FOTBAL  »  Superliga  »  CFR CLUJ - ASTRA 4-1

VIDEO Rocada franceză » Istvan Kovacs i-a lăsat în 10 pe giurgiuveni la scorul de 2-1, iar CFR a avut meciul la discreţie: 4-1 final

Tade a ajuns la cota 8 în clasamentul golgeterilor
Tade a ajuns la cota 8 în clasamentul golgeterilor

Articol de - Publicat duminica, 14 septembrie 2014 00:00 / Actualizat duminica, 14 septembrie 2014 00:08

CFR-ul lui Miriuţă s-a distrat cu Astra, pe care a umilit-o cu 4-1, după un meci în care clujenii au evoluat entuziasmant, transformînd vedetele giurgiuvenilor în jucători anonimi. "Dubla" lui Tade a făcut-o pe CFR-ul s-o depăşească Astra în clasament.

La Cluj se anunţa un meci bun. De ce? CFR-ul a a început să arate iar ca o echipă mare: în ultimele 4 meciuri a cîştigat de 3 ori, iar în pauza de săptămîna trecută a reuşit un egal plin de goluri, contra Şahtiorului lui Mircea Lucescu, scor 3-3.

VIDEO: Vezi AICI golurile meciului!

Avea tot dreptul să viseze, chiar dacă Miriuţă a declarat înainte de meci că s-ar mulţumi şi un egal. De partea cealaltă, mîndria României din ultima vreme. Astra, formaţia ce a lăsat marele Lyon acasă în drumul spre grupele Europa League.

Super Deac
Ei bine, aşa arată un derby pe foaie, iar continuarea a fost halucinantă, în concordanţă cu aşteptările reale. Înainte de meci, un 2-0 pentru gazde, la pauză, părea halucinant? Contra Astrei? Destul de.

Deac a fost senzaţional. Prima dată, după o jumătate de oră de joc. Monroy a potolit mingea la marginea careului, s-a uitat în faţă, stînga, dreapta şi a ales cea mai grea variantă. Un lob peste întreaga apărare, la Deac. Aici vorbim de un închizător, însă execuţia a fost incredibilă. Deac a continuat faza firesc: stop pe piept şi lob, peste Silviu Lung.

Pentru ca uluiala să fie totală, Deac a mai scăpat o dată spre poartă, a trimis o pasă genială cu călcîiul, către Tade, care a transformat faza în gol. Pauză!

"Roşu" ciudat
Era nevoie de Fatai. Nigerianul a fost introdus la pauză, în locul lui Bukari, care nu a reuşit nimic în prima parte. Un minut i-a trebuit lui Fatai să facă diferenţa. Atacantul a scăpat spre poartă, Felgueiras a respins mingea în piciorul lui De Amorim, iar brazilianul a redus din avantaj. Ce meci!

Dezechilibrul a fost stricat însă de "central", care l-a eliminat degeaba pe Ben Youssef. Pentru Astra, totul a devenit foarte greu, giurgiuvenii fiind obligaţi să combine fericit atacurile succesive cu fazele defensive. Nu le-a ieşit!

Miriuţă le-a indicat băieţilor lui să nu o lase mai moale, a forţat prin introducerile lui Costea şi Ivanovski. Au mai venit două goluri. Guima, chiar înainte să fie eliminat, şi Tade a bifat dubla din penalty. Pliatsikas a intrat criminal la Monroy, a fost eliminat şi s-a dictat 11 metri.

Cîţi nu au gîndit măcar o dată, după rezultatele slabe, "m-am lămurit şi de Miriuţă!". Asta a fost o palmă. Cîteodată, răbdarea este singurul lucru de care avem nevoie. A fost şi cazul lui Vasile.

Eliminat gratuit
Ben Youssef a fost introdus la pauză în locul lui Toure, din cauză că acesta din urmă fusese avertizat chiar în startul meciului. Mutarea nu a fost una inspirată, Ben Youssef trăgînd un adversar de tricou în marginea careului, iar arbitrul Kovacs a decis să îl elimine pe fundaşul giurgiuvenilor. Decizia a fost greşită din cauză că apărătorul nu era ultimul om din drumul spre poartă şi faza nu era una iminentă de gol.

5 victorii şi 4 remize au bifat clujenii cu Kovacs la centru

5 eliminări au fost dictate în favoarea CFR-ului în ultimele 3 etape

"N-au mers multe în seara asta. Ne-am bătut singuri, am făcut cadou toate cele patru goluri, au fost şi eliminările acelea. Sînt supărat pe jucători" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

"Am fost finuţi cînd am zis că ne-ar fi bun şi un egal, normal că am vrut să cîştigăm. Ciprian Deac s-a lovit la genunchi, sper să fie doar ligamentul colateral. Au fost cîteva minute în care am văzut doar durităţi. Cred că arbitrajul a fost corect" (Iuliu Mureşan, preşedinte CFR Cluj)

"E o victorie frumoasă, muncită. Am început să jucăm cum îmi doresc, să fim un Atletico mai mic sau un Dortmund mai mic. Îmi pare foarte rău pentru Deac, vom face un RMN, sper să fie cel mai blînd verdict. De-abia în iarnă vom stabili un obiectiv, pînă atunci nu ne putem da cu părerea" (Vasile Miriuţă, antrenor CFR Cluj)

"În viaţa mea nu am văzut un arbitraj atît de şmecheresc. Dacă ar fi un campionat mondial pentru şmecherie, Kovacs ar fi în primii trei, poate chiar pe primul loc. A fost un arbitraj la intimidare. Nu se poate ca un fotbalist venit de trei zile să fie titular cu CFR Cluj, care era pe val!" (Ioan Niculae, patron Astra, pentru fanatik.ro)

"De la începutul sezonului am jucat foarte bine. Sînt foarte mîndru pentru că am cîştigat la un scor mare împotriva uneia dintre cele mai în formă echipe din campionat" (Mario Felgueiras, portar CFR Cluj)

"Nu voiam să cîştigăm la diferenţă mare, dar voiam să cîştigăm! Defensiv stăm bine, am început să marcăm foarte mult şi nu putem fi decît fericiţi. Nu ne uităm la clasament" (Ionuţ Rada, fundaş CFR Cluj)

"E al doilea joc pe care l-au cîştigat cu doi oameni în plus. Nu vreau să spun mai multe" (Daniel Isăilă, antrenor Astra)

633791-cfr-astra-4-1.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Achiziţiile, nici pe bancă
CFR-ul a reuşit să facă patru transferuri în această săptămînă, însă nici un nou-venit nu a fost pregătit fizic pentru a putea fi trecut pe foaia de joc. Transferurile trupei lui Miriuţă sînt: Ferebory Dore, 25 de ani, venit de la Botev Plovdiv, Giorgi Chanturia, 21 de ani, împrumutat de la Verona, Davide Petrucci, 22 de ani, liber de contract după ce şi-a terminat angajamentul cu Manchester United, şi Cătălin Carp, 20 de ani, adus liber de contract.

A debutat Toure
Astra a reuşit să îl transfere zilele trecute pe fundaşul central francez Alassane Toure, 25 de ani. Acesta a fost adus de la Lens fără sumă de transfer şi antrenorul Daniel Isăilă a decis să îl introducă titular pe jucătorul cu origini senegaleze. Acesta i-a luat locul lui Ben Youssef în primul "11", jucător ce s-a plîns de mai multe ori conducerii din cauza restanţelor salariale. Celălalt fundaş central, Valerică Găman, este în continuare accidentat. Dintre nou-veniţi, şi George Florescu a fost pe foaia de joc, fiind rezervă.

Au plătit din datorii
Jucătorii Astrei au refuzat să se antreneze joi, din cauză că nu au mai fost plătiţi de club de aproximativ trei luni. La presiunea echipei, oficialii clubului au decis să negocieze cu numele importante din vestiar, iar jucătorii au făcut pace cu cei din conducere după ce clubul s-a angajat să plătească salariile restante pe o lună, cu promisiunea că şi celelalte datorii vor fi achitate în viitorul apropiat.

A revenit Fatai!
Unul dintre cei mai importanţi jucători ai Astrei, nigerianul Kehinde Fatai, 24 de ani, a revenit în lotul giurgiuvenilor după 20 de zile de absenţă. Acesta s-a accidentat în debutul meciului din campionat contra celor de la Rapid, cîştigat cu 2-0, şi a ratat returul cu Lyon, 0-1, şi victoria cu CS U Craiova, 5-0. Cu toate că a fost apt de joc, vîrful nu a fost titularizat, în locul său fiind preferat Bukari Sadat, datorită pregătirii fizice superioare.

Enache, iertat de roşu
Gabriel Enache a fost aproape de a încasa cartonaş roşu în prima repriză, la un corner al giurgiuvenilor. Aripa dreaptă a trupei lui Isăilă a avut un conflict în interiorul careului cu spaniolul Monroy, în timp ce Budescu se pregătea să execute lovitura de la colţ, iar internaţionalul român i-a dat un cap în gură ibericului. "Centralul" Kovacs a văzut contactul, însă a decis să arate doar un "avertisment".

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (27)
euce
euce  •  18 Septembrie 2014, 10:48

da!era nevoie de Fatai,atentie in faza premergatoare,sau produs 3 infractiuni,mingea este preluata prin fault de un mijlocas ,giurgiuvean,Fatai se arunca in forta asupra lui Munroy,dupa care pierde contactul cu mingea in lupta cu Mario,i-l loveste pe acesta ,iar ingea ajunge din Mrio la Deamorin,care inscrie,,(Ben yusef,face fault ca ultim aparator,e rosu direct,iar grecul trebuia sa ia 2 rosii,el la rupt si pe Deac)gsp.istilor va rog sa fiti corecti si sa nu f...teti buha

motocfr
motocfr  •  14 Septembrie 2014, 20:20
Postat de bunga_bunga pe 14 Septembrie 2014, 17:04

butoanele sa traiasca, paskokany n-a murit. a avut nevoie de doi ani sa puna iar lucrurile la cale, drepturi de televizare, etc. etc. acum s-a reintors cu forte proaspete. hihihihihi. ce-fu-ra, ce-fu-ra, ce-fu-ra. sper sa muriti dreq curand sa scapam de voi

sclavule ..... vam batut acasa la voi asa ca ai dreptul doar sa taci

uzu_buzu_
uzu_buzu_  •  14 Septembrie 2014, 20:11

" Decizia a fost greşită din cauză că apărătorul nu era ultimul om din drumul spre poartă şi faza nu era una iminentă de gol." ? Voi recititi ce scrieti ? In momentul tragerii de tricou , Youseff e ultimul aparator. Da, cand deja clujanu' cade pe jos mai apare unu de la astra din lateral, dar exista filmarea fazei, aici la voi pe site in care se vede clar ca in momentul faultului Youseff e ultimul aparator. Si nu era faza iminenta de gol ? Pai daca ala singur cu portarul nu e faza iminenta de gol, care e ? Profesionalism ZERO la gsp.

Vezi toate comentariile (27)
Comentează