FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - FCSB 0-1

VIDEO Le-a trecut glonţul pe la tâmple » FCSB a stat cu inima în dinți până la final, dar rămâne în lupta pentru titlu: 1-0 cu Astra

Gnohere a ajuns la 5 goluri și o pasă decisivă în 13 partide disputate în tricoul roș-albastru // FOTO Raed Krishan (Giurgiu)
Gnohere a ajuns la 5 goluri și o pasă decisivă în 13 partide disputate în tricoul roș-albastru // FOTO Raed Krishan (Giurgiu)

Articol de - Publicat marti, 09 mai 2017 00:00

Roş-albaştrilor le-a stat inima la câteva faze ale lui Ioniţă II, dar continuă lupta pentru o ultimă etapă de foc.

"Oamenii" lui Şumi, Boldrin şi Alibec, au creat o fază de clasă, iar Gnohere (12) a îndeplinit o formalitate. Cu avantaj pe tabelă, FCSB a dansat până la pauză, având controlul partidei în mare parte şi fiindcă atacurile Astrei au fost boante.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Ioniţă II a creat câteva faze de efect, Nicoară a împins bine în stânga, dar la primire Buş şi Niculae au vrut să fie cei ce înalţă zmeul, nu cei ce dau gol. Faze similare în dreptul fiecăruia, capăt de linie, iar Şumudică răcnea pe margine de nervi.

Garda sus

Alibec a smuls mai multe aplauze decât pe vremea când era şeful Astrei, însă nu prea a mai avut cu cine în atacul roş-albaştrilor.

Momcilovici (39) a preferat să tragă cât poate în Silvică Lung, în detrimentul unei pase ce l-ar fi pus pe Jakolis în aceeaşi situaţie în care s-a aflat Gnohere la faza golului.

Moke a fost mai activ pe reţelele de socializare decât pe gazon, dar FCSB-iștii s-au scos cumva, mai ales că şi Niţă bifează sezonul carierei.

Singur împotriva tuturor

Atmosfera meciului a trecut treptat de la dolce farniente la intensitate maximă. Ioniţă (62) a căutat colţul lung, Niţă s-a întins cât e el de lung, dar Budescu n-a mai reuşit să surprindă.

Roş-albaştrii, şi fără Reghe pe bancă, lucru care se observă oricum ar juca echipa, s-au complăcut cu avantajul minim şi cu mintea la Viitorul. Buş (66) era să intre cu mingea în poartă după o fază a aceluiaşi Ioniţă.

Alex (68) a obţinut uralele primăverii, când a făcut o fază de toată frumuseţea, două driblinguri, a căutat vinclul, dar mingea s-a încăpăţânat să nu găsească spaţiul porţii.

Erau minutele în care FCSB arăta identic ca-n finalul Derby-ului cu Dinamo, o formaţie care aşteaptă, nu se ştie ce, un joc letargic, apatic. Fabuloasă preluare a lui Ioniţă (72) pe lângă Momcilovici, iar Buş a tras, Niţă blocând cu şansă.

Zicala rivalului

FCSB chiar s-a jucat cu focul, hai-hui pe zonă centrală şi-n apărare, doar că Săpunaru (84), ajuns vârf, s-a încurcat în paşi. Budescu a fost din alt film, norocul oaspeţilor!

Roş-albaştrii au înţeles vorba lui Ţucudean, că-n ultimele 5 minute nu se mai joacă, aşa că au făcut totul ca să bage în tolbă 3 puncte amărâte, dar vitale pentru asaltul final.

"Takayuki are pometele spart, iar arbitrul se făcea că nu vede. Am pierdut nemeritat, i-am dominat, au scăpat ca prin urechile acului, Ioniță plângea în vestiar"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Îmi pare rău că nu am putut să îi încurcăm. Am băgat tot ce am avut mai bun, dar toate deciziile arbitrilor au fost la limită și date într-o singură direcție"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Cred că CFR nu are ce să le facă celor de la Viitorul, tinerii sigur sunt motivați bine de Hagi și vor lua campionatul!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Cu un ochi plâng, cu altul râd. Plâng pentru că am văzut echipa cu cei mai mulți bani, cu cei mai buni conducători trăgând de timp. Stătea unul pe jos lângă mine și m-am speriat, am zis că are spume la gură. Dacă asta e FCSB sau Steaua, este o rușine fantastică!"
Marius Șumudică, antrenor Astra

"Bine că am câștigat, nu contează cum, și încă avem șanse să ridicăm trofeul deasupra capului. În fotbal orice e posibil, vom spera până în ultima clipă"
Florin Niță, portar FCSB

"Mai puteam marca, important e că am câștigat și păstrăm șanse pentru titlu. Presiunea nu mai e la noi acum, ci pe cei de la Viitorul. Dacă nu vom câștiga campionatul, vom pierde pe mâna noastră, cu Dinamo ne-am bătut singuri"
Denis Alibec, atacant FCSB

"E alegerea celor de la Craiova dacă au vrut să menajeze jucători pentru Cupă, nu mă bag, deși cred că vor folosi echipa bună împotriva noastră"
Denis Alibec, atacant FCSB

"Plâng pentru că tot mi-am dorit mai mult în viață a fost să nu ia Steaua titlul! Îmi pare foarte rău că nu am reușit să câștigăm azi, nu știam ce să fac mai mult, am alergat cât am putut. Ca rapidist îmi doream să dau gol, să câștigăm ca să nu ia Steaua campionatul, aș fi dat 5 ani din viață pentru asta!"
Alex Ioniță, mijlocaș Astra

3meciuri fără victorie avea FCSB până aseară la Giurgiu, două remize şi un eşec

astra fcsb 0 1

Save

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (26)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  09 Mai 2017, 19:41

auzilaninel,spume la adversari,de unde uitati va pe dolce,sa vedeti cum face el in vestiar,spumemmmmesitipa

1013039022054413
Costin Georgescu  •  09 Mai 2017, 12:55

chiar nu inteleg de ce si de unde atata ura pe steaua(fcsb)toti urla sa nu ia campionatul.de ce???ce le-a facut? dar...daca nu poti sa invingi ,sa marchezi nu ai si nu meriti sa iei un campionat FCSB daca pierde este exclusiv pe mana proprie.Restul sunt vorbe,invidie...etc.....

adriann_
adriann_  •  09 Mai 2017, 12:03
Postat de e.moti.on pe 09 Mai 2017, 11:51

nu cred ca mai poate niculae ...ar trebui sa traga pe dreapta

Una e sa nu mai poti alerga si cu totul alta e sa dai mingea numai la adversar, sa te pozitionezi ca sa-ti incurci coechipierii etc etc. Prestatia lui a fost pur si simplu rusinoasa.

Vezi toate comentariile (26)
Comentează