FOTBAL  »  Superliga  »  CSU CRAIOVA - CHIAJNA 1-1

VIDEO Oltenia, eterna Terra Rocha! » Două penalty-uri au decis rezultatul din CS U Craiova - Chiajna: 1-1

Lui Welington nu i-au tremurat genunchii și a deschis scorul pe fostul
Lui Welington nu i-au tremurat genunchii și a deschis scorul pe fostul "Central"

Articol de GSP - Publicat luni, 20 octombrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 19 octombrie 2014 23:38

Varga a făcut un 11 metri prostesc în debutul meciului, Welington l-a transformat, după care Universitatea a fost salvată de Nuno Rocha, jucătorul din Insulele Capului Verde provocînd eliminarea lui Stan şi penalty-ul din care Ferfelea a egalat.

Oltenia e o zonă unde fitilul se aprinde uşor şi se stinge la prima oftare. Scînteia a fost oferită de cuplul Cârţu-Săndoi, care a legat 4 rezultate pozitive, suficient pentru a aduce aproape 10.000 de oameni pe "Ion Oblemeco", mai mult decît la toate meciurile disputate pînă ieri în această etapă, luate la un loc!, cu excepţia derby-ului CFR - Dinamo.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Oftatul a venit după ceva mai mult de 300 de secunde de la start. Varga şi-a uitat reflexele de fotbalist şi le-a împrumutat pe cele de voleibalist: a comis henţ, era în careu, Chivulete nu s-a lăsat copleşit de tribunele pline şi a dus balonul pe punctul cu var. De unde, Welington a avut sînge rece şi gleznă fină şi l-a executat perfect pe Bălgrădean: 0-1!

Curelea cu ocaziile, Bawab cu "floricelele"
Ştiinţa a reacţionat bine şi a început să joace. Primii 30 de metri din terenul Chiajnei s-a colorat în verde aprins, culoarea echipamentului ilfovenilor. Dominarea şi morişca de pase a gazdelor au început să producă şi ocazii, însă, ca şi Varga, Curelea nu mai e nici el golgeterul de altădată şi dintr-o situaţie în care n-ai voie să nu marchezi, el a tras prost şi i-a oferit lui Rîmniceanu parada întîlnirii (21).

În rest, multă agitaţie în jocul gazdelor şi puţine realizări şi din cauza lui Bawab, un iordanian care crede că fotbalul înseamnă că ori de cîte ori ai mingea la picior e nevoie de 3-4 "floricele" ca să produci pericol. O avea Lovin 33 de ani şi mai trebuie să suporte şi chinul postului de fundaş central, dar cît să-l "citească" pe Bawab probabil că a învăţat în primii ani ai junioratului.

Bulgarul gafeur
După pauză, Concordia a gestionat şi mai bine presiunea juveţilor. Şumudică i-a dat şah tandemului Cârţu-Săndoi, a scos un atacant, pe Pena, şi a băgat încă un mijlocaş, pe Roşu, iar defensiva sa a devenit impenetrabilă. Degeaba a fost scos de pe teren fostul fotbalist Dacian Varga, CraiOlguţa a jucat tot bătrîneşte, iar Rîmniceanu a făcut un bun antrenament la şuturile anemice, de la di stanţă, ale adversarilor.

Doar Alex Stan a dorit să facă finalul exploziv. A încasat două "galbene" în 8 minute şi şi-a lăsat colegii să sufere teribil. Suferinţa lor s-a transformat în neputinţă în primul minut al prelungirilor, cînd bulgarul Diulgherov a produs un fault prostesc în careu, asupra lui Nuno Rocha. Chivulete a văzut bine şi de această dată, iar Ferfelea a salvat un punct pentru alb-albaştri.

Chivulete, perfect
În minutul 6, Andrei Chivulete a dictat penalty pentru oaspeţi, după ce mingea şutată de Fernando Henrique, din lovitură liberă, s-a oprit în mîna lui Dacian Varga. Reluările TV i-au validat decizia: fotbalistul CSU şi-a depărtat mîna de corp şi a blocat balonul, fiind încadrat la ceea ce UEFA nu permite la astfel de faze.

Dacă un jucător îşi desface braţele cu scopul de a-şi mări suprafaţa corpului atunci cînd adversarul execută o lovitură liberă, după care mingea îl atinge în mînă, trebuie acordată lovitură de pedeapsă. Eliminarea lui Stan a fost, de asemenea, corectă, ca şi penalty-ul din finalul meciului, cînd Diulgherov l-a faultat din spate pe Rocha.

"Aveam 1-0, ne-am dorit mult să nu pierdem şi a apărut instinctul de conservare. Diulgherov n-are voie niciodată în viaţa lui să facă acel fault din care Craiova obţine penalty. Am pierdut şi la Tîegu Mureş în minutul 90, deja parcă devenim specialişti să irosim puncte pe final" (Marius Şumudică, antrenor Chiajna)

"Dacă am avea şi noi un public cum are Craiova, cu siguranţă că am fi mult mai sus în clasament, însă noi cînd ieşim la încălzire, am avea timp, pînă la începutul meciului, să dăm mîna cu fiecare spectator în parte" (Marius Şumudică, antrenor Chiajna)

"Am pornit acest meci de la 0-1. Am revenit, am jucat, pînă la urmă e bine că rămînem neînvinşi de cînd am preluat eu şi Sorin echipa. Punctele se cîştigă incredibil de greu în acest campionat şi noi strîngem, stăm bine" (Emil Săndoi, antrenor CSU Craiova)

DIALOGUL MECIULUI
- "E o mare prostie să retrogradeze 6 echipe. S-au găsit deştepţii ăştia să facă acest sistem, o tîmpenie mai mare nu există!" (Marius Şumudică, antrenor Chiajna)
- "Îl deranjează pe domnul Şumudică faptul că pică 6, deci e un campionat foarte atractiv?! Păi, să se transforme în Romică Paşcu şi să ceară ce a cerut acesta acum vreo 20 de ani, să jucăm degeaba şi să nu mai pice nimeni. Aşa ar fi mulţumit domnul Şumudică?!" (Marius Mitran, director de comunicare LPF)

11 puncte a acumulat CSU Craiova, din totalul de 15, de cînd pe bancă a fost instalat cuplul Săndoi-Cârţu

Cifrele meciului
Craiova - Parametru - Chiajna
54% - Posesie - 46%
17 - Şuturi la poartă - 3
6 - Şuturi pe poartă - 1
8 - Cornere - 1
0 - Intervenţii portar - 5

638259-csu-craiova-chiajna-1-1.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (7)
savoss
savoss  •  21 Octombrie 2014, 17:56

Forza CLONA! Tineti-o tot asa! Poate negociati cu generalii Selei si va numiti Steaua Bucuresti. Ca vad ca asta cu Universitatea Craiova nu merge. Sar poate Dinamo Bucuresti. Poate Clondiruta negociaza ceva Saracul Negoita. Ca si-asa sunt in acelasi partid.

andytheblue
andytheblue  •  20 Octombrie 2014, 13:02

scapa clona de retrogradare sigur ! sper sa pice chiajna !

dora
dora  •  20 Octombrie 2014, 11:22

Mitran sa isi vada de treaba lui...ca si asa au probleme destule cu drepturile tv...

Vezi toate comentariile (7)
Comentează