FOTBAL  »  Superliga  »  OŢELUL - ACS POLI 1-0

VIDEO Oţelul trăieşte! » Fosta campioană a cîştigat contra Timişoarei şi are salvarea în propriile mîini

Gălățenii s-au bucurat ieri, dar salvarea e încă departe
Gălățenii s-au bucurat ieri, dar salvarea e încă departe

Articol de GSP - Publicat vineri, 09 mai 2014 00:00 / Actualizat vineri, 09 mai 2014 00:41

Patru echipe se bat ca să rămînă în Liga 1: ACS Poli, Viitorul, Oţelul şi Săgeata. Dintre ele, două vor merge în eşalonul secund din stagiunea următoare.

Oţelul a scăpat de dezastru sau măcar l-a amînat. Gălăţenii vor afla în următoarele trei etape dacă izbutesc să scape de retrogradare. Mai speră, graţie victoriei de ieri cu ACS Poli, un 1-0 în care ex-campioana a dominat clar, a ratat enorm şi a ţinut cu dinţii de avantajul minim.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Care sînt consecinţele rezultatelor înregistrate în etapa a 31-a asupra disputei din partea a doua a clasamentului?
- Alexa şi ai lui au motive să fie nervoşi şi îngrijoraţi. Cu victoria de ieri, Oţelul are posibilitatea să-şi asigure salvarea în următoarele două runde, ajutată şi de program. Echipa germanului Lienen merge la Vaslui în runda următoare, pe terenul unei formaţii deja retrogradate, din cauza lipsei licenţei, şi care a pierdut deja majoritatea fotbaliştilor importanţi. Apoi o primeşte acasă pe Viitorul, altă contracandidată la evitarea retrogradării. Întrucît Vaslui şi Corona nu au luat licenţa, mai retrogradează doar locurile 16 şi 17.
- Viitorul a "ciupit" un punct la Tîrgu Jiu după ce a fost condusă şi e pe 15 în acest moment. Dar în etapa viitoare joacă împotriva Petrolului, un adversar care trebuie să cîştige ca să-şi securizeze poziţia a doua, şi apoi merge la Galaţi pentru un derby disputat pe teren străin.
- Timişoara, tot cu 34 de puncte, ca şi echipa lui Hagi, are un program mai blînd decît al Viitorului: le primeşte acasă pe Ceahlăul şi pe Chiajna, echipe mai liniştite pe finalul sezonului, şi merge într-o deplasare grea, la Astra. Concordia poate să funcţioneze pe post de arbitru: formaţia lui Şumudică evoluează şi cu Săgeata, şi cu ACS Poli, ambele meciuri în deplasare.

Clasamentul "retrogradabilelor":
14. Timişoara 34 de puncte
15. Viitorul 34
16. Oţelul 34
17. Săgeata 32
Corona Braşov şi FC Vaslui sînt deja retrogradate, întrucît nici nu deţin licenţa pentru campionatul următor, situaţie în care mai duc în Liga a doua doar locurile 16 şi 17.

Programul finalului de sezon
Etapa a 32-a: Săgeata-Chiajna, Timişoara-Ceahlăul, Viitorul-Petrolul, Vaslui-Oţelul
Etapa a 33-a: Dinamo-Săgeata, Astra-Timişoara, Oţelul-Viitorul
Etapa a 34-a: Steaua-Oţelul, Săgeata-CFR, Timişoara-Chiajna, Viitorul-Ceahlăul

"Dacă n-o batem pe Chiajna în etapa următoare, înseamnă că nu are rost să mai sperăm, nici nu merităm să continuăm în prima ligă" ( Lucian Munteanu, fundaş Săgeata)

616235-otelu-acs-poli-1-0.jpg

Cariera pe care și-a construit-o fotbalistul dat afară de la FCSB, umilit și numit „vagabond” de Gigi Becali: „Ne vedem peste un an!”

Cornel Dinu a jignit doi „tricolori” după amicalul naționalei: „Au nume de CAP” + Fotbalistul despre care a spus „bine că nu l-am văzut pe teren”


Comentarii (11)
ertyuiop
ertyuiop  •  10 Mai 2014, 08:25

Portarul Claro nota 4?!!!! Alta perla, cei care acorda note merita un 1 curat....jalnicilor!

ertyuiop
ertyuiop  •  10 Mai 2014, 08:23

Acum vad nota lui Goicoechea.....nota 6, pt. ce?!! Nu se stie, nu a avut ce apara, nu a gresit la vreo minge usoara!

ertyuiop
ertyuiop  •  10 Mai 2014, 00:24
Postat de whiteredarad pe 09 Mai 2014, 14:10

Cred ca ai vazut alt meci,sau inima iti bate mai tare pentru o echipa,nu pentru corectitudine. Toti impotentii,care nu pot ajnge la poarta dau vina pe arbitri.Or gresi si ei dar impotentii,tot impotenti raman. daca Timisoara joaca in felul asta cind are "cutitul la os" nu are nici o sansa. Nu vad de ce Cehlaul sau Chiajna ii vor proteja (chiar dca Chivorchian e la FRF)

m-ai confundat cu un timisorean?! aveti voi 6 titluri insa avem si noi unul.....e acolo in avatar frumosul de el! sau daca vrei moldoveneste, "frumosul di el"! :))))

Vezi toate comentariile (11)
Comentează
Close