FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - GAZ METAN 0-1

VIDEO Pe piață sunt și antrenori » Gigi, ia-l și pe Șumi! Reghecampf pare în criză de idei, iar Steaua a făcut un nou meci penibil, 0-1 cu Gaz Metan

Boldrin a ratat șansa să marcheze al treilea său gol consecutiv din penalty pentru Steaua // FOTO Raed Krishan
Boldrin a ratat șansa să marcheze al treilea său gol consecutiv din penalty pentru Steaua // FOTO Raed Krishan

Articol de GSP - Publicat luni, 17 octombrie 2016 00:00

Cât va mai avea Becali răbdare cu Reghecampf? Antrenorul nu reușește să lege jucătorii cumpărați, echipa nu crește deloc și n-a mai beneficiat nici de arbitraj favorabil, ca în partidele trecute.

Helenio Herrera nu a trecut prin Mediaș, deci e exclus ca Pustai să fi găsit niscaiva notițe secrete, vreo cheie universală a apărării. Gazul se postează în jumătatea proprie cu 7 fundași, două extreme și un mijlocaș de atac, Eric.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

În casetă, sistemul e 4-5-1, doar pentru încadrarea într-un șablon a aglomerației pe care o creează ardelenii.

Ei nu sunt de condamnat. Nou-promovați, au venit pe Arena Națională pentru o deplasare la cel mai titrat și mai bogat club românesc.

Mai ales bogăția Stelei ar trebui să facă diferența, pentru că e un atribut de actualitate. Palmaresul e un element abstract căutat prin sertarele Armatei, ale palatului din Aleea Alexandru și în instanțele de judecată.

Șoriceii roș-albaștri

Poate că nu la Pustai trebuie căutată explicația pentru aspectul jocului. Steaua nu e în stare să se descurce, fiecare jucător al ei arată ca un șoricel pierdut într-un labirint. Boldrin și De Amorim scad pe măsură ce se adaptează printre roș-albaștri, Jakolis e și el mai slab decât era la CFR. Iar Golubovici...

Golubovici e un zugrav part-time lăsat să dea cu bidineaua peste picturile dintr-un muzeu. Rudimentar, sârbul are și mișcări de cărăuș, de tip obișnuit ca fiecare meci să fie un chin, o tăvăleală și o serie de dueluri cap în cap cu adversarii.

Munca lui răsplătea la Iași o formație construită pentru un asemenea gen de fotbal. MM Stoica putea la fel de bine să-l recruteze pe oricare dintre bodyguarzii lui Becali, ar fi găsit la luptători același spirit ca al lui Golubovici și aceeași lipsă de talent pentru fotbal.

King Eric

Tehnica unui gras face mai mult decât toate bătăile în care se implică vârful Stelei. Eric are fizic și mișcări de circar, steliștii sunt victimele spectacolului pe care brazilianul îl oferă cam rar, numai când are el chef și energie. Eric bate o lovitură liberă către careul gazdelor, Mitrea respinge ca un junior, o atingere moale cu care îi pune mingea pe șut lui Munteanu.

Alex se grăbește să tragă și nu lovește grozav mingea, dar seara lui Mitrea poate fi mai mizerabilă de atât. Fundașul ex-Viitorul deviază imparabil și se face 0-1. Steaua a avut doar o fază importantă într-o jumătate de oră, un șut al lui Boldrin pe care Pleșca l-a scos din colțul scurt.

Eric nu are nevoie să coboare, presingul lui înseamnă mai mult o propagandă, se mișcă odată cu schimbarea direcției de joc cât să nu pară un spectator. Intră în rol numai când atinge balonul.

Agită mingea cu niște fire invizibile, îi ațâță pe roș-albaștri să-l atace și să se facă de râs. Momcilovici și Ovidiu Popescu iau "urechi" în două secunde, brazilianul îi înșiră trecând mingea printre picioarele lor. Nimeni de la Steaua nu e capabil de așa ceva!

Ce-i lipsește?

Reghecampf îl ceartă pe Mitrea pentru gol: "Încă una și vii lângă mine pe bancă!". Eric mai dă o pasă cu o atingere talentat-neglijentă și-l lasă singur cu portarul pe Llullaku, însă albanezul ratează lobul.

Tehnicianul se ține de cuvânt, îl scoate pe Mitrea, apoi își termină schimbările imediat după pauză. Gesturi disperate. În 45 de minute, Laur și-a aruncat la gunoi strategia pe care se presupune c-a pregătit-o în ultimele două săptămâni.

Investițiile lui Becali continuă să populeze vestiarul cu numele cele mai atrăgătoare din campionat. Bugetul de transferuri nu e direct proporțional cu știința demonstrată a antrenorului, devine clar că Reghecampf a pierdut ceva.

Nu mai e preparatorul Neubert, i s-a mai tocit cheful. Sau e greu să-ți mai aduni ideile când îți petreci mai tot timpul cu lăutari la nunți, la botezuri și la pomeni ale porcului organizate indiferent de sezon.

Steliștii primesc o șansă din faza lor favorită, un penalty! Arbitrul Marcu dictează corect lovitura de pedeapsă, Crețu s-a repezit cu ambele picioare asupra lui Adi Popa. Bate Boldrin și ratează. Bara păstrează scorul 0-1 și refuză să ascundă de la punctul cu var problemele evidente ale Stelei.

Echipa nu progresează, cu toate sumele care se aruncă pe transferuri. Ar fi cazul să se gândească Becali că în mercato nu se găsesc doar fotbaliști. Există și antrenori. Are nevoie de unul bun, care să-i asambleze piesele cumpărate.

Steaua în programul PHARE

La meciul de ieri cu Gaz Metan Mediaş, oficialii vicecampioanei au invitat pe Arena Naţională 50 de copii de la Centrul de Plasament "Robin Hood" din Bucureşti. Micuţii au fost însotiţi de luptătorii Andrei şi Bogdan Stoica, dar şi de Claudiu Bădoi. Steaua s-a alăturat astfel programului PHARE în promovarea luptei contra rasismului, acţiune desfăşurată cu ocazia săptămânilor Football People.

800.000 de euro, preţul lui Popa

După ce în ultimele zile Gazeta a scris despre dorinţa lui Popa de a pleca de la Steaua, Mihai Stoica a vorbit ieri despre acest subiect. "Adi Popa va juca la Steaua cât timp va merita. Este unul dintre jucătorii noştri importanţi, este un stelist venit din galerie. El va termina contractul cu Steaua în vară, probabil va alege să plece la o altă echipă. Dacă vom găsi o soluţie bună pentru el poate pleca la iarnă, dacă nu, la vară", a spus MM la Digi. Gigi Becali a declarat: "Pe Popa îl dau cu 700-800 de euro, aşa am stabilit. N-a vrut bani mai mulţi, asta e".

INBOX

  • Dumitru Dragomir l-a propus pe Mihai Stoica noul şef la LPF. Becali a comentat: "Este cel mai bun în domeniu, ca şi conducător. El nu acceptă să meargă nici la Ligă, nici la Federaţie, îi place adrenalina".
  • Reghecampf a surprins aseară pe toată lumea titularizându-i cu Gaz Metan pe Stăncioiu, Mitrea, Ov. Popescu şi Jakolis. Decizia a fost luată de staff pentru a proteja mai mulţi jucători în vederea meciului de joi seară, din Europa League, cu FC Zurich.

Ce a declarat Reghecampf după meci:

  • "E un meci greu de catalogat, la cât ghinion am avut. A fost un haos în prima repriză, în care nu am avut suficientă răbdare. În a doua am jucat mai bine"
  • "Avem mari probleme de efectiv. Sper ca jucătorii accidentați să revină. Deocamdată, acesta e lotul pe care îl am la dispoziție"
  • "Pe lângă problemele reale pe care le avem, ne mai facem și noi unele noi, cu mâna noastră, așa cum s-a întâmplat la gol. Ne-am marcat singuri, de fapt"
  • "Poate jucătorii se vor trezi, vor înțelege să nu mai facă lucruri de capul lor. Țin mingea prea mult, pregătirea atacului e greșită, nu jucăm ceea ce lucrăm în antrenamente"

"Mitrea nu va mai juca la Steaua, iar Golubovici o să plece! M-am convins de ei doi, nu mai am nevoie să-i mai văd!"
Gigi Becali, patron Steaua

"O surpriză neplăcută. Meritam să luăm punctele, ei au dat un gol și apoi s-au apărat încontinuu, domnul Pustai i-a așezat bine, pe douăzeci de linii. Nici faza din care au marcat n-a fost o ocazie, a fost un șut deviat, o întâmplare"
Gabriel Tamaș, fundaș Steaua

"E adevărat că ne-am apărat în majoritatea timpului, dar la 1-0 pentru noi a ratat Llullaku singur cu portarul, deci puteam face 2-0. Am făcut echipa pentru contraatac, cu Eric vârf fals și cu două extreme de viteză, capabile să producă panică"
Cristian Pustai, antrenor Gaz Metan

"Steaua ne-a ținut sub presiune după gol, dar am rezistat. Toți am contribuit la victorie, am alergat unii pentru alții ca să rezistăm, să ne păstrăm avantajul"
Eric, atacant Gaz Metan

"Scopul scuză mijloacele! Ne-am apărat 90 de minute, însă am reușit să învingem echipa cea mai bună din campionat, cu tradiția și cu banii cei mai mulți. Mi-ar fi părut rău să marchez cu Steaua și să nu câștigăm"
Alexandru Munteanu, mijlocaș Gaz Metan

Cifrele meciului

Steaua parametru Gaz Metan
64% Posesie 36%
8 Șuturi pe poartă  1
15 Șuturi la poartă 2
11 Cornere 1

steaua gaz metan 0 1

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (23)
florar
florar  •  17 Octombrie 2016, 14:51

Ce bine ar fi daca pe piata s-ar gasi si jurnalisti adevarati...

1099148870203553
Ion Sanislav  •  17 Octombrie 2016, 13:19

Sigur ,cum nu ii ajuta arbitrii cum se vede valoarea stelei. vai mama lor.

1645653982388916
Leo Dino  •  17 Octombrie 2016, 13:09

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (23)
Comentează