FOTBAL  »  Superliga  »  ARBITRAJ VIDEO

VIDEO Răzvan Burleanu, deranjat după ce LPF a anunțat introducerea VAR în Liga 1: „Trebuia să ne informeze!” + „Arbitrajul video nu va fi în acest sezon”

Articol de GSP - Publicat joi, 03 octombrie 2019 18:31

Răzvan Burleanu, președintele FRF, a susținut azi o conferință de presă și a vorbit despre implementarea arbitrajului video în Liga 1. 

Burleanu s-a declarat nemulțumit de faptul că Liga a anunțat introducerea VAR în Liga 1 fără să se consulte cu Federația și spune că LPF trebuie să fie sigură că are banii necesari. Mai mult, acesta a adăugat că arbitrajul video va debuta abia din sezonul viitor și nu în finalul acestui sezon, așa cum dorea Liga.

„Am rămas foarte surprins de comunicatul LPF. În mod normal, ar fi trebuit să ne informeze şi pe noi că a reuşit să găsească resursele financiare pentru VAR, dar în acelaşi timp să corecteze o greşeală care am văzut că s-a strecurat în comunicatul de presă al FRF. Și anume că acest sistem va fi testat în playoff-ul şi playout-ul competiţiei.  

Ceea ce este cel mai important în implementarea tehnologiei VAR e să nu ai întârzieri foarte mari. După ce ne-am asumat acest proces, ne vom asigura şi de implemetarea lui. Adică în niciun caz nu suntem dispuşi să investim - și o vom face - în pregătirea arbitrilor, iar în vară să avem surpriza că LPF nu are resursele financiare. Că altfel nu putem noi să justificăm noi, ca Federaţie, nişte resurse financiare pe care le-am alocat deja, undeva la 50-60.000 de euro.

Sunt trei părţi implicate în acest protocol, FRF, AIFAB şi FIFA. LPF nu există în acest protocol. Singurul rol al LPF-ului este să se asigure în vara anului următor, ba chiar mai devreme, că are bani. Altfel spus, până în primăvară trebuie să identifice foarte clar sursele de finanţare.

Primele meciuri care pot beneficia de VAR vor fi în noul sistem competiţional. Nu vom agrea să avem doar anumite meciuri care să beneficieze de sistemul VAR. Dacă se va implementa, toate meciurile trebuie să beneficieze de acest sistem”, a declarat Răzvan Burleanu, potrivit TV Telekom Sport.

Citește și: 

EXCLUSIV Lovitură dată de LPF! OFICIAL se introduce VAR în Liga 1: „Cluburile nu vor plăti nimic”

AICI ai cele mai interesante statistici + clasamente în timp real din fotbalul intern și internațional!

De pe patul de spital, Cornel Dinu a vorbit cu GSP despre situația critică a lui Dinamo: „Doar asta mai pot să fac”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (8)
147259629210475
Valentin Onea  •  04 Octombrie 2019, 09:16

Aici e treaba , de cine anunta primul. Ca sa-si aroge meritele, nu v-ati prins ?

romulus65
romulus65  •  03 Octombrie 2019, 22:08

Deci, dupa spusele lui Burleanu, LPF nu are nicio treaba cu implementarea VAR-ului dar trebuie sa gaseasca sursele de finantare. Adica unii dau banii si altii decid.

1805213859545810
Adrian Constantin Sendroiu  •  03 Octombrie 2019, 21:20

cine nu doreste VAR-ul incurajeaza hotia

Vezi toate comentariile (8)
Comentează