LIGA 1  ·  VOINŢA SIBIU - CFR 0-1

VIDEO Radu Petrescu a ajutat-o iar pe CFR » Arbitrul, punctele şi ardelenii

Articol de GSP - Publicat luni, 28 noiembrie 2011 00:00

După ce a eliminat uşor un sibian în prima repriză, “centralul” bucureştean i-a anulat Voinţei un gol valabil la scorul de 0-0, inventînd un fault la Beto


Petre Grigoraş este omul momentului în Liga 1, dar Jorge Costa îl surclasează la capitolul noroc. Să nu-ţi poţi contura o singură ocazia clară, chiar şi în superioritate, pe fondul unei maniere de arbitraj părtinitoare şi să înscrii la singura candoare a adversarului e dovada clară că ursitoarele ţi s-au alăturat în cea mai nefastă zi.

Costa nu a învăţat nimic din migrenele provocate granzilor, Steaua, Rapid şi Dinamo, de trupa lui Pelici, iar jucătorii săi s-au zburlit în faţa unei densităţi ordonate a gazdelor. Clujenii au confiscat posesia, dar prima ocazie s-a ivit abia după o jumătate de oră, cînd Miron a intervenit salvator la şutul lui Bastos (31).

Grupaţi în propria jumătate ca o trupă de comando, sibienii au bifat şi ei doar o jumătate de ocazie pe nesiguranţa lui Piccolo, cînd Iulian Popa a tras slab pe lîngă poartă (8). O repriză anostă, inflamată în final doar de decizia de neînţeles a lui Radu Petrescu, care l-a eliminat aproape gratuit pe Beza.

Circul Beto
Nici măcar cu om în plus, feroviarii nu au părut să înţeleagă de unde provine doza de rezistenţă a Voinţei. Un "trasor" anemic al lui Camora, care nici măcar nu a nimerit cadrul porţii, a fost tot arsenalul ofensiv la buturile lui Miron (62). CFR a trăit de pe urma valorilor individuale din teren, însă efectul a fost nul.

Ba mai mult, era să se facă de rîs dacă Beto nu ar fi jucat o piesă de teatru, gustată şi aplaudată rapid de Petrescu, care a anulat golul lui Dîlbea fără remuşcări (73). A fost nevoie şi de inocenţa ardelenilor din Sibiu pentru ca elevii lui Costa să ajungă vicelideri în Liga 1. Presat, Tătar i-a trimis înapoi lui Miron, iar portarul a prins balonul inexplicabil. Indirecta a fost fructificată de Renan Garcia (83), iar broboanele de emoţie ale clujenilor au fost şterse definitiv, în prelungiri, de Beto, cu un reflex uluitor la "torpila" lui Dîlbea (90+1).

VEZI AICI FAZA GOLULUI REUŞIT DE SIBIENI, ANULAT ERONAT DE RADU PETRESCU!

"Se schimbă doar găştile!"
După meci, sibienii au luat foc la adresa lui Radu Petrescu. "Nu se poate aşa ceva, nici în curtea şcolii nu se putea vedea un asemenea arbitraj! Nu am dorit să comentez pînă acum prestaţiile arbitrilor, însă am ajuns într-o fază în care nu se mai poate. Nu investim bani ca alţii să facă experimente pe noi! Şi dacă vor fi suspendaţi pe viaţă nu se va schimba nimic. Pînă nu i se vor imputa unui arbitru nişte bani, nişte investiţii, nu se va schimba absolut nimic, pentru că doar găştile se schimbă între ele", a afirmat finanţatorul Ioan Hămbăşan. (Cosmin Prişcă)

Faza care a decis meciul: sibianul era la un metru de Beto! (FOTO)
În minutul 73, portarul Beto a mai comis-o încă o dată, după ce runda trecută i-a oferit un gol pe tavă lui Tony în derby-ul Clujului (3-1). Lusitanul a ieşit din poartă şi a încercat să degajeze, însă s-a împiedicat în gazon. Observînd că balonul a ajuns la Dîlbea, Beto s-a prăbuşit pe gazon, simulînd că a fost împiedicat de Popa, aflat la un metru depărtare de goalkeeperul lui CFR. Petrescu a fluierat imediat, deşi Dîlbea reuşise să înscrie, dictînd fault! Nici asistentul Valentin Avram nu i-a semnalizat "centralului" că lusitanul a simulat grosolan, iar golul nu a fost validat.

"Am avut un penalty neacordat, un gol anulat, iar apoi s-a dictat o eliminare nejustificată. Sîntem 20 de bărbaţi care poate părem slabi de înger, dar care au plîns în vestiar pentru că au dat totul pe teren. Marele CFR nu a avut nici o ocazie"
Sandu Tăbîrcă, director tehnic Voinţa

"Voinţa a jucat agresiv şi nu ne-a lăsat spaţii. CFR a dominat, iar deciziile arbitrului au fost perfect regulamentare"
Francisc Dican, secund CFR

"Fără greşeala lui Petrescu de la faza cu Beto n-am fi cîştigat!"
Iuliu Mureşan, preşedinte CFR

"Am simţit că am fost mult peste CFR, am dominat de la un capăt la altul. Clujenii nu ne-au surprins cu nimic, doar cu prestaţia domnului Radu Petrescu"
Iulian Popa, atacant Voinţa

"Vreau să văd şi eu reluările TV pentru a fi împăcat că nu eu am greşit la faza cu lovitura indirectă din care au marcat clujenii, ci arbitrul. Jucăm bine cu echipele mari, dar acestea sînt mai norocoase decît noi"
Bogdan Miron, portar Voinţa

INBOX
Sibienii au solicitat penalty în minutul 26, cînd Panin a avut un atac periculos la Iulian Popa, dar Petrescu nu a dictat nici lovitură liberă indirectă.
După ce a făcut o alunecare în repriza secundă, Beto s-a plîns din nou de dureri la coapsa stîngă, dar a putut termina partida.
Directorul executiv al sibienilor, Marius Lungu, a fost trimis în tribune de Petrescu înainte de startul primei reprize pentru proteste şi injurii.
Trei clujeni, Panin, Peralta şi Camora, nu vor juca săptămîna viitoare cu Mioveniul, fiind suspendaţi.Ministrul sportului, surprins la mare într-o mașină pe cheltuiala Registrului Auto Român. O camera la Hotel Sport pentru cei din sistem e 30 de lei
Libertatea
Comentarii (81)
conasu_boeru  •  14 Februarie 2013, 17:53

Poate ca Petrescu (daca e curat ?! ) are circumstante ca nu l-a vazut bine pe jucatorul Sibiului, mascat de Beto....dar Avramut cel Mic , a vazut perfect !!!!!!!!!!!

elsopotyi  •  30 Noiembrie 2011, 12:34

NATIONALISTI -SOVINISTI DE COMENTATORI VAD IN CELE 8 MECIURI CU GRESELI NUMAI A LUI CFR.CAITA CU DIBACIE ORICE INTREBARE SA AJUNGA LA FAZA CU CFR.E PENIBIL RUSINOS, DAR BANI NU AU MIROS.VALIZA CU 1.700000 MII DE EURO NU LE SPUNE NIMIC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

brutussi  •  30 Noiembrie 2011, 09:35

toat lumea vb prosti!!!gol anulat????in primu rand inainta ca dalbea sa dea in minge albitru a fluierat fault ,Cadu sa oprit ,Muresan la fel,albitru a gresit ca a acordat un fault aiurea, da nu un gol anulat!!!nu mai stiti cum sa dati in echipa asta.

Vezi toate comentariile (81 )
Comentează
Agenda
Oră Competiție / Post TV
15:30 Documentar, Il Luce
Episodul 11 - Brescia Romena
TVR 1
17:00 Fotbal, Premier League
Liverpool - Burnley
Eurosport
17:30 Fotbal, Liga 1
Hermannstadt - FC Voluntari
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
18:00 Fotbal, La Liga
Osasuna - Celta Vigo
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
18:15 Fotbal, Serie A
Lazio - Sassuolo
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
19:30 Fotbal, Premier League
Sheffield Utd - Chelsea
Eurosport
20:30 Fotbal, La Liga
Valladolid - Barcelona
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
20:30 Fotbal, Serie A
Brescia - Roma
Digi 4, Telekom 4, Look Sport 3
22:00 Fotbal, Premier League
Brighton - Manchester City
Eurosport
22:45 Fotbal, Serie A
Juventus - Atalanta
Digi 1, Telekom 1, Look Plus
23:00 Fotbal, Serie A
Atletico Madrid - Betis
Digi 2, Telekom 2, Look Sport
Program TV complet

Liga 1