FOTBAL  »  Superliga  »  CSMS IAȘI - CS U CRAIOVA 1-0

VIDEO Play on » Iaşiul continuă lupta pentru play-off şi le-a barat speranţele oltenilor

Articol de - Publicat duminica, 20 decembrie 2015 00:00

Mădălin Ciucă, născut în Banie şi fost jucător la Universitatea Craiova, a dat lovitura cu un voleu de efect în repriza secundă.

8 victorii la un singur gol diferenţă din tot atîtea succese ale ieşenilor îi aduc la egalitate cu ASA Tîrgu Mureş, echipă aflată pe loc de play-off.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Omul care a adus cele 3 puncte în Copou a fost Mădălin Ciucă. Tocmai un oltean, născut la Craiova şi rodat la Universitatea, a înscris după un corner. I-a luat faţa lui Andrei Ivan şi l-a bătut pe Bălgrădean. Unica reuşită a meciului care n-a avut multe faze clare de gol. Poate şansa lui Onduku, din debutul meciului, şi un şut înşelător al durului Madson.

Meciul s-a terminat 1-0, iar CSMS Iaşi a revenit în buza grupului de 6 echipe care vor merge în play-off. De partea cealaltă, CSU îşi ia adio, în mare măsură, de la speranţe. Căci distanţa s-ar putea mări la 8 puncte dacă mureşenii bat azi.

Debut în Liga 1

Andrei Burlacu, 18 ani, un obişnuit al loturilor de juniori, a debutat ieri în Liga 1. Tînărul, adus de la CSS Botoşani, l-a înlocuit pe Madson cu 5 minute înainte de final. "E un puşti senzaţional", îl descria Gheorghiţă Geolgău pe atacant.

Le-a refuzat un penalty clar

În unicul minut de prelungiri acordat în prima repriză, Ovidiu Haţegan n-a acordat un penalty evident pentru CSU. Bancu a fost busculat în careu de către Mădălin Ciucă, însă "centralul" arădean a lăsat jocul să continue. În acel moment, scorul era de 0-0. "Trebuia acordat penalty", a punctat şi Dan Lăzărescu în studioul DolceSport.

"Am cîştigat meritat şi am încheiat bine anul 2015. Ne batem pentru locul 6 cu Tîrgu Mureş. N-am resimţit tensiune după jocul pierdut în Cupă"
Nicolo Napoli, antrenor CSMS Iaşi

"Pentru noi s-a cam terminat cu play-off-ul. Sînt multe probleme tocmai pentru că am ratat obiectivul. E normal, toată lumea e nemulţumită. Avem o lună întîrziere de salariu"
Cristian Bălgrădean, căpitan CSU Craiova

csms csu

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (4)
alternativa.fc
alternativa.fc  •  20 Decembrie 2015, 12:45
Postat de fcu1948 pe 20 Decembrie 2015, 10:05

Mulțumim Ciucă și Napoli pentru că ați învins clona! Nu am uitat că ați fost alături de Universitatea Craiova în momentele grele când echipa era gonită din Craiova de vasileasca și acoliții ei.

Stiinta Craiova a disparut in 1961 fiind inlocuita de CS Orasenesc Craiova pentru un sezon, revine cu Stiinta promoveaza in 1964 si schimba in CS Universitatea Craiova in 1966. Iar in 1991 CS Universitatea dispare, apare FC Universitatea care dispare in 2011,ar fi bine ca in 2016 sa se revina si la denumirea OLTENIA numele original care a disparut la nivel national in 1921 dupa 2 sezoane de prima divizie asa cum era atunci cu 6 echipe. a reaparut in 1946 pentru a termina sezonul 46/47 pe locul 3 in liga 3.////Acum in 2016 printr-o reformare a clubului poate aparea OLTENIA Universitatea CRAIOVA ca o reunificare a denumirilor. Stema din 1983 incadradata de OLTENIA si Universitatea si ar arata ca avatarul meu stema. In 1966 s-a schimbat radical numele din Stiinta in Universitatea. Acum dupa 50 de ani s-ar numi OLTENIA Universitatea CRAIOVA. practic Universitatea a aparut la 50 de ani de la aparitia OLTENIA (1915) iar acum la 100 de ani sa se regaseasca ambele denumiri. OLTENIA U CRAIOVA in deplasare ar adopta un echipament tricou rosu, short alb si jambiere galben-negru culori specifice stemei Olteniei, astfel ar fi o echipa mai puternica si mai reprezentativa a locului.

alternativa.fc
alternativa.fc  •  20 Decembrie 2015, 12:32

Inaintea sezonului 61/62 Stiinta Craiova a fuzionat cu Electroputere CFR cu jucase, cu numele CS Orasenesc Craiova. S-a revenit cu numele Stiinta in 1962/63 pentru ca la Craiova deja se pusese bazele infiintarii Universitatii care s-a infiintat in 1965 pana atunci au fost doar un grup de facultati care apartineau de Bucuresti. In 1966 prin ordin de la Ministerul Invatamantului TOATE ECHIPELE din subordea lui, Stiinta Bucuresti, Stiinta Iasi,Stiinta Cluj,Stiinta Timisoara,Stiinta Craiova au luat numele Universitatilor din localitate, Universitatea Cluj (mai fusese U Cluj 1920 interbelic, Politehnica Timisoara 1924 mai a mai fost interbelic, Poli Iasi (pentru prima data , ei au avut CSMS Iasi cand Craiova,Cluj,Timisoara avea CSU iar Bucurestiul Clubul Universitar Bucuresti), in 1967 Bucurestiul are Sportul Studentesc pentru a cuprinde toate Universitatile din capitala./// Cam asta e istoria de la 1948 a echipelor studentesti, Stiinta Cluj si Stiinta Timisoara au fiecare cate o Cupa a Romaniei obtinuta in anii 1960-1966, spre deosebire de Stiinta Craiova care s-a chinuit in liga 3 si liga 2 pana in 1964 disparand practic in 1961 pentru un sezon. La fel a disparut si CS Universitatea in 1991 dar si FC Univesitatea in 1991, ca o ironie si Oltenia Craiova FC in 1921 a disparut de pe plan national pentru ca s-au format campionate regionale urmate de turneu final national, lucru care a durat pana in 1933/34 cand s-a infiintat si Cupa Romaniei.

alternativa.fc
alternativa.fc  •  20 Decembrie 2015, 12:15

fiti seriosi, nu v-a tinut nimeni in loc sa nu va faceti echipa. De fapt voi ce vreti ? Universitatea Craiova neaparat FCU a lu Mititelu care nu a vrut/putut plati 300 de mii de euro litigiul pt echipamentul Joma si au reusit aia sa obtina falimentul ? nu pun la socoteala ipotetica datorie catre Piturca, care realistic nu poate fi atat de mare. ///Deci FCU a dat faliment pentru 300 de mii. de vina este Primaria ca nu a platit banii astia ???Vedeti Timisoara ca are 2 echipe Poli, un alt babilon dar in spatele ambelor se afla primarul rock n'roll Robu care si anul asta baga pe ACS in B unde urca deja ASU numita acum SS dupa vechea Societatea Sportiva Politehnica interbelica. ///FCU1948 nu exista.A fost un ordin de partid UTC UNSR sa se formeze echipe studentesti in centrele universitare, si cum Craiova nu avea universitate doar o facultate de agronomie de pe langa univ. agronomie din bucuresti, au facut si tinerii agronomi un club de fotbal pe care l-au insris in divizia zonala.Asa a inceput fotbalul la Craiova, la fel si la Timisoara,Cluj,Iasi cu diferenta ca celelalte centre au avut mai multi bani avand universitati si s-au ridicat mai usor chiar rapid, spre deosebire de Stiinta Craiova care a si disparut in 1961/62 fiind inlocuita de CS Orasenesc Craiova (cu jucatori de la fosta Stiinta si Electroputere CFR dar cel mai important jucatorii erau angajati la fabrica din valea rosie Electroputere de acolo primeau salariile)

Vezi toate comentariile (4)
Comentează