FOTBAL  »  Superliga  »  VIITORUL - CSU CRAIOVA 2-0

VIDEO Olimpici » Elevii lui Hagi au învins clar Craiova, scor 2-0. Viitorul a urcat pe locul 1 în clasament

Hodorogea l-a blocat bine tot meciul pe Vătăjelu și a dat lovitura și în atac, stabilind scorul final
Hodorogea l-a blocat bine tot meciul pe Vătăjelu și a dat lovitura și în atac, stabilind scorul final

Articol de - Publicat duminica, 04 decembrie 2016 00:00

Elevii silitori ai lui Hagi i-au învins clar aseară pe juveții fără prea multe idei ai lui Mulțescu, iar Viitorul s-a instalat, măcar pentru o zi, pe locul 1 al clasamentului.

Finala de sâmbătă seară pentru poziția de lider. Așa s-a tradus meciul de aseară, de la malul mării, dintre Viitorul și Craiova. Miza victoriei era posibilitatea de a trece, fie și pentru 24 de ore, pe locul 1. Gică Hagi și Gigi Mulțescu au fost oameni de gol, astfel că și echipele lor mizează pe ofensivă.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Cei care au învățat lecția

Ce începe prost pentru olteni se termină și mai prost. Nimely l-a pus în cursă pe Chițu (5), care a beneficiat de greșelile a doi dintre jucătorii de mare siguranță ai Științei. Vătăjelu n-a fost în stare să respingă cu pieptul, Calancea a fost prea rece pe linia porții, iar Chițu a executat ardent la colțul scurt: 1-0!

O scânteie care a dat foc planurilor lui Mulțescu, iar trupa din Bănie a resimțit șocul. Supușii "Regelui" au pus monopol pe minge, pe joc, în vreme ce adversarii au alergat neputincioși, mai mult doar că să blocheze.

După un corner executat englezește de Chițu, Nimely bun la toate a deviat cât să-l lase pe Hodorogea (36) în situația de a împinge balonul dintr-un metru în poarta goală: 2-0! Viitorul își ținea oponentul cu mâna în gât.

După ureche

Știința nu mai avea ce pierde, Mulțescu l-a introdus pe Bancu, care a adus mai multă prospețime pe faza ofensivă. S-au trezit și oltenii, speriați de perspectiva unei a treia înfrângeri în ultimele 4 runde.

Poate altfel s-ar fi scris soarta partidei dacă Râmniceanu (48) nu para șutul lui Băluță cu o robinsonadă - vă mai aduceți aminte această expresie de la radioul anilor '90?! Juveții n-au fost descumpăniți, au tot încercat să găsească un culoar favorabil, doar că elevii lui Hagi au arătat că nu mai sunt niște țânci de grădiniță, băieții au crescut și vor să arate că sunt buni de facultate.

Băluță (76) n-a găsit ținta din careu. Chițu a făcut cam tot ceea ce a dorit cu adversarii, numai că Iancu (85) a semiluftat din poziție centrală. Ivan a tot încercat să impresioneze, însă nu-și revine după accidentarea de la "națională". Se vede că fără el Știința e în declin. Viitorul e de viitor, Academia a ajuns prima în Liga 1.

Refăcut cu gol

Robert Hodorogea a marcat aseară prima dată în Liga 1. Și a aflat abia în ultimul moment că va fi pe teren, refăcându-se după o lovitură primită în zona rinichilor în meciul cu Gaz Metan (1-1), pe 21 noiembrie.

Jucătorul a fost anunțat abia ieri de către staff că face parte din planurile "Regelui" pentru partidă, fiind titularizat și marcând în premieră la meciul cu numărul 40 în prima divizie. Fotbalistul mai avusese doar 4 assist-uri pentru Viitorul în Liga 1, până aseară.

Hagi lovit!

Șoc la Ovidiu: Gică Hagi a fost împins de Rambe, atacantul i-a băgat mâna-n gât și l-a împins! Imediat după fluierul final, Hagi i-a reproșat ceva jucătorului oltenilor, mergând apoi spre zona în care Vătăjelu îi spunea ceva lui Răzvan Marin. Gică l-a împins pe căpitanul juveților, iar Rambe a venit în fugă și i-a pus mâna în gât tehnicianului.

Râmniceanu a sosit şi el în fugă spre a se răfui cu fotbalistul din Capul Verde. Portarul l-a lovit pe Rambe, și Sorin Rădoi a lovit, în timp ce vârful Științei a ripostat și el în același mod.

După meleul general, arbitrul le-a acordat cartonașe roșii lui Rambe și Râmniceanu. Hagi a făcut o adevărată criză de nervi ulterior, fiind cu greu calmat de oamenii din staff.

Ce-a spus Hagi după incidente:

  • "Au venit străinii în România să mă înjure?! Pe mine?! Măcar dacă ar veni străini de valoare. La mine acasă să fiu înjurat?! În tur, a fost Madson, acum a venit ăsta! Sunt străini care au câte 10 kg în plus și numai fotbal nu joacă! Rambe ală are 200 de kile și ține locul la un român"
  • "Ce nu pot să suport e când văd jucătorii străini care n-au respect de fotbalul românesc. Mă uitam între ei și a sărit la bătaie. Auzi, ce mare era el!"
  • "Au fost două echipe frumoase. Noi am avut strategia mai bună. Am meritat victoria"

"Nu știu ce bătaie a fost pe teren, eu am plecat imediat la cabine. Oricum, adversarii au jucat agresiv, peste limita regulamentului. Poate și Gică Hagi trebuia să evite incidentul"
Gheorghe Mulțescu, antrenor CSU Craiova

"Nu știu ce a fost acolo, s-au certat cu toții, eu sunt bine"
Andrei Ivan, atacant CSU Craiova

"Nu cred că trebuia să se ajungă la un asemenea final... Nu mai am ce comenta, se vede pe camere. Eu am avut o problemă cu Carp, nu trebuia să ne înjure. Și el, și Răzvan Marin. Mai bine lăsam eu de la mine!"
Bogdan Vătăjelu, fundaș CSU Craiova

"Cei de la Craiova ne-au înjurat permanent și ne spuneau că jucăm pentru Steaua. De parcă ei ar avea vreo șansă la titlu!"
Aurelian Chițu, atacant Viitorul

5meciuri fără gol bifase Chițu până la reușita de aseară. Atacantul e golgeterul Viitorului, cu 7 reușite

viitorul csu craiova 2 0

Save

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (10)
amicu
amicu  •  04 Decembrie 2016, 12:51

hagi nu avea de ce sa se bage sa=l impinga pe vatajelu. Taranu s-a dus direct la scandal, desi Razvan Marin si cu Vatajelu vorbeau normal, Marin calmand-ul pe Vatajelu. Insa taranu s-a dus direct sa-l impinga pe oltean, Rambe a sarit aparandu-si coechipierul. O fi fost hagi mare jucator, insa asta nu-i da dreptul sa faca orice.

amicu
amicu  •  04 Decembrie 2016, 12:49

cu fcsb-ul DE CE NU VRETI SA CASTIGATI????/

observator_federal
observator_federal  •  04 Decembrie 2016, 11:00
Postat de inginerul_reloaded pe 04 Decembrie 2016, 10:45

se va vedea inca o data cum comisiile aservite balbaitului securist de la frf, nu-l vor pedepsi pe grasul ala negru care l-a lovit pe Gica Hagi.

Si nici pe Hagi, care si-a shifonat definitiv imaginea de "lnvingator"... Sa-l bata pe frate-sau ca sa-l respecte, daca asa-i place lui sa lupte, insa pe noi " ne-a pierdut"...

Vezi toate comentariile (10)
Comentează