FOTBAL  »  Superliga  »  PETROLUL - STEAUA 0-0

VIDEO Șah în noroi » Steaua a ajuns la 4 puncte distanță de liderul Astra: doar 0-0 cu Petrolul

Stanciu, urmărit de Ropotan şi Velasco, încearcă să controleze mingea pe un gazon impracticabil
Stanciu, urmărit de Ropotan şi Velasco, încearcă să controleze mingea pe un gazon impracticabil

Articol de GSP - Publicat luni, 19 octombrie 2015 00:00

Seria de trei victorii la rînd în campionat doar a amăgit. Steaua lui Rădoi e în lupta pentru titlu, dar se tîrăşte în faţa ultimei clasate.

"Nea Marine, bem şi noi un şpriţ? Şi mîncăm dimineaţă o ciorbă, ne revenim la timp pentru antrenament, nu-i problemă". "Bine, mă, da' nu vă întindeţi!". Ion Marin îşi ţine în cantonamentul de la Crîngul lui Bot echipa pe care a construit-o cu scouting din sat în sat în vremea cînd nu existau Pro Zone şi Wy Scout. Cu Zmoleanu, un Dănuţ Lupu prahovean. Cu căpitanul Octavian Grigore, un libero care s-a retras la timp, înainte să se desfiinţeze de tot postul lui.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Eroii din trecut

Era 1995, cu 20 de ani în urmă. Nici distracţiile jucătorilor nu semănau cu cele de astăzi. Şi nici numele. Preda, Grigore, Zmoleanu, Zafiris şi Andreicuţ au lepădat emblema pe care o poartă Pecanha, Zoubir, Faug Porret, Tamuz.

S-au schimbat fotbalul şi societatea toată. Ceva tot mai face legătura între prezentul globalizat şi hipertehnologizat şi lumea rurală din care proveneau eroii asamblaţi de Ion Marin în echipa formidabilă cîştigătoare a Cupei României.

Presing peste cîrtiţe

Rîmele, cîrtiţele şi alte vieţuitoare au cartiere pe un cîmp înconjurat de tribune ultramoderne! Steliştii calcă peste muşuroaie şi pricep că nimic din ce au trăit de-a lungul acestui sezon şi în carierele lor, în general, nu seamănă cu jonglatul mingii pe un teren de consistenţa smoc-pămînt-brazdă.

Spiritul antistelist există în Ploieşti, cu toată aroganţa cu care gazdele rîd de FCSB la staţie şi prin tribune. Rivalii au şi ei nevoie ca asta să fie Steaua! Din aroganţa afişată amestecată cu invidie şi teamă pentru blazonul străluicitor al rivalului din Capitală provine energia surprinzătoare a echipei. Petrolul joacă exagerat de bine pentru o "lanternă"! Cam în stilul "România contra Finlanda", cu atacuri datorate mai mult unui efort fantastic decît execuţiilor.

Codaşa rezistă

Antrenorul Eusebiu Tudor pricepe că echipa lui nu are cum să menţină ritmul nenatural în care aleargă. Tehnicianul de 41 de ani se agită pe margine şi pare un mim la un spectacol, cu gesturi largi, contorsionate. Are dreptate, Petrolul lui cade treptat, pe măsură ce termină benzina pe care a ars-o ca la curse în primele 45 de minute.

Petrol, Petrol, dar se duce şi el!

Steaua simte picioarele tremurînde ale "lupilor" şi urcă tot mai mult, cu jocul condus de Kharja. Peluza "lupilor" cîntă ca să-şi mai ţină în picioare echipa ca la un teatru de păpuşi manevrate din culise. Chipciu pierde duelurile, Adi Popa sprintează doar "de propagandă", vorba lui Cornel Dinu.

Campioana a rezistat jumătate de meci şi n-a fost capabilă să atace în cealaltă. Ea permite remiza, nu stinge lanterna la Ploieşti. Nocturna însă se închide şi, pentru încă o noapte, terenul arenei construite cu 18 milioane de euro rămîne la cheremul cîrtiţelor.

Beţa, accidentat de gazon

Calitatea execrabilă a suprafeţei de joc a fost principalul adversar al jucătorilor, care au controlat cu foarte mare greutate balonul. Mai mult, unul dintre petrolişti s-a accidentat grav tocmai din cauza gazonului. În finalul partidei, încercînd să alerge după o minge, s-a împiedicat într-o denivelare a terenului şi s-a prăbuşit. A solicitat intervenţia echipei medicale şi a fost scos pe braţe, iar Eusebio Tudor l-a înlocuit cu Peteleu.

Steaua a cerut penalty

La jumătatea reprizei secunde, campioana a protestat vehement la adresa lui Radu Petrescu, căruia i-a reproşat că n-a acordat un penalty după ce Benga ar fi jucat balonul cu mîna.

Reluările TV au arătat că într-adevăr, mingea a atins braţul stoperului ploieştean, numai că Benga n-a arătat că are intenţia de a juca balonul.

"N-am stat să mă gîndesc dacă a fost penalty, recunosc că mingea mi-a atins braţul, dar spun sincer că n-am avut dorinţa să o joc cu mîna", a explicat Benga după meci. "Cred că trebuia dat penalty pentru că Benga și-a creat avantaj luînd acea minge cu mîna", a comentat Helmuth Duckadam.

"Dacă FRF şi LPF au omologat un astfel de gazon, atunci noi, fotbaliştii, ce avem de făcut decît să jucăm? Terenul ne-a incomodat, e clar, dacă am fi jucat pe un gazon bun am fi cîştigat. Chiar şi aşa am avut cîteva ocazii foarte mari, le-am ratat şi am pierdut două puncte mari"
Nicuşor Stanciu, mijlocaş Steaua

"Un punct e mai bun decît nimic. Am dat dovadă de caracter, am avut ambiţie, ne-am luptat cu Steaua, nu cred că a fost diferenţă între noi şi ei. N-am putut să ducem ritmul din prima repriză şi în partea a doua"
Adrian Ropotan, mijlocaş Petrolul

"Cred că rezultatul e echitabil. Prima repriză i-am dominat, i-am ţinut sub presiune, după care, în repriza a doua ei au venit peste noi şi au avut ocaziile clare. Gazonul e dezastruos, trebuie luate măsuri, fie să jucăm în altă parte, fie să refacem calitatea acestui teren"
Alexandru Benga, fundaş Petrolul

"Pe acest teren nu s-a jucat fotbal, au fost nişte lupte între jucătorii celor două echipe"
Nicolae Dică, antrenpr secund Steaua

"Ce poţi să joci pe un asemenea gazon? E catastrofal, vă spun foarte deschis cînd m-au chemat antrenorii să mă bage mi-a fost teamă să nu-mi recidiveze accidentarea ţinînd cont cît de greu a fost gazonul"
Hamroun, mijlocaş Steaua

"Am jucat bine, trebuie să ţinem cont şi ce adversar a fost în faţa noastră. Eu reţin asptectele pozitive, chiar dacă n-am cîştigat, am avut atitudine, am readus publicul în tribune. Singurul minus a fost starea gazonului. Nu vreau să plecăm în altă parte, vreau să se refacă suprafaţa de joc"
Eusebio Tudor, antrenor Petrolul

5meciuri consecutive terminate cu victorie avea Steaua în toate competiţiile pînă la meciul de la Ploieşti

67a fost minutul în care Steaua a tras primul şut pe poarta lui Pecanha în meciul de aseară, reuşit de Chipciu

7meciuri consecutive în Liga 1 a bifat Petrolul, cu cel de aseară, în care n-a cîştigat: 3 remize şi 4 înfrîngeri

3scoruri de 0-0 a înregistrat Steaua în cele 14 etape de campionat: de două ori cu Petrolul, dar şi în derby-ul cu Dinamo

Cifrele meciului

Petrolul Parametru Steaua
52% Posesie 48%
8 Şuturi la poartă 9
4 Şuturi pe poartă 3
2 Cornere 4
1 Ocazii 3

petrolul steaua 0 0

Ioan Andone s-a mutat în Spania » Comparația făcută de fostul antrenor: „Am 4 dormitoare. Știți cât plătesc pe curent?”

Imagini scandaloase! Zona Crepusculară la Arenele BNR, în centrul Bucureștiului » Jandarmii blochează accesul pentru un motiv incredibil: „Sunt «consensele» noastre”


Comentarii (26)
valentincronic
valentincronic  •  19 Octombrie 2015, 13:15
Postat de hawk pe 19 Octombrie 2015, 11:56

Judecand dupa cele 3 goluri anulate fraudulos la Giurgiu, FCSB este campioana morala a turului !

ai pus si meciul de la botosani ? aseara jucatorul petrolului scapase spre poarta iar popa s a impiedicat de tusa si s a oprit un atac promitator al echipei gazda ....deci cine e ajutata si de cine?

whiteredarad
whiteredarad  •  19 Octombrie 2015, 11:58

Steaua are jucatori, dar nu are un antrenor care sa ii aseze in teren si sa le ceara sa si atace. Cu Dumitriu , expirat, ca Dica si Radoi, care s-ar vrea antrenori, fara pregatire fizica Steaua nu joaca decit vechiul DM ( de-a moaca). Cu Chipciu centru,cu Popa bezmetic pe dreapta, nu e clar cine e pe stanga, cu Filip, rudimentar tehnic, e greu sa le ceri sa produca ceva, in atac. Au jucatori, nu au antrenori , nici conducatori. Aiureala totala !. Daca Dinamo va fi ajutata in acelari ritm de arbitri. iar ASTRA nu se dezmembreaza, Steaua nu are cum sa iasa campioana.

hawk
hawk  •  19 Octombrie 2015, 11:56
Postat de speedy73 pe 19 Octombrie 2015, 11:29

pai, daca e dupa fotbalul aratat, toate echipele ar trebui sa joace direct in play-out :))))))))))))))). fotbalul nu e jocul ala in care 11 oameni formeaza o echipa si au niste idei tactice, niste scheme colective lucrate si o minge pe care o stapanesc? ai vazut asa ceva la vreo echipa romaneasca anul asta?

Judecand dupa cele 3 goluri anulate fraudulos la Giurgiu, FCSB este campioana morala a turului !

Vezi toate comentariile (26)
Comentează