FOTBAL  »  Superliga  »  PANDURII - STEAUA 1-1

VIDEO Sărutul remizei în Pandurii-Steaua » Cele două echipe şi-au împărţit perioadele de dominare şi punctele

Tănase s-a implicat mult în joc, însă n-a fost deloc atent la finalizare, ratînd mai multe ocazii clare // Foto: Alex Nicodim (Tg. Jiu)
Tănase s-a implicat mult în joc, însă n-a fost deloc atent la finalizare, ratînd mai multe ocazii clare // Foto: Alex Nicodim (Tg. Jiu)

Articol de - Publicat duminica, 24 noiembrie 2013 00:00 / Actualizat duminica, 24 noiembrie 2013 09:17

Steaua n-a putut învinge aseară Pandurii în oraşul lui Brîncuşi, fiind nevoită să se mulţumească doar cu un punct scos de precizia lui Szukala, altădată inamicul propriilor colegi.

Steaua a început să se joace cu campionatul şi se arde! Pe un teren duşman roş-albaştrilor, campionii au făcut o primă repriză ştearsă, fadă. Iar Ciprian Tătăruşanu a fost cel mai periculos adversar al elevilor lui Reghe.

VIDEO: Vezi AICI fazele meciului!

Mai întîi, în minutul 13, a scăpat mingea la şutul lui Nicoară, însă şi-a răscumpărat rapid greşeala. N-a mai fost cazul în minutul 28, iar Eric a pedepsit ieşirea hazardată, fiind nemilos, chiar dacă Steaua îl îmbie cu un contract dolofan: 1-0!

Atenţie la neatenţie!
Pe fondul exaltării tipic olteneşti, Pandurii au fost aproape de golul secund, Distefano (34) încercînd să caute colţul lung, iar Tătăruşanu izbăvirea. A reuşit doar ultimul, care s-a mai spălat de păcatele golului gorjenilor.

Tocmai cînd o simţeau pe Steaua ca o pradă accesibilă, elevii lui Pustai şi spectatorii au privit degetul pus la gură de către Szukala (49), celebrarea polonezului, care a înscris, simplu şi eficient, după cornerul bătut de Bourceanu: 1-1! Iată că Lukasz mai pune capul şi la puncte pentru echipă, nu doar la erori!

Creativitate fără eficienţă
Reacţie de echipă cu ştaif. Asta s-a văzut şi la începutul reprizei secunde, dar şi ulterior egalării. Dacă Pandurii au sperat la un contraatac letal, dar în faţă n-au ştiut cum să profite de două superoportunităţi, bucureştenii s-au pus gospodăreşte pe defensiva adversă. Kapetanos (64) a văzut cum mingea trece prin faţa sa şi a porţii părăsite.

Iancu (66) a bătut bine o lovitură liberă, însă Mingote a fost la post. Aşa cum s-a întîmplat şi de două ori în faţa lui Tănase. Ultimul, în minutul 73, a reuşit să rateze dintr-o poziţie excelentă, dovedind încă o dată de ce a meritat o primă pagină tristă în Gazeta Sporturilor.

S-a încheiat remiză, nedecis, între doi antrenori capabili, Pustai şi Reghecampf, care au preferat în final să-şi dozeze eforturile pentru bătăile europene de săptămîna viitoare.

12 luni au trecut de la ultimul eşec în deplasare al steliştilor, pe 26 noiembrie 2012, 1-3 cu FC Braşov, perioadă în care bucureştenii au obţinut 9 victorii şi 7 remize

5 meciuri consecutive între Pandurii şi Steaua s-au jucat la Tg. Jiu fără ca trupa din Ghencea să cîştige, ultima victorie a roş-albaştrilor datînd din martie 2008, scor 1-0, cînd a marcat Ovidiu Petre

Ce a spus Reghecampf după meci, la DigiSport
- "Am avut foarte multe ocazii, dar dacă nu marchezi singur cu portarul.... La golul pe care l-am încasat a fost o neînţelegere între fundaşi şi Tătăruşanu. Păcat că alergăm mult, facem efort, însă anulăm totul prin aceste gafe"
- "Nu e un rezultat echitabil. Pandurii a avut o singură situaţie şi a marcat. Steaua, în schimb, a fost singura echipă preocupată să joace ofensiv şi ne-am creat multe situaţii de poartă"
- "Schimbările pe care le-am făcut la pauză erau normale. Georgievski avea «galben», era în pericol să-l ia şi pe al doilea. Aveam nevoie de Chipciu, jucător de viteză, care a pus probleme adversarului, iar Stanciu a fost şters în prima repriză"
- "Pe Iancu am decis să-l iau din nou în lot fiindcă a suferit puţin pentru că l-am pus deoparte o perioadă din cauza a ceea ce a făcut. A plătit, a revenit. Prepeliţă a ieşit accidentat, mi-a spus că are crampe şi l-am scos. Piovaccari a fost accidentat şi a revenit la antrenamente acum 3 zile, nu putea să joace azi pentru că nu era pregătit"
- "Cu Schalke trebuie să avem o atitudine bună, să nu-i dăm şanse să ne prindă pe contraatac. E ultima noastră şansă pentru calificare în primăvara europeană şi trebuie să jucăm 90 de minute aşa cum am făcut-o timp de 60-65 la Gelsenkirchen, în manşa tur"

"Pandurii a căzut fizic după pauză şi nu înţeleg de ce. A fost întrerupt campionatul aproape 3 săptămîni. Cînd se joacă din 3 în 3 zile ai un argument, dar acum?! Schimbările pe care Reghe le-a făcut au fost foarte bune" (Gabi Balint)

"Noi am arătat în prima repriză cum a arătat Steaua în repriza secundă şi, uite aşa, ne-am împiedicat unii pe alţii. Îmi pare bine că am făcut un meci bun, că am mulţumit spectatorii, ziariştii şi alţi fani neutri, deci vă mai aşteptăm pe la noi şi cu alte ocazii" (Marin Condescu, preşedinte Pandurii)

"Am pierdut două puncte foarte mari, dar ţinem departe de noi un adversar ce ne putea crea probleme în lupta pentru titlu. Cea mai periculoasă echipă pentru noi rămîne Astra" (Mihai Stoica, manager Steaua)

"Dacă am fi cîştigat în această seară atunci am fi avut o şansă foarte mare la titlu. Eric a fost din nou formidabil, e un jucător determinant pentru noi" (Alin Buleică, mijlocaş Pandurii)

"Am dat un gol frumos, da, şi m-am bucurat precum Cristiano Ronaldo pentru că i-am promis lui Mingote înainte de meci. I-am zis să stea liniştit că eu voi fi pe teren, nu sînt accidentat. Sînt bucuros că am jucat de la egal la egal cu campioana României" (Eric, mijlocaş Pandurii)

"Pe final puteam să pierdem, dar am avut şi noi prima repriză bună. Una peste alta, e un rezultat echitabil, ne mulţumeşte acest punct obţinut" (Paul Anton, mijlocaş Pandurii)

596194-pandurii-steaua-1-1.jpg

„Fotbalul se «deteritorializează»! Nu mai există ceva esențial” » Un profesor de antropologie, Christian Bromberger, conferință de excepție despre o „mutație” în fotbalul de azi: „Am plecat de la tifoso, adică boală contagioasă, și am ajuns aici”

32 de ani de la moartea tragică a fotbalistului român „mai talentat decât Hagi” » Cum l-a „vânat” Securitatea și de ce nu s-a înțeles nici cu Dobrin, nici cu Hagi: „Gică îl înjura, îl scuipa”


Comentarii (13)
gica_oboreanu
gica_oboreanu  •  24 Noiembrie 2013, 16:04

a iesit conf. planului. ce zice regaty, goange !

codrutz_18_2007
codrutz_18_2007  •  24 Noiembrie 2013, 12:23
Postat de djamorphis pe 24 Noiembrie 2013, 12:19

Era o intrebare retorica legata de faza din cauza, atat.

Aha. :) Iar eu ti-am raspus ca nu suntem in curtea scolii ca sa dai hent la fiecare atingere a mingii cu mana :) Si chiar daca ar fi fost HENT, era greu sa-l vada fara 2-3 reluari asa cum ai vazut tu la tv :) Pe cand acel fault al lui Gardos... :) s-a vazut pe reluare unde era arbitrul, fix in fata lor cu o vedere perfecta. Deci dc nu a dat rosu ? Peeentruuuu caaaaa, nu a vrut el :)

djamorphis
djamorphis  •  24 Noiembrie 2013, 12:19
Postat de codrutz_18_2007 pe 24 Noiembrie 2013, 12:05

Dar de penalty-ul din meciul cu Corona ce spui ? :) Acel fault "grosolan" :)) la Chipciu parca :-? Dar de cartonasul rosu la portarul vasluiiului sau de golul din offside si penalty-ul nedat ceahlaului. Penalty-ul nedat mediesenilor ? Faultul in atac al lui gardos, urmat de gol din meciul cu Brasov ? Eu nu spun ca Dinamo nu a fost avantajata. Si Dinamo a fost avantajata, dar ca Steaua in campionatul asta ? Pai sunt 6-7 meciuri din 12 :) in care ati fost avantajati decisiv :) Pana mea...

Era o intrebare retorica legata de faza din cauza, atat.

Vezi toate comentariile (13)
Comentează