FOTBAL  »  Superliga  »  DINAMO - VIITORUL 1-5

VIDEO Ru5ine » Dinamo s-a făcut de rîs cu Viitorul, scor 1-5. Oaspeții au urcat pe locul 2

Tănase (dreapta), felicitat de colegi. Au urmat patru goluri în poarta lui Iustin Popescu
Tănase (dreapta), felicitat de colegi. Au urmat patru goluri în poarta lui Iustin Popescu

Articol de - Publicat marti, 03 noiembrie 2015 00:00

Eliminarea lui Mevlja şi un final execrabil au egalat un record negru pentru roș-albi.

Cu un om în plus din minutul 32, Viitorul a reuşit o victorie impresionantă pe terenul lui Dinamo. 5-1! Deşi cu mai puţin de jumătate de oră înainte de final era 1-1, goluri Tănase din penalty şi Gnohere din ofsaid.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Un succes care, pînă la prima reuşită a lui Achim, nu părea atît de clar. Steliano Filip, poate cel mai slab dinamovist dintr-o echipă fantomatică, a ratat o ocazie imensă în startul meciului. Palici s-a jucat şi el cu o şansă unică la finalul primei reprize.

Final incandescent

Însă ultima jumătate de oră a fost o piesă de teatru, adusă de la Ovidiu şi pusă în scenă în faţa lui Iustin Popescu! Putea fi şi mai rău, însă Chiţu a fost refuzat de un reflex uluitor al portarului, apoi Marin a alunecat cînd s-a văzut în faţa golului, servit excelent de Cernat.

Însă ultimele minute au fost incredibile. Aganovici a făcut 3-1, Achim, neatacat de Palici, a trasat o curbă minunată în vinclul dinamovist, iar croatul Viitorului, unul şi bun, a închis totul cu o "dublă".

Dinamo e prăbuşită, Viitorul, pe doi. La un punct de lider!

TREI FAZE GRELE PENTRU TUŞIERI

1. Ofsaid, altfel penalty şi eliminare
În minutul 21, Vojnovici şi Gnohere au scăpat spre poarta lui Rîmniceanu. Primul, aflat la limita ofsaidului, însă în poziţie regulamentară, a atacat balonul, Gnohere i-a luat faţa şi a fost agăţat de Rîmniceanu. Tuşierul Andrei Constantinescu a ridicat fanionul. Dinamoviştii ceruseră penalty pentru Dinamo şi eliminare a portarului oaspeţilor. Verdict gsp: CORECT

2. 11 metri pentru Viitorul
A urmat o fază identică, la doar 10 minute distanţă. În care Ianis Hagi, aflat în ofsaid, n-a atacat un balon, iar celălalt arbitru de tuşă, George Neacşu, a lăsat jocul să continue. Corect. Tănase a şutat, Popescu a respins pînă la Chiţu, busculat de Mevlja. Penalty şi roşu pentru dinamovist, din nou corect. Verdict gsp: CORECT

3. Gol Gnohere din ofsaid
Însă Neacşu a greşit la următoarea fază-cheie. De data asta, pro-Dinamo! Gnohere a înscris după o deviere a lui Vojnovici, însă aflat în ofsaid. Verdict gsp: GREŞEALĂ

"Partida asta nu trebuia să se joace! Am pregătit bine meciul, avem poftă de fotbal, sper să continuăm aceeași linie. Nu sîntem favoriți la titlu, vrem doar să jucăm bine mereu"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

"În ciuda victoriei clare, eu tot cred că nu sîntem la sută la sută din capacitate. Sper să ne păstrăm echilibrul, n-am cîștigat încă nimeni, sînt nimeni deocamdată"
Gică Hagi, antrenor Viitorul

"Nu trebuie să căutăm explicații. Rușinos! Am avut ocaziile mari la 0-0, plus că n-a fost ofsaid la Vojnovici și am avut un penalty neacordat lui Gnohere. În 10 oameni, am înscris, însă au urmat erori impardonabile"
Mircea Rednic, antrenor Dinamo

"Și Dinamo a avut ocazii, dar n-a înscris, am făcut-o noi, am știut să profităm de omul în plus și sîntem fericiți. E a treia victorie la rînd aici, am avut alte două la juniori. La golul luat trebuia să nu ne pierdem mintea. Urmează meci tare, Astra te atacă pozițional"
Gică Hagi, patron Viitorul

4 victoriidin 4 meciuri a obținut Viitorul în Ștefan cel Mare de cînd a promovat

10 goluri a marcat Viitorul în ultimele 3 runde: 2-1 la Cluj, cu CFR, 3-1 cu FC Botoșani și 5-1 aseară, cu Dinamo

dinamo viitorul 1 5

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (22)
theodoric
theodoric  •  04 Noiembrie 2015, 13:22
Postat de pe 01 Ianuarie 1970, 02:00

***

Acest comentariu a fost moderat deoarece continea limbaj vulgar sau jignitor.

andyandrei2015
andyandrei2015  •  04 Noiembrie 2015, 12:37
Postat de unico_biancorossi pe 04 Noiembrie 2015, 10:55

n-avem ce sa discutam despre acest meci : victorie prin viciere clara de rezultat, nu doar prin neacordarea penaltiului la 0-0 cat mai ales prin eliminarea unui jucator de baza, stalpul defensivei. cu toate astea, milogul de hagi nu pleca cu puncte din stefan cel mare, daca pe teren nu se aflau cei 203 petardoizi de serviciu : filip, matei.. nedelcearu, serban.. aici e vina conducerii dinamoviste care inca nu intelege ca astia 4 trebuie dati afara urgent. eu spun asta de 3-4 ani, unii colegi chiar m-au criticat pentru vehementa, dar astia sunt jucatori care ne fac de ras. iata o noua dovada dupa acel 0-6 cu astra. oricum ar fi, in min 30 trebuia sa fie 3-0 pentru dinamo. practic, pana la golul de 2-1, prin min 65, dinamo avusese mai multe ocazii de gol, unele monumentale. la 0-0, la 0-1, chiar si la 1-1. scorul e fals, viciat , mincinos si pun pariu ca daca se rejoaca meciul, cu 10 mii de fani alaturi si in 11 la 11, din 10 meciuri, parlita asta de echipa de milogi a lui hagi nu castiga 2. este uluitor cum au ajuns astia atat de sus, sunt o echipa artificiala, impinsa puternic de la spate de forte oculte. eu nu i-am urmarit prea atent, o sa o facd e acum incolo, am auzit ca fac blaturi la fiecare meci. incep sa le dau crezare celor care sunt de multa vreme cu girofarul pe hagi si facaciunea lui. au 2-3 mingicari pe acolo si atat, cel putin in acest meci nu au jucat nimic, au provocat, au profitat si au avut bulan, plus ajutorul decisiv din partea arbitrilor, victorie cadou.

ESTI DUS CU PLUTA,MINTI CA DE OBICEI PANCO BANCO

andyandrei2015
andyandrei2015  •  04 Noiembrie 2015, 12:36
Postat de kevms75 pe 03 Noiembrie 2015, 19:59

fcdb, cine-s aia? Vreo nou-infiintata echipa? eu n-am auzit decat de fcsb!!!

FCDB ESTE FC DINAMO BUCURESTI 1948 ECHIPA CARE TOTUSI NU ARE PALMARESU BA PARLITULE

Vezi toate comentariile (22)
Comentează