FOTBAL  »  Superliga  »  STEAUA - PETROLUL 3-2

VIDEO Roşu şi albastru pentru Pecanha! » Steaua a învins cu şansă la Ploieşti după o gafă comisă de portarul Petrolului

Varela a reacționat suficient de rapid încît să ajungă la minge înaintea lui Pecanha și a marcat pentru 2-3
Varela a reacționat suficient de rapid încît să ajungă la minge înaintea lui Pecanha și a marcat pentru 2-3

Articol de - Publicat luni, 22 septembrie 2014 00:00 / Actualizat luni, 22 septembrie 2014 00:23

Trupa lui Gâlcă s-a desprins rapid la 2-0, goluri Chipciu şi Keşeru, Petrolul a găsit resurse să revină miraculos printr-o "dublă" reuşită de Tamuz (28, 59), dar Varela a făcut diferenţa pe o greşeală a ploieştenilor.

De la o "dublă" de poveste reuşită în 1999, 5-1 la Ploieşti şi 4-1 în Ghencea, ambele cu Virgil Dridea pe bancă, Petrolul nu s-a mai lipit de victorie vreme de un deceniu şi jumătate în faţa Stelei. Dar regula festivalului ofensiv s-a perpetuat de-a lungul timpului, iar duelul dintre cele două forţe istorice ale României a propus mai mereu minimum două goluri pe partidă şi doar un nesărat 0-0 în returul trecut.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Iar confruntarea actuală pornea cu aceleaşi aşteptări de show total. Chiar şi fără absenţii Mutu, Teixeira, Albin, Petrolul avea pe etichetă simbolul unui atac aflat în top 4 al campionatului la zi, iar explozia lui Keşeru, susţinut de tripleta Chipciu - Rusescu - Sînmărtean, a devenit deja o frumoasă poveste roş-albastră a sezonului.

Desenul curajos al lui Mulţescu
A trebuit să treacă doar trei minute pentru ca semnele statistice şi estetice să prindă contur pe "Ilie Oană". Tamuz s-a înşurubat miraculos către poarta oaspeţilor, dar, apărut din cutia cu surprize, Arlauskis a întins un braţ salvator, parcă supradimensionat cu bagheta magică din serialul cu Arabella şi Rumburak!

Şi, pe contraatac, Steaua a răspuns cu aceeaşi monedă, însă finalizarea lui Chipciu l-a găsit pe Pecanha gata să fie la înălţimea intervenţiilor rivalului dintre buturile adverse. Plus o continuare în bară marca Rusescu!

La reîntoarcerea în fruntea "lupilor", Mulţescu a desenat curajos echipa. L-a păstrat la închidere doar pe Mustivar, l-a urcat pe De Lucas pînă spre 30 de metri de poarta adversă, alături de Marinescu, iar pe benzi a mizat pe culoare: Priso în dreapta şi Nepomuceno în stînga.

O formulă în premieră, cu potenţial ofensiv, chiar dacă mai puţin creativă. Şi nerodată. Suficient pentru Steaua să speculeze momentele de necoordonare şi să puncteze-blitz de două ori în patru minute.

Festival pe axa Chipciu - Keşeru - Tamuz
Chipciu (14), cu un şut de la distanţă, şi Keşeru (17), cap după o centrare a lui Sînmărtean, au adus tăcerea în tribunele visătoare la încă un titlu adus la Ploieşti. Dar sedativul administrat urgent de trupa lui Gâlcă a avut efect doar 10 minute, căci De Lucas (26) îl verifică pe Arlauskis, iar Tamuz (28) nu mai ratează ţinta dintre stoperi la o pasă perfectă venită de la Priso!

Meciul e redeschis, balonul curge neîncetat către ambele careuri într-un ritm atipic pentru leneşa Ligă 1, iar Rusescu (40) şi Keşeru (43) încheie o repriză sălbatică.

Registrul e neschimbat şi după pauză, pulsul e ţinut tot sus! Mulţescu plusează cu Astafei în locul obositului Nepomuceno, iar Petrolul se aruncă nebuneşte peste adversar. Iar acelaşi titirez Tamuz punctează perfect pentru o egalare spectaculoasă (59): deschidere de la Priso la limita ofsaidului şi reluare-dinamită sub transversală!

Speculantul Varela
Gâlcă simte pericolul, încearcă să replice cu inventivitatea lui Stanciu în detrimentul oportunismului lui Keşeru, dar Steaua continuă să fie presată în propria jumătate, temătoare parcă să nu piardă din braţe o nestemată pe care şi-o pusese deja pe deget la începutul jocului.

Lovitura va veni însă din interiorul Petrolului: Rusescu trimite un cross blajin din dreapta, Pecanha, plonjat, are mîinile prea moi, iar Varela mută pentru un 2-3 de speculant (72)!

Aşa se va şi termina, cu Breeveld trimis să închidă ultimele culoare spre buturile lui Arlauskis. Steaua trece peste hopul ploieştean, recucereşte fotoliul de lider, în timp ce pentru Petrolul aproape că e dat un răspuns: titlul e o Fata Morgana!

"E greu să joci două meciuri grele la distanţă de trei zile. Petrolul ne-a egalat într-un moment în care simţeam oboseala, dar cred c-a mai fost şi relaxarea noastră după 2-0" (Andrei Prepeliţă, mijlocaş Steaua)

"Schimbarea de antrenor a influenţat jocul Petrolului, a schimbat starea de spirit, a motivat echipa. Ploieştenii au jucat bine, dar lumea să nu uite: Steaua e Steaua!" (Lucian Sînmărtean, mijlocaş Steaua)

634850-petrolul-steaua-2-3.jpg

ALTE ŞTIRI DESPRE STEAUA:

Ofsaid la golul de 2-0
Faza din care Steaua a făcut 2-0 a conţinut un ofsaid nesemnalizat. În momentul centrării lui Sînmărtean, Varela se afla afară din joc şi africanul a continuat să participe la fază, a urmărit mingea şi, fără să-şi sesizeze colegul, a sărit la cap alături de Keşeru, care a trimis balonul în plasă. Asistentul Sebastian Gheorghe nu a sancţionat poziţia în care se găsea Varela. "Centralul" Balaj a judecat corect însă un alt moment din prima repriză. Tamuz a scăpat spre poartă şi a fost întîmpinat de Arlauskis, care l-a deposedat prin alunecare. Intervenţia energică a lituanianului a fost corectă, la minge, chiar dacă ploieştenii au cerut penalty şi israelianul a rămas, accidentat, întins pe gazon.

Papp l-a scos pe Rîpă
Achiziţiile recente sînt importante pentru Gâlcă. Antrenorul l-a folosit de la început pe Rusescu, din nou, dar a mai operat o modificare. Paul Papp a fost utilizat fundaş dreapta, în locul lui Rîpă, jucătorul cel mai des folosit în acest sezon pe acea poziţie. Papp e stoper "de meserie", dar a mai jucat "lateral" şi la Vaslui, şi la Astra, formaţiile pentru care a mai apărut în Liga 1. Gâlcă a urmărit să-l blocheze cu Papp pe Nepomuceno, extrema stînga de la Petrolul.

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Ce susține MM Stoica că face săptămânal pentru suporterul pe care l-a pocnit: „Cumva am reparat-o”


Comentarii (98)
cfrmania2
cfrmania2  •  23 Septembrie 2014, 22:33
Postat de giuran pe 22 Septembrie 2014, 12:44

Aseara Steaua a facut un meci bun in cea mai mare parte a timpului, si-a creat multe ocazii. Din pacate apar deseori momente in care jucatorii parca sunt aerieni. Sa nu uitam ce meci greu am avut cu Aalborg, numai valoarea extrem de scazuta a atacantilor danezi ne-a salvat. Aseara Petrolul putea face 3-2 si schimba soarta meciului. Este nevoie ca o echipa cu pretentii sa pastreze mereu un nivel de ridicat al jocului, orice sincopa iti poate schimba un intreg sezon (minutul 90 cu Ludogoret cred ca este un bun exemplu). Rezultatele sunt imbucuratoare, Steaua castiga fara sa joace la capacitate maxima (invinge chiar contracandidatele), sa ne gandim daca si jocul va incepe sa mearga mai bine..

Ce fumezi , atat pe CFR Cluj cat si pe Petrolul le=a invins foarte greu 0-1 cu CFR Cluj , acestia in 10 oameni au ratat enorm , mingea nu a vrut sa intre in poarta ,cu Petrolul 2-3 meciul putea sa fie 3-3 lejer sau orice scor

cfrmania2
cfrmania2  •  23 Septembrie 2014, 22:26
Postat de rad1cal pe 22 Septembrie 2014, 14:35

10 ani de cand CFR i-o s00ge Stelei meci de meci. Ungurii cu spume la gura sunt in agonie, nu mai stiu ce sa abereze ! Nici pastilele nu-si mai fac efectul, frustrarea a atins cote biblice !

In 10 ani CFR Cluj a luat 8 trofee , a participat in UCL in grupe facand in 2 participari cat steaua in 10 , puncte pentru Romania .

cfrmania2
cfrmania2  •  23 Septembrie 2014, 22:23
Postat de galeriakvsc pe 22 Septembrie 2014, 14:21

Labin trompeta ungurilor fara tara din Gruia, Blatistii Kolozsvari Vasutas Sport Club.

sinugura , unica , echipa blatista este Steaua Bucuresti coform spuselor UEFA , tot staff-ul de la Patron la sef de galerie in puscarie , intr-adevar aveti multe lucruri cu care sa va laudati .

Vezi toate comentariile (98)
Comentează