FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - STEAUA 0-0

VIDEO Meci de "B". Arbitraj de "C". Gazon de "D" » Partida CSU Craiova - Steaua a oferit o imagine jalnică a fotbalului românesc

Lipsa de formă a lui Chipciu s-a văzut și la meciul de ieri
Lipsa de formă a lui Chipciu s-a văzut și la meciul de ieri

Articol de - Publicat luni, 02 martie 2015 00:00 / Actualizat duminica, 01 martie 2015 22:49

Trupa lui Gâlcă a mai făcut ieri un pas greşit, a bifat al doilea meci fără gol marcat, iar Petrolul s-a apropiat la 5 puncte.

Meci aprins, ca-ntotdeauna, între Craiova şi Steaua, cu sau fără sigle. Spectacol fotbalistic cu pipeta, mulţi nervi, erori mai mult sau mai puţine umane are jucătorilor şi arbitrilor.

Gazonul, duşman ghebos al tuturor, mult pămînt, puţină iarbă autentică. Echipele s-au studiat şi au inspectat pe viu terenul de luptă peste limita suportabilului. Scopul, fiecăruia, scuză mijloacele.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Începută cu ocazii de tatonare, Briceag (20), scăpat de Papp, şut necalibrat, şi Chipciu (23), execuţie slabă din careu, partida a avut prima şi singura oportunitate mare de gol în minutul 30, cînd Popa, reluare pe lîngă Bălgrădean, dar şi pe lîngă poartă, a adus săgeţi de gheaţă în inimile focoase ale oltenilor.

Fără Sînmărtean, Steaua e FCSB
Mai experimentaţi în bătălii de gherilă, cum a fost cea de ieri, steliştii au controlat desfăşurarea ostilităţilor, "juveţii" aşteptînd la cotitură orice şansă apărută ca să apropie de Europa şi să arunce în aer campionatul.

Chipciu şi Prepeliţă, care, apropo, e mai util şi decît Luţu cînd primeşte misiunea săptămînii de la Poarta Albă, au încercat să străpungă zidul alb-albastru.

Constrînsă şi de eliminarea lui Brandan, Ştiinţa a montat o autobază de mai mare frumuseţea în faţa careului propriu, ornată cu băieţi vînjoşi şi dedicaţi lui Săndoi şi Sorinaccio, cu steagurile emblemelor din spatele lui Bălgrădean.

Beton armat şi şansă
Stînd la pîndă, doar să muşte din Steaua în 8 colţuri, oltenii au sperat într-un culoar favorabil, într-un şut salvator, doar că Mateiu (70) a fost blocat cînd să-l întindă pe Cojocaru. Gâlcă a gustat din poţiunea tupeului şi a încercat să forţeze reduta craioveană prin trei vîrfuri, plasîndu-i pe Ţucudean şi Iancu lîngă Rusescu.

În afară de şutul ultimului, mai vechiul killer al lui Bălgrădean, scos de portar în doi timpi din faţa fostului coleg de la Dinamo, Ţucudean, nu s-a simţit tridentul ofensiv. Tocmai de aceea a apărut Tamaş, debut la Steaua, în ultimele zece minute, fiindcă a realizat Costelinho că un eşec ar avea gust de zaibăr borşit pe lîngă o remiză rece. Tot Popa (86), reluare fulgerătoare din careu, era să electrizeze asistenţa, a doua mare ocazie a meciului.

Iancu (89) doar a şters balonul, "Pufi" a prins fără emoţii. La ultima fază a partidei, reduta alb-albastră a arătat că a fost beton: Bălgrădean şi Acka au blocat suita de şuturi ale campionilor care au uitat să mai marcheze în campionat, în 2015.

6 luni au trecut de la precedenta situaţie în care Steaua legase două meciuri în care n-a marcat, la finalul lui august: Steaua - Ceahlăul 0-1, Ludogoreţ - Steaua 1-0

13 meciuri consecutive fără înfrîngere a reuşit cuplul Cârţu-Săndoi pe banca celor de la CS U Craiova, perioadă în care au strîns 31 de puncte: 9 victorii şi 4 remize

"Steaua nu mai e la fel de puternică precum în tur, dar eu cred că tot ea rămîne principala favorită la cîştigarea titlului" (Pablo Brandan, mijlocaş CS U Craiova)

"Nu mi se pare deloc normal ca în Liga 1 să se joace meciuri pe un astfel de teren. A fost groaznic" (Guilherme, fundaş Steaua)

"Gazonul a fost prost, dar ambele echipe au jucat pe el şi nu e treaba noastră cum arată, e treaba administraţiei. E bine că ne continuăm seria invincibilităţii şi n-am mai pierdut din vara trecută. Sper ca la anul să ne batem cu Steaua pentru titlul de campioană" (Bogdan Vătăjelu, fundaş CS U Craiova)

"E un egal cît o victorie pentru noi, mai ales că am jucat în inferioritate multă vreme. Mai mult de un punct chiar nu puteam să scoatem. Am jucat cu cea mai bună echipă din România şi i-am făcut faţă" (Cristian Bălgrădean, portar CS U Craiova)

"Am trecut şi peste al 13-lea meci şi n-am pierdut. Dacă n-a fost acum cu ghinion sper să nu ne mai bată nimeniîn acest campionat. Pe final de meci chiar eu i-aş fi putut păcăli şi să le marchez un gol, dar e bun şi egalul" (Alexandru Mateiu, mijlocaş CS U Craiova)

653645-csu-craiova-steaua-0-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Au pierdut 2 oameni
Pe lîngă cele două puncte irosite ieri în lupta pentru titlu, Steaua a pierdut şi doi fotbalişti importanţi pentru meciul din etapa viitoare, cu CFR Cluj. Prepeliţă şi Adi Popa au încasat cîte un cartonaş galben şi pentru fiecare dintre ei e cel de-al patrulea în actualul campionat, astfel că vor fi suspendaţi în runda următoare. Pînă la partida cu CFR, de duminică seara, Steaua va mai disputa un meci, joi seară, în deplasare cu Petrolul, în prima manşă a semifinalelor Cupei României.

Cârţu: "Sînt mulţumit"
Tehnicianul gazdelor a comentat la finalul meciului punctul scos în faţa campioanei. "E un rezultat pozitiv pentru noi, mai ales că am jucat aproape o repriză întreagă în 10. Din acel moment, targetul pe care ni l-am propus a fost să nu pierdem, dar cred că şi înainte de meci dacă mi-ar fi propus cineva să accept un egal, aş fi făcut-o fără rezerve. N-am făcut o partidă grozavă, cred că şi jucătorii au fost marcaţi de importanţa întîlnirii. Totuşi, vreau să remarc ceva, că Steaua, faţă de meciul din Cupă, de acum 3 luni, ne-a respectat mai mult. A băgat în primul 11 toţi jucătorii importanţi, l-au reprimit şi pe Prepeliţă, asta înseamnă că noi începem să devenim o forţă în Liga 1 de care tot mai mulţi se tem", a declarat Cârţu.

Steaua fără fani
Suporterii campioanei au decis să nu ridice nici unul din cele 200 de bilete care le fuseseră rezervate pentru meciul de ieri de la Craiova. Ultaşii continuă protestul împotriva echipei, după ce aceasta joacă cu o nouă siglă. "Galeria Stelei ne-a informat că nu se prezintă la meci, iar locurile destinate lor au fost vîndute oltenilor", a spus Felix Grigore, directorul general al Craiovei.

Antenorul a dat startul meciului :)
Chiar ieri, Emil Săndoi, unul dintre antrenorii Craiovei, a împlinit 50 de ani, iar cu această ocazie oficialii din Bănie au decis ca el să dea lovitura de start a meciului. Rusescu şi Stanciu au fost singurii doi stelişti care au dat mîna cu Săndoi, în momentul în care acesta a intrat pe gazon înainte de meci.

Prepeliţă direct căpitan
După ce-a fost exclus din lotul Stelei pentru meciul cu Rapid la ordinul lui Gigi Becali, Andrei Prepeliţă a fost desemnat să poarte banderola de căpitan. Şi asta pentru că Cristi Tănase a fost suspendat pentru cumul de cartonaşe. Chiar dacă n-a semnat prelungirea contractului cu Steaua, care expiră în această vară, Prepe a fost cerut de Gâlcă pentru a fi folosit.

Spionaţi de Rednic
Steliştii au un program greu în perioada următoare. După partida de ieri de la Craiova, roş-albaştrii se vor deplasa la Petrolul, joi, pentru meciul tur din semifinalele Cupei României, iar în etapa viitoare vor juca pe Ghencea, cu CFR Cluj. Antrenorul Petrolului, Mircea Rednic, a decis să vină la Craiova să-i vadă pe viu pe elevii lui Gâlcă. "Nu mă gîndesc nici la cîştigarea Cupei, nici a campionatului. Ne focalizăm pe fiecare meci în parte, e cel mai bine să gîndim aşa", a punctat "Puriul".

INBOX
- Cu aproape trei ore înainte de fluierul de start, administratorii stadionului Extensiv au vopsit cu spray verde zonele lipsă de gazon.
- În minutul 10 al meciului, Sorin Cârţu a chemat unul dintre copiii de mingi şi i-a zis să nu mai dea drumul aşa repede la mingi atunci cînd ies în afara terenului.
- Interesul pentru partida de ieri a fost unul enorm, iar cu cîteva minute înainte de startul meciului, bilete se mai găseau doar la bişniţari, care vindeau un tichet la peluză cu 50 de lei, de 10 ori mai mult decît preţul normal.
- Peste 300 de olteni au vizionat în centrul oraşului partida pe un ecran uriaş, pus la dispoziţie de oficialii clubului în colaborare cu unul dintre deţinătorii de drepturi, DigiSport.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (53)
alv2008
alv2008  •  02 Martie 2015, 18:54

Mama ce muriti pe acia. Chiar daca v-au invatat "bine" arbitrii in campionat ca la orice atingere Steaua primeste gol, nu inseamna ca este si adevarat. Vad cum va arde pe toti ca FCSB nu mai are parte de arbitrajul de care avea parte Steaua, dar poate v-ati gandit ca si arbitrii astia s-au saturat sa fie Romania umilita peste tot in Europa si ii pun pe bucuresteni sa mai joace si fotbal nu doar asa pe ochi frumosi va dau penalti inexistent. Nu-i nimic meciul urmator vi-l dau pe Tudor sa nu pierdeti.

corectu
corectu  •  02 Martie 2015, 16:31

Apostole,i-ai dat 4 lui Avram.Trebuia sa spui de 11m nedat,de un ofside la Popa inexistent.Apucati-va de statistici cu arbitraje favorabile si nefavorabile unor echipe.Cum faceati anul trecut.Sau nu mai apreciati adevarul.Steaua a avut cele in cele 2 meciuri din retur arbitraje defavorabile care au INFLUENTAT rezul- tatul.Se aude Edi Apostol?

jonescu
jonescu  •  02 Martie 2015, 15:47

...JENANT SA CONTINUATI CU CSU !DOCUMENTATI-VA SI O SA VEDETI CA UNIVERSITATEA DIN CRAIOVA A DAT DREPTUL LA FOLOSINTA A NUMELUI CLUBULUI SPORTIV CARE SE NUMESTE "UNIVERSITATEA" NU "U"...

Vezi toate comentariile (53)
Comentează
Close