FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - CHIAJNA 3-1

VIDEO Matache! Portar, piaţă sau măcelar? Steaua a urcat pe podium după o victorie reconfortantă cu Chiajna, 3-1

Varela deschide scorul pentru Steaua +3   FOTO
Varela deschide scorul pentru Steaua

Articol de GSP - Publicat marti, 22 septembrie 2015 00:00

Succesul campioanei a fost facilitat din plin chiar de cel care a purtat banderola ilfovenilor, goalkeeperul producînd o gafă monumentală chiar la golul care a deschis tabela.

Să fii campioana României, să ai în lot nume precum Varela, Chipciu, Hamroun, plus un star nou cum nu prea a mai existat prin Liga 1, marocanul Kharja, să şi joci la o oră şi pe o temperatură ideale şi cu toate acestea să ai în tribune 1.500 de spectatori înseamnă că ai cu adevărat o mare problemă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

De organizare, de strategie, de gîndire, de orice. Fotbalul e făcut pentru public, iar cînd el lipseşte, practic lipseşte esenţa lui.

Repriză cu 3 "play of the day"

Şi calitatea, şi spectaculozitatea meciului scad cu tribunele goale. Chiar dacă prima repriză a conţinut cîteva faze demne de "faza zilei" la o televiziune de sport:

  1. Gafă de proporţii a lui Matache în minutul 5. A sărit să prindă mingea din capul lui Hamroun, dar balonul i-a alunecat din mănuşi, a ajuns la Varela, care a marcat cel mai simplu gol pe care l-a înscris vreodată cu capul.
  2. Pasa formidabilă cu călcîiul a marocanului Kharja pentru Chipciu, cum probabil vedem cel mult una-două într-un sezon întreg în Liga 1, care l-a lăsat pe şeptarul Stelei singur cu portarul, dar a fost busculat de Bucurică. Arbitrul a dictat corect penalty. Stanciu a bătut corect penalty-ul şi a marcat.
  3. Arbitrul şi-a pierdut cartonaşul galben, Toşca l-a văzut şi l-a ridicat, însă pînă să i-l înapoieze "centralului" s-a aflat într-un duel cu Constantinescu pentru minge. A fost faultat şi după ce s-a ridicat i-a arătat cartonaşul galben jucătorului ilfovean, spre amuzamentul lui Feşnic, care şi-a recuperat avertismentul.

Ofsaid la golul de 3-0

Repriza s-a încheiat cu un nou gol al Stelei, marcat de Chipciu, facilitat de asistentul Gheorghe, care n-a văzut ofsaidul în care se afla stelistul, dar şi de acelaşi Matache, care n-a reuşit să tragă "fermoarul" la timp şi a primit mingea printre picioare.

Degeaba s-a remarcat fostul goalkeeper al lui Dinamo la "bomba" lui Filip (51), răul fusese deja făcut, meciul îl ucisese încă din startul lui. Kharja a terminat şi el benzina repede după pauză, a fost schimbat, dar măcar a lăsat o bună impresie.

Și probabil l-a făcut, dacă n-a fost de ajuns articolul din Gazeta Sporturilor de sîmbătă, şi pe Gigi Becali să înţeleagă că nu e atacant, aşa cum anunţa patronul, ci un mijlocaş în faţa apărării.

Finalul a arătat o Steaua care s-a mulţumit cu ce are, în ciuda unei ocazii monumentale a lui Chipciu (80) şi o Chiajna care n-a putut mai mult decît nimic. S-a terminat 3-1 doar pentru că așa a vrut Feșnic, care a dat ușor penalty la un duel Varela-Lazăr.

Iar trupa lui Rădoi, aşa cum e ea, în genunchi, afară din Europa, cu salariile tăiate şi fără suporteri lîngă ea, a urcat pe locul 3 în clasament. La două puncte de liderul Astra. Şi urmează meci cu voluntarii Ligii 1.

 Steaua părăsită

Problemele continuă pentru Steaua, iar suporterii echipei nu mai vin la meciurile campioanei. Aseară, cu jumătate de oră înaintea meciului, curtea Arenei Naţionale era pustie, la casele de bilete nu era nimeni, iar stewarzii se plictiseau la intrarea în stadion.

La fluierul de start al lui Fesnic, puţin peste 500 de fani erau în tribune, dar pe parcursul meciului lumea a mai venit. Chiar şi aşa, asistenţa a fost una ruşinoasă pentru roş-albaştri, puţin peste 1.500 de fani aflîndu-se în tribune. Sezonul trecut, steliştii au avut de două ori 1.500 de spectatori la meciuri, cu Viitorul şi CSMS Iaşi.

Kharja precum Toja!

Internaţionalul marocan a fost titularizat aseară de Rădoi deşi a ajuns în România vineri dimineaţa. În aceeaşi zi a efectuat vizita medicală şi a şi semnat contractul, valabil pînă la finalul sezonului. Kharja nu e singurul fotbalist care e băgat direct în echipa de start a Stelei la scurt timp după ce a ajuns în curtea roş-albaştrilor.

În vara lui 2008, Steaua l-a achiziţionat pe Toja, columbianul venind din liga nord-americană, de la Dallas, iar după numai 5 zile a fost titular într-un meci extrem de important: Galatasaray - Steaua 2-2, din prima manşă a play-off-ului Champions League.

"Prima repriză a fost catastrofală. Eroarea lui Matache a prăbuşit echipa, nu ne-a mai ieşit nimic, iar cînd faci astfel de greşeli în faţa Stelei, nu poţi emite pretenţii"
Cornel Ţălnar, antrenor Chiajna

"S-a văzut că un jucător de talia şi CV-ul lui Kharja ridică imediat nivelul jocului. Aveam mare nevoie de astfel de fotbalişti. Avem un singur regret, că am luat golul din final care ne strică golaverajul"
Nicolae Dică, antrenor secund Steaua

"Concordia a venit ca mielul la tăiere. Defensivă, fricoasă, rezultatul e just. Steaua n-a făcut un mare meci, nu te-a dat pe spate cu ce prestaţie a avut, dar a cîştigat lejer"
Basarab Panduru la Dolce

5 lunişi 3 săptămîni au trecut de la precedentul meci în care Steaua marcase 3 goluri pe teren propriu, în semifinalele Cupei României cu Petrolul, 3-1, în 2 aprilie 2015

CIFRELE MECIULUI

Steaua Parametru Chiajna
54%  Posesie 46%
11 Şuturi la poartă 4
7 Şuturi pe poartă 3
7 Cornere 2

steaua chiajna 3 1

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (11)
ionutstv
ionutstv  •  22 Septembrie 2015, 13:40

Iar ii tranchilizam pe caini. La cum merge mijlocul cu Hamroun, Stanciu, Popa si centralii Filip si Kharja si Chipciu varf nu cred ca mai face cineva fata echipei. Tade si Alcenat sa se ia de mana cu Vojnovic si sa mearga la cules de porumb ca sunt in copac.

satyricon
satyricon  •  22 Septembrie 2015, 13:30
Postat de valentincronic pe 22 Septembrie 2015, 13:08

nici un meci fara de ajutoru lui deaconu ...si uite asa incetisor impinsi de la spate oilii noastre cele de toate zilele iar vor face tara de ras cand vor pasii timide pe iarba din belgrad sau de la trencin

Te-ai trezit din beție si ești încă mahmur, nu-i asa?! Hai du-te și te culca, poate iți revii si nu mai bați câmpii!

valentincronic
valentincronic  •  22 Septembrie 2015, 13:08

nici un meci fara de ajutoru lui deaconu ...si uite asa incetisor impinsi de la spate oilii noastre cele de toate zilele iar vor face tara de ras cand vor pasii timide pe iarba din belgrad sau de la trencin

Vezi toate comentariile (11)
Comentează