FOTBAL  »  Superliga  »  FC VASLUI - RAPID 1-0

VIDEO Perla Mozambicului » Golul lui Jumisse a dus Vasluiul pe podium şi a adîncit criza Rapidului

Articol de - Publicat luni, 03 decembrie 2012 00:00 / Actualizat duminica, 02 decembrie 2012 22:56

Moldovenii s-au impus prin reuşita africanului Jumisse, după un meci fără mari realizări. Trupa lui Hizo a forţat doar o repriză, în rest mulţumindu-se să se apere


Meciul de aseară era prezentat drept derby-ul etapei. Cei 5.000 de oameni care au lăsat confortul caselor şi au luat drumul arenei aveau aşteptări mari, voiau spectacol şi goluri multe. Elementul comun al celor două tabere a fost, cu siguranţă, Viorel Hizo, care a bifat 5 mandate la Rapid şi 4 la Vaslui. Pînă acum! "Dulăul" îi cunoştea bine pe adversari şi a inovat: Nicuşor Stanciu a fost ţinut pe bancă, Sînmărtean tras în centru, iar cele două benzi au fost "populate" de doi "Speedy Gonzales", Antal şi Varga.

Click aici pentru rezumatul VIDEO şi FOTO!

În această formulă, gazdele au avut parte de mult spaţiu în care să se desfăşoare şi ocaziile au început să apară. Totul s-a concretizat prin reuşita închizătorului Eduardo Jumisse, care a trimis de două ori cu capul pe poartă: prima dată Rui Duarte a intervenit salvator, de pe linia porţii, însă a doua oară nici Albuţ nu a mai putut face nimic şi scorul s-a făcut 1-0 (29).

"Magicianul" Sînmărtean
Atmosfera ciudată, frig şi vînt, îi trimitea acasă pe suporteri, însă Sînmărtean s-a ocupat şi de spectacol. În centrul liniei mediane, chiar în spatele lui Niculae, s-a simţit perfect: a "mîngîiat" cum a vrut mingea, a dat pase utile şi şi-a încununat evoluţia din prima parte cu o atingere de geniu în faţa altui maestru al balonului, Teixeira. Lucian l-a ridiculizat pe portughez printr-o atingere fină şi i-a strecurat mingea printre picioare, spre deliciul celor din tribune. Marius Niculae a încheiat o repriză bună a amfitrionilor printr-un "cap" de la 9 metri, însă mingea a întîlnit bara (44).

Rapidiştii dădeau semne că pot reveni, mai ales după ce Antal a ieşit de pe teren din cauza unor probleme musculare. Au încercat să profite imediat, iar Duarte a fost aproape să ofere o pasă de gol la o centrare în forţă, dar Cerniauskas a intervenit salvator (47).

Unii n-au forţat, alţii n-au putut
Hizo a simţit necesar să îi retragă pe băieţii săi în defensivă, iar Pancu şi compania au încercat să facă mai mult, fără nici un sport. Au fost momente individuale, nimic marcant. Tot galben-verzii au fost aproape să puncteze, însă Raul Costin a lovit bara, din cădere (74). "Dulăul" a gestionat bine finalul, echipa sa a jucat cît a avut nevoie, Rapid pare că se chinuie cînd e pusă să joace! Cine aruncă prosopul?


"Rezultatul a fost dezamăgitor, prestaţia noastră a fost bună. Cred că meritam chiar mai mult decît un egal. Ghinioanele se ţin scai de noi, dar ce începe prost se termină şi mai prost"
Marian Rada, antrenor Rapid

"Nu-mi aduc aminte ca Rapidul să fi avut vreo ocazie de gol! Ne-am fi dorit să cîştigăm cu 3-0 sau 4-0, însă e bun şi 1-0. Nu ne interesează Steaua, nu mă mai întrebaţi de echipa asta!"
Viorel Hizo, antrenor FC Vaslui

"Nu ştiu care-i viitorul Rapidului, nimeni nu ştie nimic! Cu Copos n-am vorbit de cînd era Sabău antrenor, nu ştiu cine ne mai poate salva"
Daniel Pancu, atacant Rapid

S-au întîlnit la mall
Jucătorii celor două echipe şi-au făcut un obicei de a se întîlni înaintea meciului direct în mall-ul din oraş. Fotbaliştii au uitat că vor fi adversari peste cîteva ore şi s-au întreţinut amical. Milos Pavlovici a discutat în permanenţă cu Jivko Milanov, iar Rui Duarte a stat la aceeaşi masă cu Varela.

Coman nu a fost în lot
Portarul Dani Coman (33 de ani) a ratat aseară primul meci din acest sezon de Liga 1. Căpitanul vasluienilor nu s-a antrenat în ultimele zile, preferînd doar uşoare alergări, acuzînd probleme medicale. Viorel Hizo l-a titularizat pe Cerniauskas, singurul portar apt sută la sută al Vasluiului în acest moment. Pe bancă a stat Cătălin Straton.

Spectacol în tribune
Cei 100 de fani rapidişti au aprins la începutul meciului cîteva torţe şi au aruncat cu petarde. Show-ul nu a fost pe placul tuturor, vasluienii huiduind manifestările rapidiştilor. Observatorul Mircea Călin a notat în raport cele întîmplate, iar clubul bucureştean va fi din nou amendat de LPF.

Citește și:

Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Campionate
Răzvan Lucescu a refuzat prima ofertă, dar poate da lovitura » Presa internațională anunță că este favorit să înlocuiască un antrenor de legendă
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Superliga
Ultrașii FCSB știu numele fotbaliștilor cu care negociază Becali și exultă: „5 ani nu ne bate nimeni!”
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr
Campionate
Al Hilal câștigă Cupa Regelui! Cristiano Ronaldo a plâns în hohote după ce a rămas fără trofeu cu Al Nassr

Imagini SCANDALOASE de la gala RXF, din Sala Polivalentă » Două femei lovite cu bestialitate de „Perversul” de pe Târgu Ocna, în cușcă! Reacția șocantă a organizatorilor: „Nu este nimic deplasat!”

De asta a fost mazilit?! Ce a putut să facă în vestiar jucătorul plecat de la Dinamo


Comentarii (6)
sorin13a
sorin13a  •  03 Decembrie 2012, 13:49

Inca un articol cu iz ironic la adresa Rapidului....cum au majoritatea ziaristilor romani(care nu stiu ca un adevarat jurnalist trebuie sa fie ca arbitrul nepartinitor!) Unde a fortat Vasluiul in prima repriza nu a vazut nimeni, doar cristian lapa!? Ocaziile au inceput sa apara.....adica tradus Pe o dominare CLARA a Rapidului Vasluiul are un corner din care inscrie singurul gol la o balbaiala a apararii giulestene.(Daca Albut respingea si nu Duarte cred ca nu mai era gol-Duarte respingand slab in fata!) Ca de exemplu declaratia lui Hizo despre clubul ovin....daca nu ai vazut declaratia la tv nici nu intelegi despre ce e vorba!!

sorin13a
sorin13a  •  03 Decembrie 2012, 13:31

mai d-lor jurnalisti......tot scrieti verzi si uscate......dar asta cum e in caseta technica a jocului sta 6000 de spectatori.....in articol 5000???? nu prea va plac datele exacte.....ziare de 2 bani(nu lei!!!!)))

eddy1923
eddy1923  •  03 Decembrie 2012, 10:07

Domnule Copos ai secat rapidul de bani si de iubire ! Va rog insistent faceti un bine si cautati pe cineva cu putere si placere de a investi intr-un club iubit de o minoritate de romani(ca sa nu exageram, ci sa fim realisti, si sa nu vad comentarii de prost gust cum ca acea minoritate sunt tigani!), daca nu se poate nu mai chinuiti inca cateva suflete alaturi de dvs! iar voi dragi ziaristi am o rugaminte puteti sa scrieti si altceva nu numai de steaua si mega victoria cu super echipa concordia chiajna (parca a eliminat pe real madrid si barcelona, nu?)! Vorba multa saracia omului, asa ca rog pe domnul Copos sa plece! HAI RAPID!!!

Vezi toate comentariile (6)
Comentează