FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - ASTRA 1-3

VIDEO Pap, nume de loser! » Şumudică a odihnit mai bine de jumătate dintre titulari, dar tot a cîștigat cu Poli: 3-1

Etapa trecută, la Dinamo, Pap a greșit tot la 1-1, gafa sa stabilind scorul final, 2-1 pentru roș-albi
Etapa trecută, la Dinamo, Pap a greșit tot la 1-1, gafa sa stabilind scorul final, 2-1 pentru roș-albi

Articol de - Publicat luni, 10 august 2015 00:00

Pentru al doilea meci consecutiv, Poli a pierdut din cauza portarului său, care la 1-1 a scăpat în poartă mingea la şutul lui Boldrin.

Timişoara nu şi-a uitat pasiunea pentru fotbal o dată cu dispariţia echipei lui Marian Iancu. Pe o vreme înfiorătoare, cu peste 40 de grade la nivelul solului, circa 8.000 de spectatori au venit la stadion ca s-o vadă pe Poli, dar şi pe proaspăta performeră a turului 3 din Europa League.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Din păcate pentru cei din tribune, măcar în prima repriză n-au văzut nici una, nici cealaltă. Şumudică a decis să-şi menajeze piesele grele,în timp ce trupa lui Alexa a jucat de-a dreptul jenant.

Gafă Cînu

Chiar şi cu multe rezerve pe teren, Astra a evoluat în stil de mare echipă. A controlat jocul, a pasat, şi-a creat ocazii şi a trecut şi peste deciziile potrivnice ale arbitrului Bîrsan. Dandea a lovit bara (27), după care şutul moale al lui Teixeira a fost reţinut de Pap.

Ceea ce era logic s-a petrecut cu 10 minute înainte de pauză. Cînu a judecat ca un începător duelul cu Florea, s-a urcat la propriu peste el şi a provocat penalty-ul din care Enache n-a ratat: 0-1!

Schimbările care au schimbat jocul

Pauza a trezit-o pe Timişoara. De fapt, Alexa, care a făcut două schimbări bune, i-a introdus pe rapidul Bărbuţ şi pe Segovia, un atacant pus pe hărţuit apărarea giurgiuveană imediat cum a intrat. E drept, şi Şumi le-a dat o mînă de ajutor gazdelor. A dat semnalul retragerii în momentul în care l-a scos pe De Amorim şi l-a introdus pe lentul Takayuki.

Poli a început să lege jocul, s-a prăvălit peste careul unui Gavrilaş, care a scos tot ce a fost de scos. Pînă în minutul 58, cînd centrarea bună a lui Belu a fost apreciată greşit de Lovin, care a sărit pe sub balon, iar Segovia a finalizat în stil Zamorano: 1-1!

Boldrin gol, assist Pap

Şi tocmai cînd şi publicul începuse să guste din jocul ofensiv al favoriţilor, Pap, cu un singur "p", cel cu doi e la Steaua, a comis o eroare cum trebuie să cauţi cu lumînarea pînă şi în curtea şcolii, la miuţele liceenilor.

Boldrin a trimis spre poartă de la 25 de metri, şutul a fost atît de slab încît probabil un portar ar fi putut opri mingea chiar şi cu piciorul, dar Pap s-a aruncat pe balon, care i-a scăpat pe sub el şi a intrat în poartă: 1-2!

Alexa şi-a pus mîinile în cap a disperare, în timp ce Şumudică a făcut gesturi către banca gazdelor prin care parcă îşi cerea scuze că echipa sa a marcat un asemenea gol.

Pap le-a prăbuşit psihicul colegilor, care n-au mai avut forţa să se ridice de la podea. Finalul a fost la îndemîna Astrei, care a plimbat mingea, a mai irosit cîteva situaţii de poartă prin Alibec, dar a și marcat prin Roșu după o fază spectacol.

Astra defavorizată

Giurgiuvenii ar fi trebuit să primească încă un penalty. În  minutul 18, la 0-0, Belu a oprit intenţionat mingea cu mîna în propriul careu, însă "centralul" Marcel Bîrsan a lăsat jocul să continue. Și Curtean ar fi trebuit eliminat spre finalul primei reprize. A avut o intrare extrem de tare asupra unui adversar, el avînd deja un avertisment încasat în minutul 25. Bîrsan n-a sancţionat faultul lui Curtean.

"A fost greu pentru că veneam după calificarea cu West Ham şi toată lumea ne ridica în slăvi"
Marius Şumudică, antrenor Astra

"Am avut o posesie senzaţională, sînt mulţumit de toată lumea. Am vrut să alerge mingea mi mult de jucătorii şi ne-a ieşit"
Marius Şumudică, antrenor Astra

Cifrele meciului

ACS Poli Parametru Astra
38% posesie 62%
7 șuturi pe poartă 8
10 șuturi la poartă 13
3 cornere 4

acs poli astra 1 3

Interviu ȘOCANT cu fostul internațional român care deține o școală de fotbal: „80% dintre români susțin Rusia. Știm cu toții ce este Ucraina - rahat!” » GSP l-a contactat azi: „Îmi mențin afirmațiile!”

Retragere-șoc în tenis! Nici măcar nu și-a anunțat fanii, dar a cerut să fie scoasă din programul de testare antidoping


Comentarii (6)
894347060631419
Ady Oster  •  10 August 2015, 15:19

Mingea aceea nici nu trebuia sa ajunga pina la Pap. Dar fundasii lui Poli au facut doar figuratie si l-au lasat pe Boldrin sa traga. Greseala a fost colectiva.

mal.
mal.  •  10 August 2015, 14:45
Postat de portardelegenda pe 10 August 2015, 12:06

un articol scris de unul care se vede ca nu prindea echipa blocului in care s-a nascut . ba nepoate ca sa cresti un portar trebuie sa treci si prin asemenea momente pana ajunge ala micu sa valoreze ceva milioane ca doar nu crezi ca de geea sau ter stegen nu le-au comis . Daca eram in locul tau incurajam copilul ca m-am saturat de arlauskisi si pesania si altii in loc sa -i crestem sanatosi pe ai nostri

Probabil aveți dreptate... cred însă că De Geea și ter Stegen comiteau d'astea la campionatul de copii, nu în prima ligă! Că, de fapt, asta este diferența! PS: să nu uitați să ne spuneți când va costa Pap câteva milioane!

portardelegenda
portardelegenda  •  10 August 2015, 12:07

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (6)
Comentează