FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - STEAUA

VIDEO Penalty în secunda 7! De Amorim a scos cea mai rapidă lovitură de la 11 metri din istoria Derby-ului

De Amorim ajunge primul la minge, Penedo nu se mai poate opri din elan, portarul dinamovist îl seceră apoi pe brazilian. +2   FOTO
De Amorim ajunge primul la minge, Penedo nu se mai poate opri din elan, portarul dinamovist îl seceră apoi pe brazilian.

Articol de - Publicat joi, 01 decembrie 2016 00:00

William de Amorim a scos cea mai rapidă lovitură de la 11 metri din istoria Derby-ului de România.

Fluier de start al lui Arbitru Hațegan în Dinamo - Steaua. Boldrin lovește mingea și trimite în spate, la Tamaș, degajare lungă de la 50 de metri, o deviere ușoară pe spate a lui Golubovici, balonul ajunge la William de Amorim, care este secerat în careul lui Dinamo de Hanca și Penedo!

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Era secunda 7 și dinamoviștii l-au luat pe sus pe brazilianul de 24 de ani. Ovidiu Hațegan n-a stat deloc deloc pe gânduri și a arătat imediat punctul cu var! Cel mai rapid penalty  din istoria celor 165 de meciuri dintre Dinamo și Steaua jucate din 1948 și până în prezent!

Dacă fanii dinamoviști nu ar fi aruncat cu torțe și fumigene în careul lui Penedo, cu siguranță la derby-ul de ieri ar mai fi căzut un record. Al celui mai rapid gol marcat în meciurile directe.

Boldrin a bătut abia în minutul 4 și a înscris, iar recordul care data din noiembrie 1955, atunci când  Nicolae Tătaru a marcat în primul minut, a rămas în picioare.

Pe locul doi în acest top inedit se poziţionează şi astăzi Constantin Frăţilă, marcator în minutul 2 al jocului din 29 iunie 1961, atunci când Steaua s-a impus 3-2 pe terenul "câinilor".

Putea să mai dea unul!

După penalty-ul din secunda 7, steliștii au mai cerut o lovitură de la 11 metri. În minutul 19, Steliano Filip a preluat greşit un balon la marginea careului, aşezându-i practic mingea lui Adi Popa, mijlocașul a pătruns în careu şi a căzut, dar Haţegan nu a dat nimic.

Un arbitru din Liga 1 explică de ce arbitru a greşit: "Filip îl împinge pe Popa şi apoi cade peste el. Două intervenţii neregulamentare într-o singură fază! E un comportament rudimentar în acest duel, trebuia dat fault şi penalty!".

În schimb, în minutul 37, arădeanul a indicat penalty pentru Dinamo, după un fault al lui Pintilii asupra lui Busuladzici.

Tot un "central" din prima ligă explică faza: "Se vede clar mâna lui Pintilii pe Busuladzici, doar că la cornere cam aşa sunt toate duelurile. Dacă le apreciem în cheia aceasta, ajungem să vedem câte zece penalty-uri în fiecare meci. Nu se vede că Pintilii ar provoca prăbuşirea lui Busuladzici, de aceea mai degrabă nu a fost fault".

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
noelstoica
noelstoica  •  01 Decembrie 2016, 17:35

http://www.ziare.com/dinamo/steaua/adrian-porumboiu-despre-cele-doua-faze-care-puteau-intoarce-soarta-derbiului-dinamo-steaua-interviu-1445212?utm_source=Gsp.ro-Cross&utm_medium=Adrian+Porumboiu%2C+despre+cele+doua+faze+care+puteau+intoarce+soarta+derbiului+Dinamo+-+Steaua+-+Interviu&utm_campaign=Interpromo

andrei.f
andrei.f  •  01 Decembrie 2016, 13:04

Un nou arbitraj favorabil dinamoviştilor, ăştia numai aşa câştigă !

haideusicfr
haideusicfr  •  01 Decembrie 2016, 12:24
Postat de brandremist pe 01 Decembrie 2016, 10:53

Care e arbitrul ăla din Ligă de comentează deciziile lui Hațegan? De ce nu-și dă numele să-l știm și noi? Sau a uitat gsp-ul să-l scrie?

Am vazut meciul Botosani- Medias.Arbitrul a dat 4 (patru) jucatori afara. Plus o puzderie de galbene. In ciuda impresiei pe care o aveam despre Tudor ,la meciul CFR- Pandurii a arbitrat impecabil. Chiar daca echipa CFR a pierdut ,arbitrul a fost corect. Bravo lui ! 11 metri acordat Stelei in secunda x la inceput a fost corect acordat.

Vezi toate comentariile (10)
Comentează