FOTBAL  »  Superliga  »  GAZ METAN - STEAUA 1-1

VIDEO Salvatorul Rusescu » Steaua a scos doar o remiză la Mediaş, scor 1-1

Rusescu a evitat prima înfrîngere a Stelei din acest sezon
Rusescu a evitat prima înfrîngere a Stelei din acest sezon

Articol de GSP - Publicat luni, 13 august 2012 00:00 / Actualizat duminica, 12 august 2012 23:52

Echipa lui Reghecampf a întrerupt seria de partide fără gol marcat împotriva lui Gaz Metan.

Steaua nu a înscris în poarta Mediaşului în ultimele două sezoane. Pustai a încercat să se asigure că lucrurile rămîn aşa şi a pus în faţa lui Rocha şi Rusescu o linie de fundaşi a căror medie de înălţime e de 1,90 metri.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Atacanţii lui Reghe n-avut nici o şansă la duelurile aeriene. Nici viteza de circulaţie a mingii n-a fost una care să tulbure organizarea defensivă a gazdelor. Prima ocazie a Stelei a venit în minutul 17, cînd Tănase a ratat complet pasa decisivă.

Pînă atunci, Bud putea tăia cordonul pentru un meci spectaculos, dar "foarfeca" lui s-a frînt lîngă vinclu (5). Aşa a ieşit o primă repriză modestă. Totuşi, roş-albaştrii puteau înscrie într-unul din puţinele momente în care au iuţit ritmul în faţa careului lui Buchta.

Rusescu şi Chipciu au combinat rapid, ultimul a rămas singur cu portarul, dar a trimis jenant, pe lîngă (27). Mediaşul a lăsat senzaţia că se clatină. O iluzie, casca albă a lui Astafei semnalizează între Georgievski şi Gardoş. Todea centrează perfect, tribuna explodează (36). Steaua a replicat consistent. Akaki a blocat recentrarea periculoasă a lui Rusescu, iar Tahar a scos de pe linia porţii şutul lui Chipciu (45).

Rocha a dezamăgit
La pauză, Reghecampf a mutat în defensivă: Pîrvulescu i-a lăsat locul lui Latovlevici. Prima incursiune a Stelei i-a adus mingea lui Adi Rocha la marginea careului mic. Brazilianul l-a luat la ţintă pe Buchta (46). La cealaltă poartă, Stanca a parat şutul din unghi expediat de Dan Roman (54). Reghecampf nu s-a împăcat cu ideea că va pierde primul meci din campionat. Bălan şi Nikolici au fost aruncaţi în luptă.

Steaua risca, Mediaşul căuta contra decisivă. N-a fost cea a lui Florin Dan. Mijlocaşul a condus un contraatac în superioritate numerică, dar a ales şutul în locul unei pase (68). Şi Vukadinovici l-a iertat pe Stanca (72). Steliştii au forţat cu ultimele resurse. Chipciu a trimis o centrare de pe banda dreaptă, Rusescu a scăpat din marcajul lui Akaki şi a trimis mingea în plasă cu o lovitură de cap (79).

Imediat, Tănase a prins un şut formidabil de la 30 de metri, dar Buchta a respins de sub transversală. Chipciu a ratat şi el incredibil (85), iar Steaua se mulţumea cu un punct pe terenul Mediaşului.

512554-medias-steaua-caseta.jpg

ALTE ŞTIRI DE LA MECI:

Buncărul roş-albastru
Steliştii au ajuns vineri la Mediaş direct de la Trnava şi s-au cazat la un stabiliment de 4 stele. Oficialii grupării roş-albastre şi-au luat toate măsurile pentru ca jucătorii lui Reghecampf să nu fie deranjaţi pînă la ora jocului cu Gaz Metan. Vineri seara, Reghe i-a scos pe jucători la o plimbare în pădurea din spatele hotelului, iar sîmbătă, după antrenament, i-a dus la bowling, într-un centru de distracţii închiriat exclusiv pentru roş-albaştri. (Cosmin Prişcă)

Avram are leziune de cristalin
Mijlocaşul Răzvan Avram s-a accidentat stupid la unul dintre antrenamentele dinaintea confruntării cu Steaua. "Am şutat la poartă, iar din contră mingea m-a lovit în ochi. Am încercat să continuu antrenamentul, dar vedeam în ceaţă", a menţionat fotbalistul Gazului. Avram a fost consultat ieri de un specialist oftalmolog la Bucureşti, care l-a diagnosticat cu leziune de cristalin.

Bud s-a înfuriat pe Pustai
Tehnicianul Mediaşului, Cristian Pustai, a operat prima schimbare în prima repriză, în minutul 38, la două minute după golul lui Astafei. "Profesorul" l-a scos pe Cristi Bud şi l-a introdus în teren pe Dan Roman. Bud a părut şocat de decizia antrenorului şi a gesticulat spre banca de rezerve, înjurînd continuu pînă a ieşit de pe teren. Extrem de nervos, atacantul Gazului s-a dus direct la vestiare fără a da mîna cu Pustai şi a trîntit uşa ce dă spre culoarul cabinelor.

Ekranas, egal în derby
Echipa pe care Steaua o va întîlni în play-off-ul Europa League, pe 23 şi 30 august, Ekranas, n-a reuşit ieri să o învingă, pe teren propriu, pe principala contracandidată la cîştigarea campionatului. Derby-ul Lituaniei, Ekranas - Zalgiris, s-a terminat nedecis, scor 0-0, iar Ekranas continuă să menţină un avans de 6 puncte în fruntea clasamentului după disputarea a 23 de etape.

"Georgievski a greşit la gol"
Mihai Stoichiţă a găsit vinovatul pentru golul încasat de Steaua din partea lui Astafei, în prima repriză. "E adevărat că mingea trece peste ambii fundaşi centrali, numai că Georgievski nu strînge, se uită cum atacantul dă cu capul. Eu cred că macedoneanul a greşit şi nu înţeleg de ce împotriva unei echipe, Gaz Metan, care are jucători înalţi şi îşi axează jocul pe mingi înalte, nu e folosit Martinovici şi e folosit Georgievski!", a declarat Stoichiţă, care ieri a semnat cu Sheriff Tiraspol.

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (35)
belamy
belamy  •  13 August 2012, 13:28

pe jiji il doare faptul ca trebuie sa "cumpere" jucatori sau arbitri, chiar si cand joaca acasa sau cu echipe mici.....iar antrenorul show-time mai sta 4 etape.

belamy
belamy  •  13 August 2012, 13:01

fara arbitri binevoitori sunteti varza....

mbogdan80
mbogdan80  •  13 August 2012, 12:31

la astia de la gaz medias le tremurau chilotii in finalul partidei.. nu stiau ce sa mai faca ca sa scape fara gol.. steaua a demonstrat ca e echipa mare si are atitudine.. nu cred ca este echipa capabila in liga I sa invinga Steaua..si inca ceva steaua va fi din ce in ce mai puternica

Vezi toate comentariile (35)
Comentează