FOTBAL  »  Superliga  »  TRANSFER

VIDEO Portretul jucătorului adus de Steaua! Are cluburi uriașe în CV, a fost suspendat 1 an și a luat cea mai mare amendă din istoria Qatarului în urma unei bătăi pe teren

Articol de GSP - Publicat vineri, 18 septembrie 2015 09:38

Steaua a ajuns la un acord cu marocanul Houssine Kharja (32 de ani). Acesta și-a făcut junioratul la PSG și Ajaccio și se laudă cu un CV impresionant.

Jucătorul cu dublă cetățenie (franceză și marocană) ar trebui să preia postul pe care strălucea Sînmărtean acum un an. El evoluează ca mijlocaș ofensiv, fiind puternic și creativ. 

Deși acum mai e cotat la doar 500.000 de euro, una dintre cauze fiind clar și vîrsta pe care o are, Kharja are în palmares cîteva echipe uriașe.

În 2000 a fost luat de Sporting de la PSG, însă n-a reușit să prindă vreun meci în tricoul lusitanilor. Un an mai tîrziu a trecut la Ternana, unde a strîns 119 meciuri.

Forma bună l-a propulsat în atenția celor de la AS Roma, care a cumpărat cu 3,6 milioane de euro doar 50% din drepturile federative ale fotbalistului. A jucat de 12 ori pentru echipa din capitala Italiei și a marcat un gol, însă ce gol, în fața marii rivale, Juventus.

În 2006 Roma a vrut să-l trimită din nou pe Kharja la Ternana, însă jucătorul a refuzat pentru că echipa retrogradase în C1. Acest refuz i-a adus o suspendare pînă în aprilie 2007.

Federația Italiană de Fotbal l-a anunțat că este liber de contract în 2007 și imediat a semnat cu Piacenza. A marcat de două ori și pentru echipa din Serie B. În ianuarie 2008 a plecat la Siena. Aici a avut un sezon foarte bun.

Ferit de accidentări, Kharja a prnis 36 de meciuri și a marcat de 5 ori. În iunie 2009 a ajuns la Genoa în schimbul a 6,5 milioane de euro, însă Siena a rămas cu 50% din drepturile federative ale fotbalistului.

Deși n-a impresionat la Genoa, acesta a fost împrumutat 6 luni la Internazionale Milano, care avea și o caluză de cumpărare. A marcat pentru Inter la al doilea meci, însă fosta cîștigătoare de Liga Campionilor a decis să nu-i activeze opțiunea de cumpărare.

După revenirea de la Inter a fost luat de Fiorentina, care din nou a cumpărat și ea 50% din drepturile federative, iar jucătorul a semnat pe doi ani. A prins doar 19 mecirui într-un sezon, așa că în 2012 a plecat la Al Arabi.

Nu s-a remarcat cu nimic bun. La un meci din martie 2013 s-a bătut cu Nene la un meci împotriva lui Al Gharafa. A fost lovit atunci de jucătorul trecut și pe la PSG, nu a reacționat imediat, însă a revenit și l-a izbit brutal (vezi video mai jos).

A fost suspendat 10 jocuri și a primit o amendă uriașă. Aproximativ 100.000 de euro. A fost cea mai mare amendă primită vreodată în Qatar Stars League. Ulterior, Al Arabi a decis să-i rupă contractul unilateral.

În 2014 s-a întors în fața natală. A semnat un contract pe 1 an cu Sochaux. A evoluat în 22 de meciuri și a marcat un gol.

În ciuda instabilității sale la nivel de club, Kharja a fost o prezență constantă la naționala Marocului. A adunat 75 de meciuri și a marcat 12 goluri. 3 dintre ele au fost la Cupa Africii din 2012 cu Tunisia (1) și Gabon (2). De asemenea a înscris și în preliminariile pentru CM 2010 și CM 2014.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (30)
redshow
redshow  •  19 Septembrie 2015, 08:53

LOL ...a fost el lovit din spate cum l-a lovit punjabi ala pe Galamaz:)))) Pai dupa o asa lovitura feminina cum sa nu-l bata pe ala . Daca el a primit 100 000 ala trebuia sa ia 100000000

steauaucl
steauaucl  •  19 Septembrie 2015, 07:11
Postat de markksson pe 19 Septembrie 2015, 06:41

Unde e "CV-ul impresionant"? A ajuns prin multe locuri, dar se pare ca nu s-a sinchisit nimeni sa-l pastreze, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit. Macar are 32 ani ...

nu mai fi invidios ! si daca esti tine pentru tine asta ca se vede de la o posta frustrarea ta... pt liga 1 e ffffff bun !!!!! chiar daca are 32 are experienta ... si daca nu esti nu stiu ce talent dar când ajungi sa joci pentru 3 cluburi super tari in Europa vrei nu vrei cumulezi experienta asa ca ...MUCLES !!!

markksson
markksson  •  19 Septembrie 2015, 06:41

Unde e "CV-ul impresionant"? A ajuns prin multe locuri, dar se pare ca nu s-a sinchisit nimeni sa-l pastreze, ceea ce ar trebui sa ne dea de gandit. Macar are 32 ani ...

Vezi toate comentariile (30)
Comentează