FOTBAL  »  Superliga  »  FC BOTOŞANI - SĂGEATA 1-1

VIDEO Punct fierbinte scos cu mănuşa » Săgeata a obţinut un egal la Botoşani, 1-1, după o gafă uriaşă a portarului Curileac

Articol de - Publicat duminica, 04 august 2013 00:00 / Actualizat sambata, 03 august 2013 22:18

La 35 de grade Celsius, Năvodariul a obţinut o remiză după un joc foarte slab, dar cu un ajutor nesperat din partea portarului Curileac


La Botoşani, orice meci de primă ligă e transformat în sărbătoare. Pîine, sare şi un cocoş de doi metri pe post de mascotă. Nu e cel de la Paris, ci unul autohton, plin de entuziasm. "Cocoşii" din teren sînt mai iuţi ca Săgeata, dar izul de ligă secundă încă nu s-a scuturat din tricourile celor două formaţii.

Click aici pentru VIDEO!

Prima repriză s-a derulat în ritm de matineu, cu un plus pentru moldoveni, care au jucat avîntat, însă fără luciditate faţă în faţă cu Panagopoulos. Grecul a fost scut la singura ocazie clară a gazdelor: lovitura de cap a lui Cîrjan, 45. Amfitrionii au continuat să alerge mai mult şi să ducă des mingea în careul advers.

Iar cînd eşti insistent, dacă nu te poţi baza pe oamenii tăi, măcar sînt şanse mari să te ajute oponenţii. Aşa s-a întîmplat cînd Cîrjan, 49, a marcat din 6 metri după ce lovitura liberă bătută de Vaşvari a ajuns la atacant după lufturile puerile ale lui Munteanu şi Muzac! La 1-0, Săgeata a continuat să fie la fel de boantă în ofensivă, iar moldovenii s-au mulţumit să destrame orice încercare de a înainta mai sus de 30 de metri de poarta lui Curileac.

Portarul n-a fost de acord şi s-a transformat în cel mai eficient atacant al Năvodariului.

Curileac, 87, a transformat mingea în săpun, iar Lupu a mulţumit de cadou şi a împins, cu capul, mingea în plasă pentru un punct nesperat. Goalkeeper-ul nu a distrus doar munca echipei, ci şi şansa Botoşaniului de a fi, măcar pentru o zi, liderul Ligii 1!


Au cerut eliminare la Croitoru
Săgeata a solicitat eliminarea lui Marius Croitoru, în minutul 37, cînd mijlocaşul Botoşaniului l-a lovit cu cotul în figură pe Ilie Iordache. Croitoru mai avea un "galben" după un fault făcut cu patru minute înainte tot la Iordache, iar Năvodariul a cerut al doilea avertisment şi eliminare, însă arbitrul Iulian Dima a considerat că lovirea a fost involuntară. În debutul reprizei secunde, Acsinte l-a călcat clar, cu talpa, pe Florean, iar Dima l-a iertat pe fotbalistul moldovenilor, deşi se impunea cartonaş galben.


"I-am ţinut departe pe cei de la Săgeata, am controlat meciul, dar greşeala lui Curileac ne-a privat de victorie. Asta e, se întîmplă şi aşa ceva în fotbal, însă regretul rămîne"
Cristian Popovici, antrenor FC Botoşani

"În fotbal se produc şi asemenea greşeli ca a lui Curileac. Important este că jucăm fotbal, doar aşa putem acumula puncte"
Cornel Şfaiţer, preşedinte FC Botoşani

"Botoşaniul a jucat mai bine decît noi, am cîştigat un punct nesperat, care-i foarte important pentru noi. Mai avem multe de pus la punct în jocul echipei"
Tibor Selymes, antrenor Săgeata

581423-caseta-botosani.jpg

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (10)
polistul68
polistul68  •  08 August 2013, 20:00
Postat de haideusicfr pe 04 August 2013, 10:27

La Steaua mocneste scandalul ,jucatorii sunt nemultumiti ( si pe buna dreptate) ,Dinamo pare ca si-a gasit antrenorul ,dar unde e echipa ? Rapidul e distrus,la Vaslui nu mai stii cine joaca si cine antreneaza ,Petrolul a avut o evolutie la mentabila cu Steaua in supercupa,poate Astra ,,nu stiu asa vad eu. Au venit cateva echipe *nou* promovate (Primaria Novodari nu are ce face cu banii ??). Faulturi dure ,antifotbal,arbitraje dubioase ,decizii tas incredibile!) Mie asa mi se pare ca ascazut Liga 1!

Pai e evident ca scade..daca steaua, cu lotula sta domina campionatul...si ce antrenor are dinamo ? sa fim seriosi, uitate ce gafe face...la vaslui nu mai sunt bani..la rapid copos de mult anunta asta...si au mai rasm astea micute...dar repet...cel mai clar e ce se intimpal cu steaua...nu au nu stiu ce valori, si domina autoritar...

petroburgener
petroburgener  •  04 August 2013, 11:48

Daca nu erau gafele de la goluri se termina 0-0 sau, nimic la nimic cum spunea un comentator de la radio. Asta e si valoarea celor doua echipe, adica zero!

haideusicfr
haideusicfr  •  04 August 2013, 10:27
Postat de haideusicfr pe 04 August 2013, 10:23

Botosenenii au *jucat * cam cum au facut-o si cu CFR.*Totul* pentru victorie. Mi se pare mie sau valoarea Ligii 1 a scazut dramatic? Acum doi ani Clujul avea doua echipe bune .CFR si U.CFR avea o echipa excelenta ,dar nici cu U nu-mi era rusine.La U jucau Szukala,Niculescu ,Tony,Grozav,la CFr Sougou ,Kapethanos,Renan etc.Steaua juca si ea bine cu Geraldo ,Brandan,Dinamo era cu Danciulescu ,*Sageata* ,*Zmeu * ala de la mijloc etc.De astia imi aduc aminte. Unde sunt toti acesti jucatori si acele echipe? Sa nu-i uit pe Wesley,Adailton ,Sanmartean Ce vad acum ? Echipe mari ieri si care nu-si revin nicicum.CFR nu-si gaseste ritmul (* ajutata* si de arbitri evident) .

La Steaua mocneste scandalul ,jucatorii sunt nemultumiti ( si pe buna dreptate) ,Dinamo pare ca si-a gasit antrenorul ,dar unde e echipa ? Rapidul e distrus,la Vaslui nu mai stii cine joaca si cine antreneaza ,Petrolul a avut o evolutie la mentabila cu Steaua in supercupa,poate Astra ,,nu stiu asa vad eu. Au venit cateva echipe *nou* promovate (Primaria Novodari nu are ce face cu banii ??). Faulturi dure ,antifotbal,arbitraje dubioase ,decizii tas incredibile!) Mie asa mi se pare ca ascazut Liga 1!

Vezi toate comentariile (10)
Comentează