FOTBAL  »  Superliga  »  ACS POLI - PANDURII 0-1

VIDEO Răduț scapă turma » Pandurii au bifat singura victorie a primei etape în Liga I

Articol de GSP - Publicat marti, 14 iulie 2015 00:00

Optarul gorjenilor a înscris un eurogol și a trimis-o pe Pandurii în fruntea clasamentului, după un start inedit de sezon.

Revenirea Timișoarei în primul eșalon a fost dictată de un ritm surd. Într-o primă parte decupată dintr-un film alb-negru, cele două formații au muncit din greu să întărească sensul cuvîntului "precauție".

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Deși mai activi, elevii lui Dan Alexa n-au găsit drumul spre poarta lui Mingote. Mingile au plutit deasupra careului în repetate rînduri, însă primul șut serios cadrat a aterizat abia cu cinci minute înaintea pauzei: Hernandez a tras puternic de la marginea careului, însă goalkeeperul portughez a reușit să rețină.

Schimbarea la față

Gorjenii au ieșit de la cabine cu total altă atitudine. Înghesuiți de un joc ofensiv al oaspeților, bănățenii au clacat: Cînu l-a faultat pe Roman la 20 de metri de poartă, iar Răduț a spart gheața după ce a executat impecabil lovitura liberă (54).

Revenind la ritmul obscur din prima repriză, cu oltenii încercînd să conserve rezultatul, singura ocazie notabilă a venit din partea lui Zicu (77), care n-a reușit să înscrie după un șut plasat de la marginea careului.

Gorjenii au reușit o performanță unică în prima etapă, luînd toate cele trei puncte, și s-au instalat pe locul 1 în clasament.

Record în tribune

Cu toate că foarte mulți bănățeni susțin "echipa suporterilor" din L3, ACS Poli a bifat recordul etapei privind asistența. Au fost 12.000 de fani în tribune, mai mult decît dublu față de numărul spectatorilor care au asistat la meciul Steaua - Petrolul, 5.500.

"Chirurgul" Cînu

Timișorenii au rămas în inferioritate numerică după numai 50 de minute. Cînu a avut o intervenție criminală asupra lui Mihai Roman, iar Alexandru Tudor i-a arătat cartonașul roșu. Atacantul gorjenilor a părăsit și el terenul, fiind transportat cu ambulanța la spital.

Eliminat și Alexa

Al doilea eliminat de la ACS Poli a fost chiar tehnicianul bănățenilor. După o fază controversată la mijlocul terenului, Dan Alexa, a protestat la decizia "centralului" de a lăsa jocul să continue. Alexandru Tudor nu l-a iertat pe antrenorul de 35 de ani și, la recomandarea arbitrului de rezervă, l-a trimis în tribune.

CE A DECLARAT EDI IORDĂNESCU DUPĂ MECI:

  • "Contează foarte mult că am cîştigat cele trei puncte. Cei de la ACS au luptat, însă nu s-a putut mai mult. Îi felicit pe jucătorii mei pentru că s-au organizat excelent. În primul rînd pentru că s-au apărat foarte bine"
  • "În această primă etapă echipele se caută, nu au ritm. A fost o pauză foarte scurtă! Jucătorii nu s-au regenerat nici fizic şi nici mental. Noi am pierdut 12-13 fotbaliști şi trebuie răbdare pentru a construi echipa. Avem mulţi jucători tineri"
  • "Vrem să ne clasăm cît mai sus, iar rezultatul ne bucură şi ne de încredere. Victoriile ne vor ajuta să formăm o echipă competitivă și sînt convins că vom culege și roadele"

"A fost o victorie foarte importantă în urma unui joc încîlcit. Am extras și multe aspecte pozitive în jocul echipei. Răduț ne-a amintit că noi îl avem pe Pirlo al Ligii 1. Ne stă bine pe primul loc în clasament. Ne așteptăm la un stadion întreg care să ne susțină împotriva Stelei"
Narcis Răducan, președinte Pandurii

"Ne-am dorit foarte mult să-ncepem cu dreptul acest campionat. A fost un meci dificil, în prima repriză am fost dominați. După pauză am intrat însă cu o altă atitudine și s-a văzut asta și tabelă.  După eliminare am controlat jocul. Sper să continuăm pe aceeași linie"
Mihai Răduț, mijlocaș Pandurii

acs poli pandurii 0 1

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (3)
auge
auge  •  15 Iulie 2015, 13:49

ACS -Recas incepe asa cum trebuie pentru a ajunge acolo unde ii este locul : Liga 2.

1814817768742407
Tatar Alexandru Ioan  •  14 Iulie 2015, 18:32

Cu Tudor(pe invers),stie nevasta-sa ce stie!,cu o echipa care joaca in ritmul de turca, ,,sportul,, preferat al taranilor de Oltenia,dar si cu ametitii de la Poli-care nici macar sa RESPECTE 12.000 de oameni!!!,meciul nu putea sa aiba alt deznodamant!

sakamoto
sakamoto  •  14 Iulie 2015, 12:05

Atunci cind un *** arbitru, trinteste un meci, i se da automat nota 7. O mare victorie a Mafiei, asupra fotbalului romanesc. Poli Timisoara nu coopereaza cu cele doua clone comuniste, asa ca nu are ce cauta in liga ororilor. Fotbal murdar, *** si neperformant. Echipele din Vestul Romaniei, au fost desfiintate de conducerea Mafiota de la Bucuresti. Mafie in politica, Mafie in sport! Poate dupa mazilirea doctorului penal Monta, DNA-ul asaneaza de mizerie, aceasta cloaca infecta, numita fotbalul romanesc.

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

Vezi toate comentariile (3)
Comentează
Close