FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PANDURII 1-1

VIDEO O ruşine mai mică! Pandurii a scăpat victoria printre degete în meciul cu Steaua, scor 1-1

La puține minute după ce a fost aruncat în luptă, Muniru (în cădere, nr. 11) a adus un punct nesperat campioanei
La puține minute după ce a fost aruncat în luptă, Muniru (în cădere, nr. 11) a adus un punct nesperat campioanei

Articol de GSP - Publicat luni, 26 octombrie 2015 00:00

Derby-ul de aseară a fost nedrept cu oltenii, care au irosit victoria în minutul 86 la capătul unui meci pe care l-au controlat.

Raportul ocaziilor a fost şocant, 1-5, însă partida s-a terminat egal fiindcă golul lui Răduţ, produs de o fază formidabilă, cum Liga 1 n-a mai văzut de multă vreme, a fost anulat de o reuşită întîmplătoare a lui Muniru.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cît timp l-a avut în echipă pe Iordănescu, Steaua a fost o formaţie spectaculoasă şi iubită de suporteri. Se întîmpla în anii '70. Cît timp l-a avut ca antrenor pe Iordănescu, Steaua a fost o trupă strălucitoare şi adulată de fani. Se întîmpla în anii '80.

Acum, Iordănescu a devenit adversar. Juniorul, nu seniorul. Dar cu Iordănescu oponent, cel puţin aseară, în prima repriză, trupa lui Rădoi a arătat ca o glumă proastă.

Răduţ, dulce răzbunare!

Subordonată aproape la toate capitolele de o formaţie care a înţeles că doar jucînd fotbal poţi pune probleme Stelei. Iar Pandurii a avut o prestaţie de mare echipă. Presing avansat, joc de pase elaborat, doi închizători care au recuperat tot ce se poate, plus două extreme, Răduţ şi Nicoară, "plantaţi" peste Alcenat şi Guilherme, care au făcut ravagii în prima parte.

Aşa s-a construit şi golul din minutul 4: o combinaţie pe cale de dispariţie din fotbalul românesc, dar atît de des văzută în jocul Barcelonei. 8-10 pase din prima, în zona din dreapta, o combinaţie play-station pe traseul Unguruşan-Nicoară-Nistor-Nicoară, toate acestea "asezonate"cu o finalizare simpă a lui Răduţ au însemnat 0-1 pe tabelă. Plus o minirăzbunare din partea optarului gorjean, aruncat de Steaua ca un balast acum cîţiva ani.

Hamroun, singurul cap limpede

Chiar şi după gol, oaspeţii au rămas sus. Şi în teren, dar şi cu privirea. N-au făcut pasul înapoi, iar Steaua a fost incapabilă să decodeze jocul agresiv şi plin de viteză al oamenilor lui Edward. Stanciu s-a chinuit să dribleze şi să paseze, Chipciu a fost prea izolat, singurul care a contat a fost Hamroun. Totuși, cu o floare nu se face nici primăvară şi nici chipul campioanei nu se luminează.

Niţă kamikadze

Mirel n-a schimbat nimic la pauză. Nici ca distribuţie, nici ca şi concepţie tactică. Motiv pentru care Pandurii a continuat să pună presiune şi să stea în preajma careului campioanei. Răduţ a executat în stil Budescu o lovitură liberă din zona laterală şi doar sacrificiul lui Niţă, care s-a dat la propriu cu capul de bară, a evitat golul (51).

În lipsă de idei şi de soluţii ofensive, Rădoi a renunţat la filosofia lui cu Chipciu atacant. L-a băgat pe Tade vîrf, Alex a trecut în stînga, iar Hamroun i-a preluat zona lui Stanciu. Degeaba, fiindcă în afara unui "galben" încasat la 75 de scunde după ce a intrat, Tade n-a produs nimic şi devine pe zi ce trece o ţeapă tot mai mare. Din vina lui sau poate şi din vina unui staff tehnic al Stelei incapabil să facă nişte fotbalişti să joace măcar la nivelul pe care l-au arătat, unul ridicat, la alte formaţii din Liga 1.

Bară Hora, gol Muniru

Ocaziile de poartă au apărut tot în preajma lui Niţă. Droppa a tras alături, singur în careu (67), după care, un contraatac rapid ca o maşină de F1 l-a pus pe Hora în situaţie de 1 contra 1 cu portarul: şutul său a zguduit bara şi a păstrat-o în viaţă pe Steaua!

E mult spus în viaţă, trupa lui Rădoi a trăit ca un pacient ajutat de aparate să respire şi să spere că se poate agăţa de ceva pentru a scoate măcar un punct. Şi miracolul s-a produs. Fiindcă la cum a jucat, golul norocos şi apărut din nimic al lui Muniru e ca o mînă pe cap pe care Dumnezeu i-a pus-o aseară campioanei. Şi a protejat-o de o înfrîngere pe care ar fi meritat-o din plin!

"Am un sentiment de dezamăgire că nu plecăm acasă cu toate cele 3 puncte, dar simt şi multă mîndrie că Pandurii a fost echipa care a pierdut două puncte jucînd pe terenul Stelei. Sîntem pe drumul corect şi mă bucur că i-am dezamăgit pe unii pariori care anticipau şi vorbeau numai prostii"
Edward Iordănescu, antrenor Pandurii

"Important e că nu am pierdut. Pînă la urmă se adaugă un punct, ne-am mai apropiat un pic de Astra. Trebuie să recunosc că adversarul din seara asta ne-a pus mari probleme, în prima repriză ne-a surprins total. Cred că Pandurii va fi o foarte greu de bătut pînă la finalul campionatului"
Sulley Muniru, mijlocaş Steaua

"Am făcut un meci bun, regret că nu ne-am apărat bine la acea fază fixă. Am arătat însă că există fornații importante în Liga 1 şi în afară de cele care se vorbeşte mereu, Steaua şi Dinamo. După meciul din seara asta, cred că unii vor vorbi mai mult şi mai frumos despre Pandurii"
Cristian Săpunaru, fundaş Pandurii

"Am construit o fază foarte frumoasă la gol, cu demarcare pe spaţiul liber, apariţia mea în careu, şi am plasat bine mingea. Am avut posesie, am făcut presing, cred că am surprins-o pe Steaua, păcat că n-am mai rezistat încă 7-8 minute. Nu sînt lipsit de modestie cînd spun că meritam mult mai mult"
Mihai Răduţ, mijlocaş Pandurii

"Am început meciul foarte prost. Pînă în minutul 75 nu prea am contat, ne-am trezit tîrziu, bine că am marcat, e OK şi aşa avînd în vedere că pînă la golul lui Muniru scorul ar fi putut să fie 0-3, 0-4"
Adrian Popa, mijlocaş Steaua

"Edi Iordănescu a comis o eroare, face schimbare fix înainte de faza fixă a Stelei din care iese golul egalizator. E o lege nescrisă, să nu faci înlocuire înaintea unui astfel de moment"
Vlăduţ Munteanu, fost jucător Dinamo

"Mi-e dor de Steaua, de-asta am stat foarte aproape de teren, să fiu lîngă foştii mei colegi. Cînd jucam eu, cîştigam cu 6-0! Îmi doresc să revin, dar nu doar eu pot să iau o astfel de decizie. Din păcate am văzut în seara asta o atmosferă tristă"
Claudiu Keşeru, ex-atacant Steaua

"Partea bună e că am evitat înfrîngerea, însă am jucat slab, am stat departe de adversar, am fost dominaţi. Noi, antrenorii, sîntem de vină fiindcă nu i-am capacitat la maximum"
Nicolae Dică, secund Steaua

23 de ania împlinit Muniru chiar ieri, zi în care a marcat primul său gol în L1, în al 55-lea meci disputat pe prima scenă în tricoul a două formații, CFR şi Steaua

70%e procentajul punctelor cîştigate de Pandurii, 19 din 27, în ultimele

9 etapeîn care n-a cunoscut înfrîngerea şi în care adversare i-au fost: Steaua, Astra, Viitorul, ASA, Dinamo, CFR, Craiova şi Botoşani

Steaua Parametru Pandurii
44% Posesie 56%
9 Şuturi la poartă 11
5 Şuturi pe poartă 5
4 Cornere 5
1 Ocazii 5

steaua pandurii 1 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
876135319129550
 •  26 Octombrie 2015, 17:16

Mare tristete in redactia anti-stelista... Cand nu poti sa spui ca Steaua a castigat cu arbitrii, macar sa spui ca a obtinut o remiza cu noroc! Golul lui Muniru a fost norocos? Cum asa? S-a impiedicat Muniru si a cazut peste minge? Sau a vrut sa degajeze in tribuna, dar vantul a luat mingea si a bagat-o in poarta? Bine, puteati sa scrieti si ca lovitura a fost bine executata si ca Steaua adusese doi oameni liberi la finalizare, in timp ce apararea Pandurilor era visatoare (in frunte cu genialul Momcilovici, notat cu 7 de Gazeta - unul din cei mai buni jucatori de pe teren :))). Dar oftica e prea mare... La fel, Steaua a avut noroc si la faza in care Hora a dat in bara. A avut noroc ca arbitrii nu au vazut offside-ul lui Hora, la fel cum a avut tot meciul "norocul" ca Tudor sa arbitreze in compensatie pentru Botosani si sa dea o gramada de faulturi si cartonase pentru infractiuni inexistente. PS: Se scrie kamikaze, nu kamikadze - cuvantul vine din japoneza, nu din georgiana. Inteleg ca nu suportati Steaua, dar cu limba romana ce aveti???

stelian6
stelian6  •  26 Octombrie 2015, 16:06
Postat de khal_37 pe 26 Octombrie 2015, 13:20

Intrebare de baraj pentru extremistii antiromani si antistelisti de pe acest site! Cum echipa ca botosani, pandurii, petrolul, u cluj(ciuca batailor din liga a 2-a) care in meciurile directe cu Steaua arata ca niste ,,echipe mari'', in care jucatorii reusesc sa alerge incredibil 90 de minute, sa are pamantul, sa aiba interventii spectaculoase, sa arate lumii intregi ca de fapt ei sunt mari fotbalisti, sa resusesca combinatii incredibile, recuperari uluitoare etc etc...sunt morti cu alte echipe, dau cu stangul in dreptul, din minutul 60 nu mai pot sa alerge, sunt terminati(vezi cazul lui Croitoru care pe cand juca la botosani, impotriva Stelei a alergat 9,8 kilometri!!! Depasindu-l chiar si pe Banel Nicolita! Iar in celealte partide in minutul 60-70 era SCHIMBAT DIN CAUZA CRAMPELOR MUSCULARE SI EPUIZARII FIZICE. CHIAR NIMENI NU SE PRINDE CA ACESTI FLACAI SPORTIVI SUNT DOPATI? Chiar toata lumea a proasta iar aceste echipe mediocre cu jucatori submediocri se metamorfizeaza noaptea devenind BArcelona, Real Madrid sau Bayern Munchen, iar sportivii devin Messi, Iniesta, Ronaldo sau Bale doar la MECIURILE CU STEAUA?

Stresul tau si al unora ca tine ,rupti de realitate , este "de ce echipele joaca cu atata ambitie impotriva FCSB (ca nu e vb de Steaua) ?". Si asta pentru ca in decursul zecilor de ani de blaturi , v-ati obisnuit ca echipele sa faca figuratie in fata stelistilor !!! Asta e realitatea, nu jucati, luati puncte fara sa impresionati. Problema reala este de ce nu jucati, nu de ce joaca ceilalti cu ambitie ! ca de obicei, stati cu capul in jos, ca liliecii , si vedeti mereu invers !

khal_37
khal_37  •  26 Octombrie 2015, 13:20

Intrebare de baraj pentru extremistii antiromani si antistelisti de pe acest site! Cum echipa ca botosani, pandurii, petrolul, u cluj(ciuca batailor din liga a 2-a) care in meciurile directe cu Steaua arata ca niste ,,echipe mari'', in care jucatorii reusesc sa alerge incredibil 90 de minute, sa are pamantul, sa aiba interventii spectaculoase, sa arate lumii intregi ca de fapt ei sunt mari fotbalisti, sa resusesca combinatii incredibile, recuperari uluitoare etc etc...sunt morti cu alte echipe, dau cu stangul in dreptul, din minutul 60 nu mai pot sa alerge, sunt terminati(vezi cazul lui Croitoru care pe cand juca la botosani, impotriva Stelei a alergat 9,8 kilometri!!! Depasindu-l chiar si pe Banel Nicolita! Iar in celealte partide in minutul 60-70 era SCHIMBAT DIN CAUZA CRAMPELOR MUSCULARE SI EPUIZARII FIZICE. CHIAR NIMENI NU SE PRINDE CA ACESTI FLACAI SPORTIVI SUNT DOPATI? Chiar toata lumea a proasta iar aceste echipe mediocre cu jucatori submediocri se metamorfizeaza noaptea devenind BArcelona, Real Madrid sau Bayern Munchen, iar sportivii devin Messi, Iniesta, Ronaldo sau Bale doar la MECIURILE CU STEAUA?

Vezi toate comentariile (7)
Comentează