FOTBAL  »  Superliga  »  GSP LIVE

VIDEO O nouă mărturie! Campion de 6 ori cu Steaua: „Am jucat în meciuri aranjate!”. Dezvăluiri periculoase din vestiarul în care a crescut Bălgrădean: “Erau oameni care jucau la pariuri”

Tiberiu Csik și Bogdan Stelea încearcă să-l oprească pe germanul Riedle într-un meci din grupele Champions League, jucat la Dortmund. Foto: GettyImages
Tiberiu Csik și Bogdan Stelea încearcă să-l oprească pe germanul Riedle într-un meci din grupele Champions League, jucat la Dortmund. Foto: GettyImages

Articol de - Publicat miercuri, 27 martie 2019 12:25

Invitat la GSP Live, fostul fundaș central de la Steaua, Tiberiu Csik (47 de ani), a admis că a participat la meciuri aranjate, chiar dacă de multe ori afla asta la o distanță de un an. Csik a vorbit și despre meciul ciudat cu Paris Saint Germain și despre acuzele de blat care i-au fost aduse la Minerul Lupeni.

VEZI DEZVĂLUIRILE LUI TIBERIU CSIK DIN EMISIUNEA GSP LIVE

 

 Csik a jucat la Steaua între 1993 și 1999, timp în care a câștigat 11 trofee. Unul dintre cele mai delicate momente din acești ani a fost meciul cu Paris Saint Germain din toamna lui 1997.

În turul 2 preliminar din Champions League, Steaua antrenată de Mihai Stoichiță a învins pe PSG cu 3-2 în Ghencea. Francezii au folosit, însă, un jucător în stare de suspendare (Laurent Fournier), iar Steaua a câștigat partida cu 3-0 la masa verde.

La Paris, însă, a fost 5-0 pentru PSG, care s-a calificat în grupele Champions League. La pauză, francezii aveau deja 4-0. 

screenshot 2019 03 27 at 12.38.24

La GSP Live, Csik a vorbit despre acel meci și despre acuzele de blat aduse steliștilor de public și de media din România și Franța:

“Niciodată nu o să accept să se spună de noi că am vândut un meci. Ar fi fost mare rușine. Noi i-am bătut în tur, apoi ne-a dat (UEFA) 3-0 la masa verde. Ne-am dus acolo și nu am crezut niciodată că o să pierdem cu rezultatul ăla.

În plus, cu banii ce ne-au fost promiși la calificare puteam să-mi cumpăr 4 case în Satu Mare. Uitați-vă la PSG ce jucători avea. A fost o atmosferă atunci…Ne-am dus cu două-trei zile înainte acolo, iar în ziare, peste tot, se vorbea că PSG trebuie să se califice.

Cred că noi ne-am pierdut mental. Pe teren, ei parcă erau drogați. Ăsta a fost adevărul. Ne alergau peste tot, trebuie să recunosc că am greșit la vreo trei goluri. La centrări am fugit sub minge, eram pierduți.

La pauză, stăteam și ne uitam unul la altul. Atunci, au venit domnul Pușcaș și domnul Gațu și au mai pus peste primă. Dacă ar fi venit cu un milion de euro sau un milion de dolari, tot nu-i luam.

E o amintire foarte neplăcută și cu regrete foarte mari. Am fost cinstit. Vorba lui Didi (Prodan), dacă era, îmi tăiam venele pentru Steaua. Nouă ne-a lipsit Lăcătuș, cu el ar fi fost altceva. Nu a fost ziua Stelei”.

VEZI ÎN VIDEO PENALTYUL DIN MINUTUL 2 DE LA PARIS

 

MĂRTURIE: A JUCAT ÎN BLATURI

Csik a admis, însă, că a evoluat în partide aranjate:

“De jucat, am jucat în meciuri trucate. Știi foarte bine că în perioada respectivă au existat. Dar în multe nici n-am știut. După aia am aflat, după un an de zile, când ne-am întâlnit cu diverși adversari. Niciodată nu m-am ocupat cu asemenea lucruri, mai ales eu singur.

Niciodată nu a venit nimeni în vestiar să ne zică așa și așa. La Steaua veneau adversarii. Adversarii veneau la Steaua: “Să nu ne dați multe!” sau “Să fie spectacol!”. Am auzit astea, dar eu n-am fost chiar atât de important.

A, că a mai făcut și Steaua când avea nevoie...da, au mai fost meciuri mai ușoare”.

PARIURILE DE LA LUPENI

În 2007, la 36 de ani, Tiberiu Csik a părăsit Minerul Lupeni după ce a fost acuzat de conducere că a trântit un meci. La GSP Live, fostul stelist a vorbit despre atmosfera din clubul de Liga 2, în sezonul în care poarta Minerului era apărată chiar de Cristi Bălgrădean, actualul portar al FSCB:

“M-am supărat la Lupeni. Erau acolo doi-trei inși în jurul echipei care jucau pe pariuri. Cu mine n-au reușit niciodată. Au încercat: “Mă, hai acuma! 1x2”. În viața mea n-am jucat la pariuri…Ba da, am jucat o dată sau de două ori, la prostie, dar (când eram) la echipă, niciodată!

La Lupeni, nu am primit de vreo 3-4 luni bani. Aveam colegi care tot spuneau: “Hai să facem!” Le-am zis: “Băi, băieți! Dacă facem o data, asta va ieși la iveală”. Am pierdut o dată acasă și au venit să spună că am făcut nu știu ce”.

După plecarea de la Lupeni, Csik a mers preparator fizic, apoi antrenor, la clubul care l-a lansat, Olimpia Satu Mare. El este acum antrenor la echipa din Liga 4, CS Olimpia.

CITEȘTE AICI ALTE MĂRTURII ÎN DIRECT LA GSP LIVE DESPRE MECIURI TRUCATE ȘI ARANJAMENTE LA PARIURI ÎN FOTBALUL ROMÂNESC

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
badeadorian
badeadorian  •  27 Martie 2019, 13:03

Cu PSG a comis un penalty de amator !!!

adriann_
adriann_  •  27 Martie 2019, 12:49
Postat de Dragomir Mugurel pe 27 Martie 2019, 12:44

ba baiatule,daca tu crezi ca toti sunt prosti si tu esti destept traiesti degeaba pe lumea asta....;ia uite unde era usa de biserica si noi nu stiam..!!!

Ana-Maria joaca rolul nevesticii loiale? :)))

1657240300964925
Dragomir Mugurel  •  27 Martie 2019, 12:44

ba baiatule,daca tu crezi ca toti sunt prosti si tu esti destept traiesti degeaba pe lumea asta....;ia uite unde era usa de biserica si noi nu stiam..!!!

Vezi toate comentariile (4)
Comentează
Close