FOTBAL  »  Superliga  »  ASTRA - CHIAJNA 1-0

VIDEO Revolta renegaţilor » Golul lui Denis Alibec şi evoluţia lui Constantin Budescu au adus-o pe Astra la şase puncte de Steaua

Alibec a sărbătorit o victorie
Alibec a sărbătorit o victorie "italiană" a giurgiuvenilor

Articol de - Publicat duminica, 13 aprilie 2014 00:00 / Actualizat sambata, 12 aprilie 2014 22:45

Giurgiuvenii s-a apropiat la 6 puncte de Steaua, după golul marcat de Alibec din pasa lui Budescu, doi jucători care în urmă cu trei săptămîni erau excluşi din lot.

Cîştigînd în Ghencea, Vasluiul i-a oferit Astrei şansa de a mai visa la titlu, dar pentru asta elevii lui Florin Marin erau obligaţi să se impună pe teren propriu în faţa Chiajnei. Teoretic, o misiune la îndemîna "astralilor", însă aşa părea să fie şi în runda trecută, cînd giurgiuvenii au pierdut la Braşov, după ce roş-albaştrii din Ghencea remizaseră la Timişoara.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Partida de ieri a debutat modest, cu un ritm scăzut şi fără faze periculoase de poartă. Alibec a avut prima şansă, însă a încercat o execuţie cu călcîiul, fiind blocat de Leca. Primul şut pe spaţiul porţii a venit abia în minutul 27, cînd mingea trimisă de Budescu a fost reţinută de Rîmniceanu de sub bară.

Peste 10 minute, acelaşi fotbalist a scăpat în banda stîngă, dar s-a dovedit prea lent pentru a finaliza acţiunea cu un şut bun. Rămas fără suflu, Budescu a trecut în rolul pasatorului şi l-a găsit excelent pe Alibec, iar fostul interist l-a învins cu calm pe Rîmniceanu (41). 1-0, Astra ajungea la numai 6 "lungimi" de Steaua!

În partea a doua, gazdele nu au mai vrut să rişte nimic şi au făcut pasul înapoi. Astfel, ilfovenii au fost practic nevoiţi să atace. Degeaba i-a aruncat Şumudică în luptă pe Onduku şi pe Zaharia. Chiar dacă cei de la Concordia au controlat jocul, oportunităţile evidente de gol au lipsit cu desăvîrşire.

Lung a avut o singură intervenţie de remarcat (56), atunci cînd a scos şutul lui Serediuc. Apoi, a avut şi noroc că Zaharia s-a pierdut în momentul şutului, deşi se afla într-o poziţie favorabilă.

Tabela nu s-a modificat pînă la final, motiv pentru Florin Marin şi compania să se întrebe cum ar fi arătat acest final de sezon dacă n-ar fi pierdut sub Tîmpa, etapa trecută.

"Un meci pierdut de noi, nu cîştigat de Astra. În repriza a doua adversarii nostri s-au retras în defensivă şi au început să tragă de timp. Arbitrajul a fost şmecheresc, n-a furat, dar a ciupit" (Marius Şumudică, antrenor Chiajna)

"Au fost multe momente în care am suferit, bine măcar că am reuşit să cîştigăm. Marele nostru regret e că n-am reuşit să cîştigăm la Braşov, am fi fost la doar trei puncte de Steaua" (Florin Marin, antrenor Astra)

612753-astra-chiajna-1-0.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Nervi la final
După ultimul fluier al arbitrului, Marius Şumudică a mers la arbitri pentru a le reproşa maniera în care au condus jocul. Căpitanul Astrei, Vincent Laban, a sărit în apărarea acestora şi a intrat într-un conflict verbal cu tehnicianul Concordiei. Wellington s-a implicat şi el, iar "centralul" Rusandu I-a arătat al doilea "galben" şi automat pe cel roşu, iar Laban a văzut direct "roşu" şi nu va avea drept de joc în returul din semifinala Cupei României, cu Petrolul.

Măţel ratează Dinamo
Fundaşul dreapta al celor de la Astra, Alex Măţel, a încasat ieri cel de-al 4-lea cartonaş galben al sezonului. În aceste condiţii, Florin Marin nu-l va putea folosi pe internaţionalul român runda viitoare, cînd giurgiuvenii o vor întîlni în Ştefan cel Mare pe Dinamo. Probleme de lot va avea şi Şumudică, în etapa viitoare, cînd Concordia va lupta sub Tîmpa cu FC Braşov. Purece, Bambara şi Wellington vor fi şi ei suspendaţi.

SPECIAL GSP | A primit 3 lovituri în figură, a revenit după un an: „Vedeam în ceață, mă deranja orice zgomot” » Ce spun Luminița Huțupan Dinu sau Paula Ungureanu și opinia specialiștilor despre brutalitatea loviturilor frontale în handbal

SPECIAL GSP | Povestea-thriller a lui Claudiu Bozeșan, fotbalist ce a învins-o pe Dinamo într-un blat stricat de Poli Timișoara: „Nu mi-a fost frică de ordinele primite!” + Dramă imensă după ce fratele i-a murit într-un misterios accident de camion


Comentarii (1)
andrei.f
andrei.f  •  13 Aprilie 2014, 13:10

Degeaba o ajută arbitrii pe Astra, tot Steaua va lua titlul. Mulţi câlţi în cap trebuie să aibă acest Vladu, să dea el 6 la arbitru !

Vezi toate comentariile (1)
Comentează