FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - ASTRA 2-0

VIDEO Lecție de supraviețuire » Steaua a jucat magistral mica finală a campionatului, scor 2-0 cu Astra

Stanciu a jucat extraordinar și aseară. Cu golul din minutul 60 a ajuns la cota 10 doar în Liga 1 // FOTO Raed Krishan (Pitești)
Stanciu a jucat extraordinar și aseară. Cu golul din minutul 60 a ajuns la cota 10 doar în Liga 1 // FOTO Raed Krishan (Pitești)

Articol de - Publicat luni, 14 martie 2016 00:00

Şumudică a pregătit cu spirit patriot încleştarea cu Steaua. A anunţat întreaga ţară că şi-a plătit taxele şi impozitele înaintea întîlnirii ca să nu se mai trezească pe cap cu vreo surpriză în pregătirea confruntării sezonului.

Exact ca Donald Duck într-un celebru clip propagandistic din perioada celui de Al Doilea Război Mondial, când simpaticul răţoi ascultă chemarea la luptă a ţării, e cu puştile pe umăr, dar mai amână plecarea pe front spre a-şi achita datoriile către stat.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

"E nevoie de taxele cetăţenilor pentru arme, pentru vapoare, pentru avioane!", răsună din radio vocea Guvernului, iar personajul lui Disney e copleşit de responsabilitate, cu steagul Americii afişat pe ambii ochi.

De ziua lui Donald Duck

Întâmplare, exact în ziua în care Donald împlinea 102 ani, comicul vestit al campionatului românesc îi urma exemplul fiscal cu ocazia propriului "război", cel contra Stelei. Cu observaţia că antrenorul n-avea pe retine emblema Astrei, ci scenariul visat al unei seri care-l putea apropia de titlu.

Iar pentru asta a schimbat radical formaţia faţă de meciul din Cupa Ligii, a păstrat doar 5 titulari, în timp ce Reghe a răspuns şi mai sever: doi oameni, Momcilovici şi Bourceanu, a mai menţinut în primul "11".

Mișcările au prins mai bine pentru roş-albaştri. Cu Tamaş fundaş dreapta, Momcilovici cu sarcini ofensive pe stânga şi Chipciu vârf, Steaua s-a aruncat cu furie peste adversar: efectul presiunii pentru o victorie obligatorie spre a ţine trena liderului.

Chipciu (4) şi Hamroun (6) au deschis ofensiva, iar Astra a dat semne încă din start că dispune de o bandă dreaptă fragilă.

Vraiște pe stânga

Trioul Queiros - Lovin - Boudjemaa s-a fisurat repede sub presiunea gazdelor, francezul răspunde cu faulturi, iar "galbenul" sare imediat din buzunarul lui Tudor.

Pe margine, Şumudică e într-un permanent du-te vino, însă nu poate opri tăvălugul stelist, continuat de Varela (10), cu un "cap" din careu, blocat de Gavrilaş.

Peste două minute, portarul Astrei e sedat la corner: centrare Bourceanu, reluare blajină Momcilovici, și mingea se scurge în plasă pe lângă un goalkeeper mirat de finalizarea sârbului.

Șumi - Tudor, isterie în direct

E 1-0, giurgiuvenii par sufocaţi sub tăvălugul stelist. Şutul lui Chipciu (20) zboară puţin peste transversală, deviat de un fundaş, iar Bourceanu şi Stanciu controlează autoritar centrul terenului, unde "astralii" parcă sunt mai puţini.

Încearcă erupţii timide pe contraatac, Tudor fluieră cam tot pro-Steaua, are dreptate Şumudică să-şi iasă din pepeni!, tentativele Astrei mor din faşă.

Abia ultimul sfert de ceas îl pune la treabă pe Niţă. Şi nu e coincidenţă că revitalizarea vine după schimbarea lui Boudjemaa cu Niculae. Experienţă şi determinare în locul unei mâini moarte! Jocul curge mai curajos, prilej pentru Alibec să încheie mitanul cu o ratare nedemnă de un candidat la Euro, singur cu portarul.

Alibec stinge lumina

Foc de paie, întreţinut timid şi în primele minute după reluare, când Astra caută să stea mai sus, să profite de o eventuală sclipire a lui Alibec, unica gură de tun aptă să rupă defensiva Stelei.

E prea puţin, totuși, în faţa unui rival care-şi joacă supravieţuirea spre titlu: acum ori niciodată. În schimb, Chipciu (55) e la un pas de 2-0, Gavrilaş respinge magistral, dar e bătut de Stanciu cu un trasor la rădăcina barei, din afara careului.

Socotelile sunt practic închise, Astra e incapabilă să reînvie. Îl pierde şi pe Alibec, accidentat, echivalent cu finalul șanselor unei reveniri miraculoase. Steaua se apropie la trei puncte de locul întâi, iar de acum totul se va juca pe muchie de cuțit. Ai mai paria, Șumi, că Astra poate lua primul titlu din istorie?!

Boldrin, iertat de eliminare

Alexandru Tudor a scos cartonașul galben din buzunar la aproape fiecare fault din meciul de ieri! "Centralul" din București l-a iertat însă de eliminare pe "astralul" Fernando Boldrin, care l-a lovit peste față pe Toșca în minutul 44! Brazilianul trebuia să primească al doilea cartonaș galben și automat să fie eliminat, după ce mai încasase un avertisment în minutul 15!

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "Dacă nu «greșeam» pregătirea în iarna asta, trebuia să batem cu 5-0! V-am spus să aveți răbdare!"
  • "Am pierdut puncte importante cu Dinamo, iar în acest meci trebuia să arătăm o altă față! Băieții au jucat excelent, deși puteau să marcheze mai mult"
  • "Nu ne interesează unde e presiunea! Sper să câștigăm și etapa viitoare, cu Viitorul"

Ce a declarat Marius Șumudică după meci:

  • "Steaua a fost net superioară! Știam foarte bine că ei au prima șansă să câștige campionatul, dar lumea credea că ironizez. Suntem o țară de steliști!"
  • "N-am reușit să facem ceea ce ne-am propus, mijlocașii noștri centrali au făcut o partidă foarte slabă! Alibec are fisură de coastă, a jucat accidentat din minutul 15"
  • "Nu există niciun fel de presiune pe noi! La Astra presiune e doar dacă ajungem pe locul 4, 5. Atunci începe presiunea, momentan suntem în obiectiv"

"E clar că Steaua a fost mai bună. A venit peste noi și ne-a dominat. Nu mai avem ce să facem, mergem înainte"
Denis Alibec, atacant Astra

"Campionatul încă se joacă. Mă bucur că am demonstrat că suntem o echipă mare! Trebuie să câștigăm toate meciurile, așteptăm fanii alături de noi"
Mihai Pintilii, mijlocaș Steaua

"Jocul nostru a suferit, Steaua ne-a dominat la toate capitolele, mai ales la cel fizic! Adversarii au jucat mult mai consistent!"
Daniel Niculae, atacant Astra

"Alibec visa, zicea că ne dă 2-0 și plecăm acasă! Uite că le-am dat noi 2-0 și au plecat ei acasă! Ne-au motivat declarațiile lor din ultima vreme"
Mihai Pintilii, mijlocaș Steaua

steaua astra 2 0

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (14)
andyandrei2015
andyandrei2015  •  14 Martie 2016, 20:52
Postat de Sorin Dreyer pe 14 Martie 2016, 12:18

Ce dracu,Nu vedeti Ca Sumudica i a vindut meciul lui Becali?:-D:-D:-D

pastieleee baaa,ai uitat sa iei,steaua s a distrat cu astra,fiindca e net superioara,iar aberati

958984520821048
Sorin Dreyer  •  14 Martie 2016, 12:18

Ce dracu,Nu vedeti Ca Sumudica i a vindut meciul lui Becali?:-D:-D:-D

daweroirl
daweroirl  •  14 Martie 2016, 10:13
Postat de stelistul27 pe 14 Martie 2016, 09:13

Daca consilierul prezidențial al lui Băsescu pt minorități, Burleanu instalat prin manipularea justiției la FRF nu scotea din poarta cele trei goluri perfect regulamentare marcate de Steaua la Giurgiu, ACUM NOI ERAM PE LOCUL 1! Oare de ce toți oamenii instalați de Băsescu fura de rup?

ala a fost cel mai mare jaf pe fata de la revolutie incoace !de el nu vorbesc h4terii ,ei vad numai ce vor...

Vezi toate comentariile (14)
Comentează