FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - CEAHLĂUL 3-2

VIDEO Renaşterea italiană » Dinamo a învins Ceahlăul şi a urcat pe primul loc în campionat

Marius Niculae nu a marcat cu Ceahlăul, dar a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren. +2   FOTO
Marius Niculae nu a marcat cu Ceahlăul, dar a fost unul dintre cei mai buni jucători de pe teren.

Articol de GSP - Publicat luni, 23 aprilie 2012 00:00 / Actualizat luni, 23 aprilie 2012 04:05

Într-un campionat dement, în care primele trei clasate ar putea schimba tricouri, nume şi sigle ca să te bage în ceaţă complet, să nu mai poţi distinge deloc între valori, prudenţa, munca şi norocul fac mai mult decît orice. E tare că asta o înţelege mai bine un italian, Bonetti, decît o pricepea Ciobotariu. Dinamo a şocat într-o primă repriză în care a părut că joacă în deplasare. Bonetti îşi ţinea la pîndă toţi fundaşii cînd ai lui aveau corner şi cel mai clar atac a fost produs de o degajare a lui Bălgrădean pe Alexe, nu de vreo construcţie tehnică şi inteligentă a mijlocaşilor noului lider al României.

VEZI AICI REZUMATUL PARTIDEI!

Lui Bonetti i-a trebuit puţin timp şi o adversară precum Ceahlăul, prăbuşită de pauză, ca s-o readucă pe Dinamo pe primul loc.

Metamorfoza Ceahlăului
Prima clasată din Liga 1 a alergat aproape o oră să nu ia gol de la Muscalu şi n-a putut niciodată să treacă de Monroy! Dar a făcut totuşi diferenţa, graţie lui Alexe. Singurul fotbalist al lui Dinamo capabil să dribleze pe cineva s-a folosit întîi de Tudor ca să marcheze. L-a păcălit pe arbitru să arate un corner în locul unui aut de poartă şi a marcat chiar el din execuţia lui Curtean. Apoi a dat şi un gol fin, un interior perfect pe o minge întoarsă de Marius Niculae. Toate astea s-au petrecut într-un interval de trei minute! Şi trecuseră numai şapte minute din partea a doua a unui joc în care galbenii enervant de mobili şi de agresivi din primele 45 de minute ieşiseră din vestiar ca după o cură cu Xanax.

Dinamo-Ceahlăul 8-2!
Aşa, sedată, arătase trupa lui Gheorghe Ştefan şi în turul de la Piatra-Neamţ. Dinamo o bătea atunci cu 5-0 jucînd de una singură pe un teren care e ba accesibil, ba imposibil. Tot în tur, Steaua a pierdut în Moldova, 0-1. Recent, Dumitraş şi ai lui cîştigaseră cu 2-1 în Giuleşti. Cu "cîinii" au stabilit un scor general uimitor, 2-8, fiindcă Dănciulescu a mai apropiat un pic rezultatul din Ştefan cel Mare de cel înregistrat la Piatra, Bădescu a mai redus diferenţa, apoi şi Golubovici. 3-2 acum, 5-0 atunci. O constantă rămîne: lipsa emoţiilor. Reuşita lui Danciu iese rar şi la antrenamente: cursă Niculae pe stînga, centrare şi "cap" în colţul lung. Răcoarea serii din Bucureşti nu a trezit Ceahlăul la timp, dar i-a luat minţile lui Moţi, care s-a trezit el eliminat într-un meci atît de liniştit pentru un stoper cum Cosmin probabil că nu mai avusese de multă vreme. Şi a stricat un pic golaverajul, dar nu grav. Dinamo a redevenit lider. Dar nu e clar dacă e mai puternică decît acum o lună şi cu cît.

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Uitaţi de fani

Chiar dacă Dinamo avea şansa de a redeveni lider, suporterii nu s-au înghesuit la stadion. Aseară, în Ştefan cel Mare, s-au strîns numai 2.200 de suporteri ce i-au susţinut pe elevii lui Dario Bonetti, restul preferînd să urmărească partida la televizor din cauza orei tîrzii. La GSP TV, Victor Becali i-a ironizat: "Probabil sînt supăraţi pentru că echipa e aproape de event".

I-a făcut loc lui Dănciulescu
Dario Bonetti a fost nevoit să improvizeze în ultima clipă la mijlocul terenului, după ce Dorel Stoica s-a accidentat la ultimul antrenament. Italianul l-a trimis pe Laurenţiu Rus în centrul liniei mediane, alături de Kone, iar în benzi i-a titularizat pe Curtean şi pe Alexe, ultimul fiind retras după ce în precedentele două partide a jucat doar în avanposturi. Ionel Dănciulescu a fost din nou titular după prestaţia bună din meciul cu Chiajna.

Fără Moţi şi Niculae la Braşov

Dario Bonetti nu va putea conta la Braşov, etapa următoare, pe Cosmin Moţi. Stoperul a încasat ieri cel de-al 9-lea cartonaş galben din acest sezon şi este suspendat. Sub Tîmpa revine însă Cristi Pulhac, care şi-a ispăşit etapa de suspendarea aseară, astfel că linia defensivă va arăta aşa: Scarlatache - Luchin - Grigore - Pulhac. Marius Niculae a încasat şi el cel de-al patrulea "galben" şi devine indisponibil.

Nemţenii, puţini şi certaţi
Fanii Ceahlăului sînt puţini, dar iuţi la mînie. Aproximativ 40 de suporteri au venit din Moldova să-şi susţină favoriţii în Ştefan cel Mare, însă aceştia au fost împărţiţi în două tabere (foto). 25 de susţinători într-un sector şi restul, complet dezbrăcaţi, la cîteva rînduri distanţă.

Inbox:
- Marius Niculae a preluat aseară din nou banderola de căpitan al echipei, după ce etapa trecută lipsise din cauza unei accidentări, iar liderul din teren a fost Dănciulescu.
- Jucătorii celor două echipe au ţinut un minut de reculegere la cinci ani de la dispariţia lui Florea Dumitrache, decedat în 2007 la vîrsta de 59 de ani.
- Suporterii dinamovişti au continuat războiul cu conducerea şi cu fraţii Ioan şi Victor Becali, scandînd injurii la adresa acestora pe toată durata partidei.
- Cosmin Matei nu a fost nici măcar rezervă aseară, mijlocaşul nefiind încă recuperat sută la sută după o accidentare mai veche la genunchi.

- Fanii lui Dinamo l-au ironizat aseară pe Ioan Andone căruia i-au scandat numele, după ce au aflat că CFR a pierdut acasă cu Chiajna. De atenţia suporterilor s-a bucurat şi Bonetti, al cărui nume a fost strigat în repetate rînduri.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (99)
draptor
draptor  •  25 Aprilie 2012, 11:04
Postat de valah.redandblue pe 23 Aprilie 2012, 12:23

Ce nu știi tu ca Steaua se autofinanțează si e singurul club ( și CFR) care produce multi bani.! Numai prostimea crede ca trăim din banii Ciobanului.

explica-ne si noua cum se autofinanteaza zdeaua,ca noi nu intelegem!!!hai ,curaj,o discutie ca intre suporteri....dar sa vii cu argumente serioase.

corectu
corectu  •  23 Aprilie 2012, 14:36

Ceahlaul a fost,este si va ramane sclava(echipa) lui Dinamo.RUSINOS si SCANDALOS!

seedorf
seedorf  •  23 Aprilie 2012, 13:42
Postat de valah.redandblue pe 23 Aprilie 2012, 09:36

SPIRITUL LUI DINAMO ! B: Dom' preşedinte, da' totuşi să nu-mi dea şi mie un 11 m, deloc? A: Step by step. Step by step! B: Deci, câte-ţi trebuie? Zi! A: Câte poţi tu. B: Păi zi, câte-ţi trebuie, cincizeci, câte vrei... A: Cât? B: Cincizeci, cât îţi trebuie? Ce să faci cu zece... cincizeci... cât... A: Adu-mi cât poţi tu. Dar cât mai repede, te rog!

bai butoane ! bai valiza ! bai bricheta ! in locul tau as baga capul in nisip si as tace ca te fac de cacat ! apropo, acum ca s-a dat liber la valize , voi vreti sa jucati pe teren ?!

Vezi toate comentariile (99)
Comentează