlocaș Dinamo

"Sper să înscriu în continuare, deocamdată sunt mulțumit de debut. Eu am fost adus ca să ajut echipa, nu să înlocuiesc pe cineva"
Adam Nemec, atacant Dinamo

"Cât de cât am și eu ochi de antrenor. Nu mare, un ochi mic. D-aia spun că m-aș bucura, ca antrenor, să am un atac Nemec-Gnohere. Slovacul e mare, bun cu spatele la poartă, Bizonul e bun pe spații"
Basarab Panduru

dinamo csms 3 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
alexpescaru
alexpescaru  •  18 Septembrie 2016, 15:19
Postat de jack_the_stripper pe 18 Septembrie 2016, 10:25

Una grande partita! Urmeaza partide usoare, la Viitorul, la Botosani si Craiova si apoi vin Pandurii... DOAR DINAMO BUCURESTI (FCDB1948B, ca sa fim mai precisi...) merge si fara Gnohere, si ne-am dat seama imediat. Titlul! Cupa! Europa! Vom face cea mai principala istorie. Hei, hei!

Ești penibil. ***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

alexpescaru
alexpescaru  •  18 Septembrie 2016, 15:16
Postat de gannicus2014 pe 18 Septembrie 2016, 10:47

Luka Maric este cea mai buna achizitie , fiind nascut intr-o localitate cu profunde semnificatii spirituale si nu numai pentru orice dinamovist

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

1231635756900940
Miky Myki  •  18 Septembrie 2016, 13:53
Postat de baruch pe 18 Septembrie 2016, 09:12

mi se pare absolut jignitor cum scrie asta despre vali lazar. cel mai bun jucator al lui dinamo de ani de zile (nu ptr ca e de la sportul studentesc), pur si simplu stie fotbal, frate! din articol iese ca...i-a iesit, ii mai iese din cand in cand. este un superjucator, iar andone a vazut asta. nenorocitul ala de rednic o stia si el, dar nu-l baga din alte motive.

Vali Lazar s-a intors in iarna la Dinamo iar Rednic chiar l-a folosit in retur si in play-off si play-out ( asta apropo de un articol care il ridica in slavi pe Andone ca el l-a adus la inceputul campionatului ) .....

Vezi toate comentariile (10)
Comentează